OVS:lle tärkeä voitto – TEHO Tennisliigan kierrosraportti

9.12.2023  |  23:06  |  Raportit

Miehet pelasivat lauantaina täyden kierroksen TEHO Tennisliigaa ja naisetkin kaksi ottelua. Puhtaiden 4–0-voittojen ansiosta eniten asemiaan paransivat OVS miehissä ja Smash-Kotka naisissa.

Miehillä hurja taistelu pudotuspelipaikoista

Ennen päivän otteluita OVS jakoi sarjan viimeistä sijaa, mutta puhdas 4–0-voitto neljänneksi pudonnutta ETT:tä vastaan nosti oululaiset seitsemännelle sijalle vain pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Viimeiset viisi joukkuetta ovat tällä hetkellä kolmen pisteen sisällä, joten taistelusta pudotuspelipaikoista ja putoamisen välttämisestä on luvassa hurjan jännittävä.

”Tämän päivän ottelussa tiedettiin, että pisteitä täytyy tulla, mikä loi vähän painetta. Uskottiin kuitenkin, että tänään tasaisilla ja varmoilla suorituksilla pystytään saamaan tärkeät pisteet”, OVS:n Jerry Mäkelä kommentoi ottelun lähtökohtia. Niin kävikin: Aaron Matikkala, Lenni Loukkola ja Valtteri Laitinen voittivat kukin kaksinpelinsä suoraan kahdessa erässä, ja Matikkala ja Laitinen voittivat vielä nelinpelin. OVS on ollut tällä kaudella vahva nelinpeleissä, sillä kuudesta nelinpelistä neljä on päättynyt voittoon.

Matikkala oli luonnollisesti tyytyväinen voittoonsa: ”Olen tyytyväinen, että pystyin sarjatilanteen luoman paineen alla suorittamaan tasavahvasti. Uskoa riittää, että voittoja pystytään ottamaan, kun niitä tosissaan tarvitaan.”

Voitto oli OVS:lle kauden ensimmäinen, ja samalla pisteet kaksinkertaistuivat neljästä kahdeksaan. OVS nousikin voitollaan mukaan pudotuspelikamppailuun. Sunnuntaina vastaan asettuu tällä hetkellä tasapisteissä oleva Sata, joten ottelusta tulee molemmille joukkueille tärkeä. Sen tiesi myös kapteeni Mäkelä: ”Huomista ottelua odotetaan innolla, ja voittoa lähdetään toivottavasti ison vierasyleisön edessä hakemaan. Tiedossa on, että molemmille joukkueille tärkeitä pisteitä on sielläkin jaossa.”

Kauden ensimmäinen tappio puolestaan pudotti ETT:n kolmannelta sijalta neljänneksi. Sunnuntaina ETT kohtaa erittäin tärkeässä ottelussa TaTSin, ja voitto pitäisi haaveet suorasta välieräpaikasta edelleen hengissä.

OVS:n sunnuntaina kohtaava Sata sai lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Harri Heliövaaran avukseen. Tuloksena oli kaksi sarjapistettä, mikä nosti joukkueen pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Heliövaara pelasi myös kaksinpelissä, jossa hän kohtasi Eero Vasan. Ottelusta ei jännitystä puuttunut, ja lopulta Grand Slam -voittaja nousi maratonottelun voittoon luvuin 4–6, 7–6, 16–14. Toisessa maratonottelussa Eemil Pasanen voitti Tuomas Rikkosen 6–4, 0–6, 11–9. TVS:n Santtu Leskinen puolestaan voitti Juuso Ojasen, joten kaksinpelien jälkeen tilanne oli 2–1.

Nelinpelissä Heliövaara sai parikseen Ojasen, ja vastaan asettuivat TVS:n Vasa ja Leskinen. Tällä kertaa vierasjoukkue osoittautui paremmaksi. Vasan ja Leskisen voittoluvut kirjattiin 6–4, 7–6, ja niinpä pisteet tasattiin 2–2.

