TEHO Sport Tennisliigassa muodostunut eroja – sunnuntain kierroksen voittoihin Smash-Kotka, HVS, VT, GT ja Smash

1.12.2019  |  20:38  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigassa muodostui viikonlopun otteluiden seurauksena eroja sarjataulukoihin.

Miehissä voitokkaita Smash-Kotka, HVS ja VT – ”Tottakai kentällä taistellaan täysillä ja tunteet käyvät ajoittain kuumana, mutta pelataan kuitenkin vastustajaa ja tuomaria kunnioittaen”

Miesten päivän ensimmäisessä ottelussa olivat vastakkain Jarkko Nieminen Areenalla Turussa kotijoukkue TVS-Tennis ja Smash-Kotka. Nuorekas TVS taisteli kovasti, mutta sen oli taipuminen sarjan toisena oleville kotkalaisille puhtaasti 4-0. Yksi Smash-Kotkan avainpelaajista oli Leevi Säätelä, joka voitti kakkosten ottelussa Ville Perkkolan 6-2, 6-4 ja nelinpelissä yhdessä Ivan Nedelkon kanssa Perkkolan ja Tuomas Rikkosen 6-3, 7-5. Myös Nedelko voitti Rikkosen 6-3, 6-2 ja Vesa Ahti kolmosten pelissä Axel Valavaaran 6-4, 6-4.

– Oma matsini oli suhteellisen varma suoritus. Vastustaja sai sekoitettua peliä hyvillä syöttö-volleylla ja alakierteillä. Kun ei oma tuntuma kenttään ollut vielä parhaimmillaan, niin tyytyväinen täytyy olla lopputulokseen. Vesa ja Ivan hoitivat tuntuman hakemisen jälkeen pelinsä myös hienosti. Nelinpelissä jäimme ajoittain katselemaan vastustajan aktiivista peliä, mutta käänsimme ruuvia aggressiivisempaan suuntaan ja se kannatti. Joukkueelle tärkeät pisteet Turusta, kommentoi Säätelä.

Säätelän vuosi on ollut hieno. Yksi kohokohdista oli pääseminen ATP Challenger -turnaukseen Tali Openiin voittamalla suomalaisten karsintaturnaus ja hän sai myös arvostetun tunnustuksen, Fair Play -palkinto, Tennisgaalassa.

– Karsintaturnauksen voitto ja pääseminen Challenger-turnaukseen oli hienoa – uusi kokemus minulle. Oli myös hieno kunnia saada Fair Play -palkinto, arvostan sitä. Tottakai kentällä taistellaan täysillä ja tunteet käyvät ajoittain kuumana, mutta pelataan kuitenkin vastustajaa ja tuomaria kunnioittaen.

Joensuussa sarjanousija Karjalan Tennis isännöi hallitsevaa mestaria HVS-Tennistä. Eilisen tapaan KarTe oli lähellä useamman ottelun voittoa, mutta joutui lopulta taipumaan uutta nousua kaudelleen tekevälle HVS:lle. Ykkösten pelissä Aleksi Tuukkasen varmuus oli liikaa Ville Maaraselle 6-3, 6-0 ja kakkosten ottelussa Mikko Rouvalalla oli jo ottelupalloja Sami Huurinaista vastaan, mutta kokenut Huurinainen vei ottelun 2-6, 6-0, 13-11. Kolmosten ottelussa teki kaksinpelidebyyttinsä Robin Heller, joka johti molempia eriä turvallisen tuntuisesti, mutta Alex Hedman voitti 7-5, 7-6. Nelinpelissä pisteet helsinkiläisjoukkueelle toi Huurinainen/Hedman voittamalla joensuulaisten tandemin Rouvala/Juuso Ojanen 6-3, 6-2.

