Tenhuselle PM-hopeaa, Metsolle pronssia

23.11.2009  |  09:00

Niclas Rodhborn pyörätuolitenniksen pohjoismainen mestari

Kolme erää taistelivat ykkössijoitettu Ruotsin Niclas Rodhborn ja kakkossijoitettu Taneli Tenhunen pyörätuolitenniksen pohjoismaisesta mestaruudesta 20.-22.11. Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa.
Tenhunen voitti ensimmäisen erän 6-4, muttei voinut sitten mitään 40-vuotiaalle, kokeneelle Rodhbornille, joka sinetöi mestaruuden luvuin 6-3, 6-2.
Taneli Tenhunen joutui jo puolivälierissäkin lujille, Ruotsin Joakim Larssonilla oli kolme ottelupalloakin, mutta kesti ne ja vei lopulta ratkaisevan erän 7-6(6).
Suomi sai myös pronssia: Antti Metso voitti Tanskan Christian Illumin ja Ruotsin Tomas Nybergin, mutta hävisi välierissä sitten tulevalle mestarille.
Kolmas suomalaisedustaja, Tomi Kuuppelomäki, eteni puolivälieriin, jossa hävisi Ruotsin Alexis Gaete Garcialle.

Ruotsalaisille nelinpeli

Kahdeksan paria osallistui nelinpeliin, jossa ykkössijoitetut ruotsalaiset Garcia ja Rodhborn, etenivät helposti mestaruuteen. Kakkosiksi sijoitetut Metso ja Tenhunen hävisivät välierissä Ruotsin Christer Janssonille ja Joakim Larssonille ottelutiebreakissa [10-6].
Naisten kaksinpelissä oli vain kolme osallistujaa, kaikki Ruotsista. He pelasivat round robin-tavalla Pohjoismaiden mestaruudesta. Sen voitti Anna Alenäs.

Jaa:

Seuraava uutinen: Laaksonen ja H.Kontinen/J.Nieminen… →