TEHO Tennisliiga joulutauolle HVS:n komennossa

10.12.2023  |  22:29  |  Raportit

TEHO Tennisliigan vuoden viimeiset ottelut pelattiin sunnuntaina. Molemmat liigat sujuvat HVS:n komennossa. Naisten puolella HVS:n runkosarjan ykkössija on sinettiä vaille varma, ja miehissä HVS on jo varmistanut suoran välieräpaikan, mutta runkosarjan kärkipaikka ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella.

HVS:lle ja HLK:lle voitot naisten kierroksella

Naiset pelasivat sunnuntaina kaksi ottelua. HVS ja HLK ottivat 3–1-voitot.

HLK kohtasi tänään LVS:n ja otti kauden kolmannen voittonsa. Tulokseksi kirjattiin 3–1. Clarissa Blomqvist oli ollut avainpelaaja edellisissä voitoissa, mutta tällä kertaa voitto irtosi ilman Blomqvistia.

Iida Heinonen ja Ilona Kanerva toivat HLK:lle pisteet kaksinpeleistä. Kolmannessa kaksinpelissä tällä kaudella kaikissa otteluissa niin kaksin- kuin nelinpelin pelannut LVS:n Oona Mol voitti kuin voittikin Linnea Venesmaan 5–7, 6–2, 10–8.

Heinonen iloitsi voitokkaasta kaksinpelistä: ”Se oli tärkeä itselle ja hyvä lisäys tiimin pistetiliin. Alussa oli kuitenkin hieman haasteita oman pelin kanssa, mutta keinot ja ratkaisut alkoivat löytyä muutaman pelin jälkeen ja oma peli parani koko ajan loppua kohden. Hienoa myös, miten muu tiimi hoiti päivän singelit ja vielä dubbelin kotiin.”

Nelinpelissä Venesmaa ja Kanerva voittivat Emma Kuusiston ja Molin kahdessa erässä, joten HLK otti tärkeän voiton.

HLK:n Juuso Jokinen oli luonnollisesti tyytyväinen suojattiensa voittoon. Hän kuvaili nuoren joukkueen esitystä vahvaksi. ”Hieno voitto varmisti paikan myös ensi kauden Tennisliigaan! Runkosarja on sujunut tavoitteiden mukaisesti ja playoff-paikasta taistellaan loppuun asti”, Jokinen totesi kääntäen katseen jo runkosarjan loppuhuipennukseen. Myös Heinonen oli tyytyväinen kauden kulkuun: ”Ei voi olla mitään muuta kuin ylpeä koko tiimistä tältä kaudelta. Tulokset ja sijoitus ovat paremmat kuin viime kautena, ja niitä onkin aikeena vielä parantaa. Hyökkää, HLK!”

HLK oli ennen viikonlopun kierroksia ensimmäisellä pudotuspelien ulkopuolisella sijalla, ja sillä sijalla se on edelleen. Neljäntenä oleva Smash on vain pisteen edellä, mutta Smash on pelannut ottelun vähemmän. Viimeisellä kierroksella HLK kohtaa juuri Smashin, ja ottelussa voi olla panoksena välieräpaikka. LVS puolestaan on toiseksi viimeisenä pisteen OVS:n edellä, ja pudotuspelipaikka on karannut tavoittamattomiin.

Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut HVS matkasi Ouluun OVS:n vieraaksi. Viime vuoden hopeamitalistien voittoputki sai jatkoa 3–1-voitolla.

Jacqueline Cabaj Awad ja Aino Alkio jatkoivat siitä, mihin edellisissä otteluissaan jäivät, ja voittivat kaksinpelinsä. Kummallekaan ei vielä tällä kaudella ole löytynyt voittajaa. Kauden ensimmäisen kaksinpelinsä pelannut Aada Inna sen sijaan joutui taipumaan, kun OVS:n Eveliina Koivupuisto venyi voittoon lukemin 4–6, 7–5, 10–2.

Nelinpelissä Alkio ja Inna kohtasivat Saskia Soomen ja Sofia Holopaisen. HVS:n kaksikko ei antanut kotijoukkueen yllättää, vaan lopputulokseksi kirjattiin 6–2, 6–2 HVS-parin hyväksi.

Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan tammikuussa. Osalla joukkueista on jäljelle yksi ottelu, osalla kaksi. Tilanne on selkeä: HVS on kärkipaikalla, ja ykkössijan säilyttäminen on käytännössä varmaa, vaikka matemaattisesti sitä ei ole vielä sinetöity. Myös ÅLK, Smash-Kotka ja Smash ovat kiinni pudotuspelipaikoissa, mutta nämä joukkueet tarvinnevat vielä lisäpisteitä edetäkseen välieriin. HLK ja TaTS ovat mukana kamppailemassa pudotuspelipaikoista, mutta yksittäiset pisteet eivät enää riitä, vaan viimeisiltä kierroksilta vaaditaan voittoja, jotta kausi jatkuisi välierissä. LVS ja OVS ovat puolestaan jo menettäneet mahdollisuutensa pudotuspeleihin, mutta kamppailu sarjassa säilymisestä käy kiivaana.

TaTS haki pisteet ETT:ltä

Miehet pelasivat sunnuntaina täyden kierroksen. TaTS saalisti ETT:n vieraana täydet pisteet ja otti vahvan otteen suorasta välieräpaikasta. Pudotuspelipaikan tamperelaiset olivat varmistaneet jo lauantaina.

ETT:n kokoonpanosta puuttuivat tällä kaudella kahdeksan pistettä kaksinpeleistä tuoneet Linus Lagerbohm, Otso Martikainen ja Felix Alopaeus, mutta kotijoukkue sai silti jalkeille hyvän kokoonpanon. TaTSia edustivat kaikissa kauden otteluissa pelanneiden Peetu Pohjolan ja Hermanni Tiaisen lisäksi Edwin Malin, jolle päivän ottelu oli liigakauden ensimmäinen. Kolmikko toi vierailijoille kolme arvokasta pistettä kaksinpeleistä.

Tiainen totesi voittonsa perustuneen hyviin palautuksiin ja syöttöihin, joilla hän pystyi vaikeuttamaan vastustajan peliä. Voitto oli hänelle uran 60:s kaikki Tennisliigan ottelut huomioiden!

Kun Tiainen ja Pohjola kukistivat Emil Matikaisen ja Jami Savolaisen myös nelinpelissä, vierasjoukkue juhli täysiä sarjapisteitä. TaTS on nyt kaksin käsin kiinni suorassa välieräpaikassa ja lähtee viimeiselle kierrokselle tavoittelemaan runkosarjan voittoa.

TaTSin Lauri Kiiski oli tyytyväinen täysiin pisteisiin: ”ETT ei saanut tänään kasaan ihan normaalikokoonpanoa. Siitä huolimatta heillä oli laajasta rosterista kolme kovaa pelaajaa, ja vaati meiltä kovan suorituksen saada kaikki pisteet mukaan.” Kausi on muutenkin sujunut vahvasti: ”Kausi on sujunut melkein yli odotusten tähän asti. Ollaan pysytty terveinä ja saatu aina vahva joukkue kentälle. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla”, Kiiski analysoi.

Viime vuoden hopeamitalistit lähtevät pudotuspeleihin kirkastamaan mitalit mestaruudeksi. Jalat ovat kuitenkin maassa: ”Pelit on pienestä kiinni ja play-offit ratkaisee mitalien kohtalon. Mestaruus vaatii meiltä huippuonnistumisia laajalla rintamalla myös loppupeleissä”, Kiiski päätti.

Sarjaa johtaa kahden pisteen erolla HVS, joka voitti sunnuntaina Smashin 3–1. Viktor Durasovic ja Leevi Säätelä jatkoivat vahvaa kauttaan ja voittivat kaksinpelinsä suoraan kahdessa erässä. Kaksikko on tuonut tällä kaudella HVS:lle kaksinpeleistä jo 13 pistettä! Kolmannessa ottelussa Smashin Jeri Lassila voitti vaiherikkaassa ottelussa Sami Huurinaisen 6–3, 6–7, 12–10.

Nelinpelissä Aleksi Löfman ja Patrik Niklas-Salminen eivät antaneet vierasjoukkueen yllättää, vaan Lassila ja Arttu Ronkainen kaatuivat lukemin 6–3, 6–1. Näin HVS on kiinni runkosarjan kärkipaikassa, mutta TaTS on edelleen iskuetäisyydellä.

