Tenniksen vuoden parhaat palkittu

20.11.2020  |  19:43  |  Raportit

Vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen ei perinteistä Tennisgaalaa järjestetty, mutta vuoden parhaat palkittiin etäyhteyksien avulla perjantai-iltana.

Vuoden parhaiden palkitsemista olivat juontamassa tuttuun tapaan Mervi Kallio ja Jari Hedman. Kallion ja Hedmanin johdolla käytiin lävitse epätavallista vuotta ja palkittiin ansioituneet pelaajat sekä jaettiin stipendejä.

Suomalaista tenniskansaa loistavilla otteillaan ihastuttanut Emil Ruusuvuori palkittiin vuoden tennisteolla tämän noususta maailman sadan parhaan joukkoon kaksinpelissä. Elokuussa Ruusuvuoresta tuli kymmenes suomalainen pelaaja, ATP- ja WTA-kiertueet huomioiden, joka saavutti tämän merkittävän rajapyykin. Korkeimmillaan 21-vuotias suomalainen on käynyt ATP-listan sijalla 84 – tällä hetkellä Ruusuvuoren ATP-ranking on 86. Lue aiheesta lisää täältä. Ruusuvuoren valmentaja Federico Ricci palkittiin vuoden valmentajana.

Vuoden parhaiden nais- ja miespelaajan valinnoissa kriteerinä oli korkeimman maailmanlistasijoituksen vuoden aikana hankkinut pelaaja (1.11.2020 mennessä ja nelinpeliranking otetaan huomioon, mikäli se on vähintään TOP100). Vuoden parhaana naispelaajana palkittiin Oona Orpana ja miespelaajana nelinpelitähti Henri Kontinen. Vuoden paras pyörätuolitennispelaaja on puolestaan Taneli Tenhunen. Parhaimpina junioreina palkittiin Laura Hietaranta (HVS) ja Iiro Vasa (ÅLK).

Kansallisesti parhaina palkittiin ulkokenttien kaksinkertainen Suomen mestari Patrick Kaukovalta sekä TEHO Sport Finnish Tourilla ja Tennisliigassa menestynyt Venla Ahti. Senioreiden puolelta parhaiden palkinnot menivät Satu Pirilälle, Pekka Salmiselle ja Riku Helmiselle.

Seuratoiminnan kentältä valittiin vuoden seuratoimija, seurateko ja seuravalmentaja – vuoden seuratoimija oli Karjalan Tenniksen Antero Puhakka, vuoden seuratekona palkittiin Hämeenlinnan Tennisseuran työ turvallisen ja tasa-arvoisen harrastusympäristön eteen sekä vuoden seuravalmentajaksi valittiin Valko-Pallon Jani Ursin.

Kilpailutoiminnasta palkittiin vuoden kilpailunjohtajina HVS-Tenniksen Pekka Mäkelä ja Jari Ramstedt, jotka vetivät läpi ulkokenttien SM-kilpailut Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Vuoden kansalliseksi kilpailuksi valittiin TaTS Junior Tour, vuoden tuomariksi Erkki Viitasaari ja tuomarien valitsemana Fair Play -pelaajaksi Peppi Ramstedt (HVS).

Kolmatta vuotta valittavan vuoden tennistoimittajan tittelin valinnassa päähuomio kiinnittyi vahvaan alueelliseen uutisointiin. Valinta osui tällä kertaa kolmeen toimitukseen ja heidän toimittajiin: Joonas Jussila (Turun Sanomat), Jarmo Pesonen (Itä-Savo) ja Jukka Lehtoranta sekä Antti Kaarto (Kymen Sanomat). Kaikki ovat vuoden aikana uutisoineet vahvasti alueensa seuroja, pelaajia ja tapahtumia.

Ilta päättyi viiden nuoren tennistaiturin palkitsemiseen stipendeillä. Vuoden tyttöjunioriksi valittu Hietaranta sai 10 000 euron stipendin Tiina ja Jukka Roihan rahastosta. Lisäksi Naistoimikunnan 5000€ stipendin sai Stella Remander ja Suomen Tenniksen Tukisäätiön 5000 euron stipendit menivät Sade Scharlinille, Otso Martikaiselle ja Felix Alopaeukselle. Tukisäätiö jakoi tässä vaiheessa ainoastaan nuorten stipendejä. Tammikuun aikana käydään läpi ensi vuoden täysi-ikäisiä ammattilaispelaajia ja päätetään heidän tuista. Täysi-ikäisten pelaajien tuet myönnetään nuoren huippu-urheilijan rahastosta ja niihin liittyy myös pelaajille enemmän velvotteita.

VUODEN 2020 PARHAAT
Vuoden kansallinen miespelaaja: Patrick Kaukovalta, HVS
Vuoden kansallinen naispelaaja: Venla Ahti, Smash-Kotka
Vuoden tuomari: Erkki Viitasaari
Vuoden kilpailunjohtaja: Pekka Mäkelä ja Jari Ramstedt, HVS
Vuoden kansallinen kilpailu.: TaTS Junior Tour
Vuoden seuratoimija: Antero Puhakka, KarTe
Vuoden seurateko: Hämeenlinnan Tennisseuran työ tasa-arvoisen ja turvallisen harrastusympäristön eteen
Vuoden seuravalmentaja: Jani Ursin, V-P
Vuoden miessenioripelaaja: Pekka Salminen, KoTS
Vuoden naissenioripelaaja: Satu Pirilä, SLT
Vuoden ansioitunut senioripelaaja: Riku Helminen, ITP
Fair Play -palkinto: Peppi Ramstedt, HVS
Vuoden tennistoimittaja/-toimitus: Joonas Jussila, Turun Sanomat | Jarmo Pesonen, Itä-Savo | Jukka Lehtoranta & Antti Kaarto, Kymen-Sanomat

Vuoden tyttöjuniori: Laura Hietaranta, HVS
Vuoden poikajuniori: Iiro Vasa, ÅLK
Vuoden pyörätuolitennispelaaja: Taneli Tenhunen, KTS
Vuoden valmentaja: Federico Ricci
Vuoden naispelaaja: Oona Orpana, Smash-Kotka
Vuoden miespelaaja: Henri Kontinen, HVS
Vuoden tennisteko: Emil Ruusuvuoren  nousu TOP100

STIPENDIT
Laura Hietaranta, Tiina ja Jukka Roihan rahasto 10 000€
Sade Scharlin, Tukisäätiön stipendi 5000€
Stella Remander, Naistoimikunnan stipendi 5000€
Otso Martikainen, Tukisäätiön stipendi 5000€
Felix Alopaeus, Tukisäätiön stipendi 5000€

Jaa:

Seuraava uutinen: HLK 3-1 voittoon… →