TaTS voitti kotikentällään Smash-Kotkan 3–1. Peetu Pohjola, Lauri Kiiski ja Ristomatti Lanne varmistivat kotijoukkueelle kolme pistettä kaksinpeleistä. Kiiski ja Lanne eivät kumpikaan ole hävinneet tällä kaudella vielä erääkään kaksinpeleissä. Nelinpelissä Hermanni Tiaista ja Pohjolaa vastaan asettui pari Siim TroostVille-Petteri Ahti, joka voitti ottelun 6–4, 4–6, 10–7.

Nelinpelipisteen ansiosta Smash-Kotka on edelleen kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta kolmen pisteen sisällä on neljä haastajaa. ”Jokainen piste on kullan arvoinen, kun kaikki häntäpään joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä”, totesi Pasi Ahti. TaTS puolestaan varmisti voitollaan paikan pudotuspeleissä ja taistelee vielä suorasta välieräpaikasta.

Myös HVS etenee pudotuspeleihin. Se varmistui 4–0-voitolla VT:stä, joka putosi tappion myötä seitsemänneltä sijalta kaksi pykälää alemmas. Pudotuspelipaikka on kuitenkin kahden pisteen päässä, joten kaikki on edelleen mahdollista.

Viktor Durasovic, Leevi Säätelä ja Patrik Niklas-Salminen toivat HVS:lle pisteet kaksinpeleistä ja Niklas-Salminen sekä Aleksi Löfman nelinpelistä. Kaikki voitot tulivat suoraan kahdessa erässä.

GT ja Smash puolestaan päätyivät 2–2-tasapeliin. GT on edelleen sarjan viimeisenä, mutta pudotuspeleihin on matkaa vain kolme pistettä. Smash puolestaan nousi ETT:n ohi kolmanneksi ja taistelee suorasta välieräpaikasta.

Liigakauden ensimmäiset ottelunsa pelannut Andriej Kapas oli mukana molemmissa GT:n pisteissä: ensin Arttu Ronkainen kaatui kaksinpelissä ja myöhemmin Juho Paukun kanssa Smashin pari Oskari PaldaniusJeri Lassila nelinpelissä. Myös Paukku oli kaksinpelissään lähellä voittoa, mutta Paldanius voitti lopulta Paukun luvuin 6–1, 1–6, 10–8. Kolmannessa kaksinpelissä Smashin Jeri Lassila voitti Niklas Korsströmin, joten pisteet tasattiin 2–2.

Miehet pelaavat myös sunnuntaina täyden kierroksen. Panokset ovat suuret: esimerkiksi ottelussa ETT–TaTS taistellaan suorista välieräpaikoista, ja tasapisteissä olevat Sata ja OVS jahtaavat paikkaa pudotuspeleissä ja yrittävät vähintäänkin välttää putoamistaistelun. Muut sunnuntain ottelut ovat Smash-Kotka–GT, kärkikamppailu HVS–Smash sekä VT–TVS.

Smash-Kotka voitti kärkikamppailussa ÅLK:n, HVS varmisti pudotuspelipaikan

Naiset pelasivat lauantaina kaksi ottelua. Smash-Kotka voitti ÅLK:n ja HVS HLK:n ilman pistemenetyksiä. Tulosten myötä HVS:stä tuli kauden ensimmäinen pudotuspelipaikkansa matemaattisestikin varmistanut joukkue.

ÅLK oli sarjan kärjessä ennen lauantain kierrosta, mutta ottelun vähemmän pelannut HVS kärkkyi vain pisteen päässä. Smash-Kotkan 4–0-voitto ÅLK:sta tarkoitti HVS:n paluuta kärkeen.

Kotkalaiset olivat vahvoja kotikentällään. Klaudija Bubelyte jatkoi puhdasta peliään ja voitti Emelie Gabranin 6–1, 6–2. Bubelyte haki Turun keskitetyn tapahtuman jälkeen Kreikasta ensimmäisen voittonsa ammattilaisturnauksista, ja toisessakin turnauksessa tuli välieräpaikka. Hän osoittikin olevansa kovassa vireessä. Ottelun jälkeen Bubelyte kertoi turnausvoiton tuoneen itseluottamusta sekä halua kehittyä entistä paremmaksi.