Päivän kolmas ottelu käytiin Laajasalossa Sata-Tenniksen ja sarjanousija Valkeakosken Tenniksen kesken. VT:lle Laajasalo on mieluisa paikka, sillä keväällä siellä varmistui liiganousu ja nyt jälleen joukkue nappasi tärkeitä pisteitä. Kaksinpeleissä VT:lle toivat pisteet Jukka Kohtamäki voittamalla Roope Kailaheimon 6-3, 6-4 ja Pauli Partinen trillerimäisellä voitolla Ilja Orresta 5-7, 7-6, 12-10. Myös kakkospelaajien ottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, sen voittoa tuuletti lopulta kotijoukkueen Mikael Vollbach 7-6, 6-7, 10-5. Nelinpeli kruunasi VT:n vierailun, kun Tuomas Männistö ja Valtteri Telinkangas hallitsivat kenttätapahtumia Kailaheimoa ja Vollbachia vastaan luvuin 6-2, 6-3.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Miesten osalta liigakausi jatkuu Sata:n ja HLK:n kohtaamisella jo tiistaina 3.12. Sitten täysi vauhti on jälleen päällä viikonloppuna 7.-8.12.

Naisten kierroksella voittoihin Smash, GT ja HVS

TVS-Tennis ja HVS-Tennis kaipasivat molemmat lisäpisteitä sarakkeeseensa, jotta pelko karsintoihin ajautumisesta poistuisi ja pudotuspelihaaveet säilyisivät elossa. Hallitsevan mestarin HVS:n pudotuspelihaaveet säilyivät elossa 2-1 voitolla. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli tasan, kun Peppi Ramstedt (HVS) voitti Clarissa Blomqvistin (TVS) 6-2, 6-3 ja Cecilia Johansen kukisti Stella Erlundin 7-5, 6-4. Nelinpeli oli todella tasainen ja sen voittoa juhli Ramstedt/Erlund kukistaen parin Blomqvist/Johansen 4-6, 6-2, 10-6. TVS on tappion myötä sarjan viimeisenä ja karsintoihin ajautuminen on erittäin lähellä.

– Tänään olivat tiukat ottelut HVS:n kanssa Jarkko Nieminen Areenalla. Ykkösten ottelussa Clarissan varmuus ei aivan riittänyt Ramstedtia vastaan ja kakkosten pelissä Cecilia taisteli meiltä hienosti voittoon. Nelinpelikin oli aivan 50/50, kommentoi TVS:n kapteeni Henrik Johansen.

Kotkan Tennishallilla oli puolestaan tiukat ottelut jaetulla sarjan toisella sijalla olevien Smash-Kotkan ja Grani Tenniksen kesken. Kotkalaisten Venla Ahti taisteli jälleen voiton kolmessa erässä – Ella Tuomelan oli taipuminen erin 5-7, 7-6, 10-1. Nelinpeliin lähdettiin tasatilanteesta, kun Emelie Gabran voitti Eveliina Koivupuiston 6-4, 6-3. Nelinpelin ratkaisu haettiin ottelutiebreikistä, jossa GT:n Tuomela/Gabran vei pidemmän korren Ahdilta ja Eeva Ristolalta 5-7, 6-1, 10-8.

Itä-Helsingissä Smash Centerillä oli iso ottelu pudotuspelipaikan suhteen, kun Smashin vieraaksi saapui viime kauden hopeamitalisti ÅLK. Smash onnistui voittamaan ottelun 2-1 ja pitämään viimeisen pudotuspelipaikan hallussaan. Smashin voitot toivat Ella Haavisto lyömällä Liisa Vehviläisen 6-3, 6-3 ja nelinpelissä Haavisto/Tanja Tuomi kukistaen parin Vehviläinen/Annika Hakovirta 6-2, 6-3. ÅLK:n pudotuspelihaaveet ovat vielä elossa, kun kakkosten pelissä Saara Aerila taisteli voiton Tanja Tuomesta 5-7, 7-6, 11-9.

– Kaksinpeli sujui hyvin ja tasaisesti koko matsin ajan. Sekä Tanjan kanssa pelasimme hyvää nelinpeliä hyvällä energialla, kommentoi Haavisto.

Nyt naisten sarjataulukossa ovat TaTS, GT ja Smash-Kotka karussa muilta ja vahvimmin menossa kohti pudotuspelejä. Viimeisellä pudotuspelipaikalla on Smash, joka on kaksi pistettä HVS:aa ja ÅLK:ta edellä. Smash ja HVS kohtaavat toisensa 10.1. ennen 11.1. käytävää runkosarjan päätöstä.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 49/2019 – →