VT ja TVS jakoivat pisteet 2–2. Pisteet olivat molemmille arvokkaita: TVS säilytti viidennen sijan, jolla turkulaiset olivat ennen viikonlopun otteluita, ja VT on edelleen mukana taistelussa pudotuspelipaikoista.

Santtu Leskinen toi TVS:lle pisteen suoraan kahdessa erässä, mutta muut kaksinpelit menivät kotijoukkueelle: Aleksandr Kvits voitti Tero Löytänän ja Jukka Kohtamäki kaatoi maratonottelussa Tuomas Rikkosen 6–4, 3–6, 13–11. Kauden toinen voitto jäi kuitenkin VT:lle haaveeksi, kun Leskinen ja Rikkonen ottivat nelinpelistä pisteen suoraan kahdessa erässä. Pisteet jaettiin siis 2–2, mikä lienee molempien joukkueiden näkökulmasta tyydyttävä tulos.

Myös Smash-Kotka ja GT tasasivat pisteet Kotkassa. Ottelu tarjosi draamaa, sillä kotkalaisten Siim Troost joutui luovuttamaan ottelunsa Andriej Kapasia vastaan toisessa erässä voitettuaan ensimmäisen. Muissa kaksinpeleissä GT:n Juho Paukku otti voiton Ville-Petteri Ahtia vastaan ja kotijoukkueen Jussi Salmio kaatoi Niklas Korsströmin.

Nelinpelissä Ville-Petteri Ahti sai parikseen liigakautensa ensimmäisen ottelun pelanneen Vesa Ahdin. Ahdit onnistuivat kuin onnistuivat voittamaan parin Kapas/Paukku lukemin 2–6, 7–6, 10–5. Ottelu päättyi siis 2–2. Molemmilla joukkueilla riittää panosta viimeisille kierroksille: Sata pudotti Smash-Kotkan seitsemännelle sijalle, ja kotkalaiset ovat mukana taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista, GT pelaa puolestaan sarjapaikkansa puolesta. Viikonloppu oli GT:lle menestyksekäs, sillä pistetili kaksinkertaistui neljästä kahdeksaan, mutta viime kaudella runkosarjan toiseksi sijoittunut joukkue jakaa silti edelleen viimeistä sijaa.

Ennen viikonloppua pisteen päässä viimeisestä sijasta ollut Sata kohensi asemiaan merkittävästi ottamalla viikonloppuna kolmesta ottelustaan seitsemän pistettä. Sunnuntaina OVS kaatui 4–0.

Sata sai avukseen Harri Heliövaaran, joka haki myös kaksinpelistä voiton kukistamalla Aaron Matikkalan 7–6, 6–3. Eemil Pasanen voitti Valtteri Laitisen 6–4, 6–3 ja Martin Tirkkonen pitkässä ottelussa Lenni Loukkolan 6–1, 6–7, 11–9. Myös nelinpelistä tuli kolmieräinen, mutta lopulta Heliövaara ja Juuso Ojanen voittivat Matikkalan ja Laitisen 7–5, 4–6, 11–9 ja varmistivat kotijoukkueelle täydet pisteet.

Sata nousi voitolla kuudennelle sijalle eli kiinni pudotuspelipaikkaan. OVS puolestaan jakaa viimeistä sijaa GT:n kanssa. OVS ja GT ovat kuitenkin edelleen vain neljän pistettä Sataa jäljessä, joten kaikki on edelleen mahdollista.

Miehillä on joukkueesta riippuen jäljellä ottelu tai kaksi, ja tilanne on jännittävä loppuun asti. HVS ja TaTS ratkovat runkosarjan ykkössijan kohtalon, viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään kiivas taistelu ja myös kamppailu putoamista vastaan on erittäin tasainen. Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan 6.–7.1.

Tulokset

Miehet

HVS–Smash 3–1
ETT–TaTS 0–4
VT–TVS 2–2
Smash-Kotka–GT 2–2
Sata–OVS 4–0

Naiset

OVS–HVS 1–3
HLK–LVS 3–1

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden karsintakaaviot ja… →