Emma Tuomisesta puolestaan tuli ensimmäinen pelaaja, joka pystyi tällä kaudella voittamaan Asta Miettisen kaksinpelissä. Tulostaululle kirjattiin 6–1, 6–1 Tuomisen hyväksi. Pasi Ahti kehui Tuomisen nousukuntoa: ”Emma on parantanut kaiken aikaa ja itseluottamus on tullut takaisin. Kun pikku vaivat ovat hellittämään päin, tekeminen kentällä rupeaa näyttämään oikein hyvältä!”

Kolmas kaksinpeli ratkottiin pitkän kaavan kautta. Liigakautensa ensimmäisen ottelun pelannut ÅLK:n Emma Virtanen joutui sisukkaan taistelun jälkeen taipumaan Elena Margarialle 3–6, 6–3, 11–9.

Nelinpelissä kohtasivat Smash-Kotkan Bubelyte ja Tuominen sekä ÅLK:n Gabran ja Miettinen. Kotkalaiset voittivat lukemin 6–1, 6–2, ja niinpä kaikki pisteet jäivät kotijoukkueelle. Pasi Ahdin mielestä nelinpeli oli Bubelyten ja Tuomisen parasta tällä kaudella tähän mennessä. ”Olen tyytyväinen joukkueeseeni, joka on kehittynyt paljon. Toivon ja uskon motivoivani heitä entistä parempaan. On hienoa nähdä, miten joukkuekaverit ottavat neuvoni vastaan ja oppivat virheistään”, Bubelyte puolestaan kehui koko joukkuetta.

Voitolla Smash-Kotka paranteli merkittävästi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikasta, kun heillä on runkosarjaa jäljellä enää OVS-vierasottelu tammikuussa. Ahti olikin tyytyväinen, että tilanne on nyt omissa käsissä. Kuntokäyrä on nousujohteinen, mikä tekee asetelmista entistä paremmat. Myös sarjan toisella sijalla oleva ÅLK on kaksin käsin kiinni pudotuspelipaikassa, mutta ratkaisua saa jännittää viimeiselle kierrokselle asti.

Toisessa lauantain ottelussa kohtasivat HVS ja HLK. Ilman Clarissa Blomqvistia pelannut HLK joutui taipumaan suoraan 4–0.

Jacqueline Cabaj Awad ja Stella Remander voittivat kaksinpelinsä suoraan 2–0. Ottelut olivat molemmille kauden ensimmäiset. Kotijoukkueen laajuutta kuvaa, että peräti yhdeksän naista on tuonut HVS:lle tällä kaudella pisteitä! Kolmannessa kaksinpelissä kohtasivat Satu Kyyrä ja Ilona Kanerva, ja Kyyrä toi HVS:lle pisteen lukemin 3–6, 6–3, 10–4.

Cabaj Awad ja Remander voittivat nelinpelissä Iida Heinosen ja Kanervan selvästi 6–1, 6–1, mikä varmisti matemaattisestikin HVS:n pudotuspelipaikan. Viime vuoden hopeamitalistit ovat olleet tällä kaudella voittamattomia, ja ote runkosarjan voitosta on vahva. HLK puolestaan on tällä hetkellä ensimmäisenä joukkueena jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle. Nousu neljän parhaan joukkoon on vielä mahdollista, mutta se edellyttää voittoja.

Naiset pelaavat sunnuntaina kaksi ottelua: OVS kohtaa HVS:n ja HLK LVS:n. Runkosarjan viimeiset ottelut pelataan tammikuun alussa.

Tulokset

Miehet

OVS–ETT 4–0
TaTS–Smash-Kotka 3–1
HVS–VT 4–0
Sata–TVS 2–2
GT–Smash 2–2

Naiset

Smash-Kotka–ÅLK 4–0
HVS–HLK 4–0

Sunnuntain ohjelma

Miehet

HVS–Smash klo 10.00
ETT–TaTS klo 12.00
VT–TVS klo 12.00
Smash-Kotka–GT klo 13.00
Sata–OVS klo 17.00

Naiset

OVS–HVS klo 11.00
HLK–LVS klo 13.00

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Tennisliiga joulutauolle… →