TEHO Tennisliiga: Smash ja HVS vahvoja myös sunnuntaina

15.10.2023  |  20:52  |  Raportit

TEHO Tennisliigan uusi kausi pyörähti käyntiin viikonloppuna. Kaikki joukkueet avasivat pistetilinsä, mutta kärjessä on odotettuja joukkueita.

Smash ja HVS vahvoja naisten kierroksella

Smash ja HVS ovat naisten kärkipaikalla avausviikonlopun jälkeen. Molemmilla on seitsemän pistettä.

Smash voitti lauantaina OVS:n 4–0, ja tänään mestaruutta puolustava Smash-Kotka kaatui 3–1. Hallitsevan mestarin avausviikonloppu oli vaikea, sillä myös lauantaina pistesarake karttui vain yhdellä.

Smashin Ella Haavisto voitti kaksinpelissään Jacquline Nylander Alteliuksen 6–1, 6–1. Hän piti omaa esitystään vahvana: ”Syötöt ja palautukset meni hyvin ja sain pisteen alut haltuun itselle. Sitä kautta sain toteutettua omaa peliä hyvin.” Haavisto avasi liigakauden odotetun vahvasti: kaksi kaksinpeliä, kaksi voittoa ja pelisuhde huima 24–2!

Toisen kaksinpelipisteen Smashille toi Julia Lintu, joka voitti Emma Tuomisen. Smash-Kotkan ainoan pisteen toi Nuppu Palmin voittanut Daria Bibanina. Nelinpelissä Haavisto ja Palm kohtasivat Nylander Alteliuksen ja Bibaninan ja veivät pisteen numeroin 7–5, 6–3. Haaviston mielestä tasainen ottelu ratkesi siihen, että Smashin pari pelasi tiukoissa tilanteissa rohkeammin.

Smashin kapteeni Piia Suomalainen oli luonnollisesti tyytyväinen suojattiensa esityksiin. ”Tehokas kuvastaa hyvin päivän peliä tai itse asiassa koko viikonlopun pelejä. Viikonloppu oli melkein täydellinen, joukkueemme oli vahva kaikin puolin”, Suomalainen kehaisi.

Viime vuoden hopeamitalisti HVS puolestaan voitti TaTSin puhtaasti 4–0. Patricija Paukstyte, Aino Alkio ja Emilia Lehtinen voittivat kaksinpelinsä häviämättä erääkään, ja nelinpelissä Paukstyte ja Alkio kukistivat Ilona Haaviston ja Milla Kotamäen 6–1, 6–3. Tamperelaisia edusti Haaviston ja Kotamäen lisäksi Khloe Kärkkäinen. TaTSin avausviikonloppu oli vaikea: pisteitä kertyi vain yksi.

LVS voitti huippujännittävässä ottelussa OVS:n 3–1. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli 2–1 lahtelaisille. Emma Kuusisto venyi voittoon Heidi Sarkkisesta lukemin 6–3, 4–6, 11–9 ja Inna Paldanius kukisti Sofia Holopaisen 6–4, 1–6, 10–8. OVS:lle pisteen toi Eveliina Koivupuisto, joka voitti Oona Molin 6–3, 2–6, 10–6. Ottelu ratkaistiin siis nelinpelissä, jossa Kuusisto ja Mol kohtasivat Sarkkisen ja Holopaisen. LVS:n pari nousi lopulta voittoon lukemin 4–6, 6–3, 10–3.

HLK ja ÅLK puolestaan päätyivät 2–2-tasatulokseen. HLK:n sankari oli jälleen kerran Clarissa Blomqvist, joka venyi ensin voittoon Emelie Gabranista lukemin 6–4, 3–6, 10–4. Nelinpelissä Blomqvist ja Ilona Kanerva voittivat Gabranin ja Asta Miettisen 3–6, 6–2, 10–2. ÅLK:n pisteet toivat Miettinen ja Saara Aerila. Blomqvistin avausviikonloppu oli siis vertaansa vailla: neljä ottelua, neljä voittoa.

ETT:ltä vahva avausviikonloppu

Miesten kierroksella ETT haki 3–1-voiton GT:n vieraana. Kaksinpeleissä Otso Martikainen ja Jami Savolainen toivat viime kauden valopilkulle pisteet. Martikainen kukisti Juho Paukun 6–3, 3–6, 10–3 ja Savolainen Julius Leinon 6–2, 7–6. ETT:n kolmospelaaja, sairastuneita Linus Lagerbohmia ja Felix Alopaeusta tuurannut Pyry Ollikainen, joutui puolestaan taipumaan, kun Jordan Brunner toi kotijoukkueelle voiton pitkän kaavan kautta: 1–6, 6–3, 10–8.

Nelinpelissä Savolainen ja Martikainen varmistivat vierailijoille kolmannen pisteen, kun Brunner ja Leino kaatuivat 7–5, 6–3.

Martikainen oli tyytyväinen pelivireeseensä. Tiukka kaksinpeli Paukkua vastaan kääntyi lopulta 17-vuotiaan eduksi. ”Hyvä startti kauteen ja joukkueella oli hyvä henki päällä läpi viikonlopun. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Martikainen iloitsi. Myös ETT:n Joonas Jalkanen kehui Martikaisen voittoa hienoksi: ”On tuntunut, että peli on kehittynyt viime aikoina. On ollut paljon tiukkoja matseja ja osa on kääntynyt tappioksi. Hienoa, että tänään tuli voitto.” Erityisesti Martikaisen syöttöpeli sai Jalkaselta kehuja.

Jalkanen kehaisi myös vastustaja Paukkua, joka menetti toisen erän alussa syöttönsä mutta voitti lopulta viisi peliä peräkkäin ja vei ottelun tie-breakiin. ”Tie-break on aina aika kolikonheittoa. Meille tuli alussa muutama pomppu, yksi verkkonauha ja yksi epäselvä tilanne, oliko pallo pitkä vai ei”, Jalkanen totesi Martikaisen voitosta vaatimattomasti.

ETT:n otteluohjelma olisi voinut olla helpompikin, sillä heti avausviikonloppuna vastaan asettuivat viime kauden mestari HVS ja pronssimitalisti GT. Viisi pistettä kärkikastiin povatuilta joukkueilta tyydyttää varmasti nuoria pelaajia. Myös Jalkanen oli tyytyväinen viiteen pisteeseen. ”Meillä on tällä kaudella nuori ja nälkäinen joukkue ja tasainen nippu, paljon hyviä nuoria pelaajia. Luulen, että ollaan vahvoja, kunhan kaikki pysyvät terveenä ja ehtivät kansainvälisiltä kentiltä pelaamaan. Mitalipelit on varmasti ihan realistinen tavoite”, Jalkanen päätti.

Sarjataulukon kärjessä on kuitenkin Smash, joka voitti sunnuntaina OVS:n 3–1. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli jo 3–0 Smashille: Jeri Lassila ja Elis Fjällberg voittivat ottelunsa kahdessa erässä ja Oskari Paldanius taisteli voiton Aaron Matikkalasta lukemin 4–6, 6–4, 10–2. Matikkala ja Valtteri Laitinen kuitenkin selättivät nelinpelissä Paldaniuksen ja Lassilan 6–4, 6–4, ja näin Smash hävisi ottelun ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Seitsemällä pisteellään helsinkiläiset ovat kuitenkin sarjataulukon kärjessä avausviikonlopun jälkeen. OVS:llä pisteitä on kaksi.

Hallitseva mestari HVS haki 3–1-vierasvoiton Smash-Kotkasta. Karol Drzewiecki ja Leevi Säätelä kunnostautuivat voittamalla sekä kaksinpelinsä että yhdessä nelinpelin. Kotijoukkueen ainoan pisteen toi Jussi Salmio. Smash-Kotkan pari Siim TroostVille-Petteri Ahti oli lähellä nostaa joukkueensa tasapisteisiin, mutta lopulta nelinpeli kääntyi HVS:n eduksi lukemin 1–6, 7–5, 10–6.

TaTS ja TVS päätyivät 2–2-tasapeliin. Kaksinpeleissä voittoihin ylsivät TVS:n Santtu Leskinen ja Tuomas Rikkonen sekä TaTSin Ristomatti Lanne. Nelinpelissä TaTSin Peetu Pohjola ja Hermanni Tiainen kukistivat Leskisen ja Rikkosen 7–6, 3–6, 10–7. Avausottelussa OVS:n voittanut TaTS on viidessä pisteessä, Smash-Kotkalle lauantaina tappion kärsineellä TVS:llä pisteitä on kolme.

Sarjanousija Valkeakosken Tennis avasi pistetilinsä tasaamalla pisteet Sata-Tenniksen vieraana. Kaikki kolme kaksinpeliä menivät tie-breakiin. Satan Juuso Ojanen voitti VT:n Pauli Partisen 3–6, 7–6, 10–3 Eemil Pasanen Aleksandr Kvitsin 4–6, 6–3, 10–3. VT:n pistetilin avasi Jukka Kohtamäki, joka voitti Martin Tirkkosen 3–6, 7–6, 11–9. Nelinpeli ratkesi suoraan kahdessa erässä, ja siinä VT:n Valtteri Telinkangas ja Kohtamäki voittivat parin Ilja Orre – Ojanen 6–4, 6–4. Näin tasainen ottelu päättyi pistejakoon.

TEHO Tennisliiga jatkuu 18.–19.11., jolloin pelataan täydet kierrokset keskitetysti Jarkko Nieminen Areenalla Turussa. Kyseessä on historian toinen kerta, kun kaikki joukkueet pelaavat samaan aikaan samassa paikassa. Ensimmäinen keskitetty kierros pelattiin viime kaudella.

Tulokset

Naiset

Smash-Kotka – Smash 1–3
HVS – TaTS 4–0
LVS – OVS 3–1
HLK – ÅLK 2–2

Miehet

GT – ETT 1–3
TaTS – TVS 2–2
Smash-Kotka – HVS 1–3
OVS – Smash 1–3
Sata – VT 2–2

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 42/2023 – →