TEHO Sport Tennisliigan esittelyssä ÅLK ja VT

14.10.2020  |  11:02  |  Ennakot, Seurat

TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa 30. lokakuuta. Tennisliiton kotisivuilla julkaistaan osat joukkue-esittelyistä – kokonaisuudessaan ennakot ovat luettavissa Tennisliigan kotisivuilla.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Naisten TEHO Sport Tennisliiga: ÅLK tavoittelee takaisin kärkisijoille

Liisa Vehviläinen

Åbo Lawn-Tennis Klubbin kausi 2019-2020 sujui hieman alakanttiin. Kolmen kauden mitaliputki katkesi jo runkosarjassa turkulaisten jäätyä tasaisessa taistelussa kuudenneksi.

Joukkueen kapteeni Ville Nygård kuvaa edellistä kautta nihkeäksi.

-Pari tuskaista pistemenetystä alkukaudesta johtivat koko loppukauden vaikeuksiin, eikä joukkue yltänyt omalle tasolleen oikeastaan missään vaiheessa. Nelinpelissä vakiopari oli hakusessa ja siinä menetimme playoffpaikan lopullisesti.

ÅLK lähtee tutulla ryhmällä hakemaan parempaa menestystä uudella kaudella. Koko viime kauden nelikko – Liisa Vehviläinen, Saara Aerila, Annika Hakovirta ja Asta Miettinen – jatkaa entisellään. Nygård pitääkin tätä ÅLK:n etuna.

-Suurin vahvuus on, kuten ÅLK:ssa aina, pysyvyys. Kenenkään ei tarvitse todistella mitään ja jokainen on tiimissä yhtä tärkeä.

Nygård kuvailee joukkuetta vahvaksi: kärki on pistävän terävä ja jokaiselle paikalle riittää tunkua.

LUE ÅLK JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Miesten TEHO Sport Tennisliiga: kokenut VT:n joukkue tähtää sarjapaikan säilyttämiseen

Valkeakosken Tennis sijoittui viime kaudella runkosarjassa kahdeksanneksi varmistaen suoran säilymisen sarjassa. Jännitettävää kuitenkin loppuun asti riitti sillä, ratkaisu nähtiin vasta päätös kierroksella.

-Suora säilyminen varmistui vasta viimeisellä kierroksella. Säilymisessä ratkaisevana oli nelinpeleistä kerätyt pisteet, muistelee kapteeni Tuomas Männistö viime kautta.

Tulevana kautena ei nähdä muutoksia joukkueessa. Kauteen 2020-21 joukkue lähtee täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin edellisellä kaudella. Tavoitteena on myös yltää samaan suoritukseen.

-Joukkueen ensimmäinen tavoite on säilyttää sarjapaikkansa ilman karsintoja. Tämän jälkeen kaikki sijoitukset ovat positiivisia yllätyksiä, toteaa Männistö ja jatkaa.

-Joukkueen pisteiden keräämisessä avainroolissa on Valtteri Telinkangas. Monipuolisen taiturin varaan nojataan niin kaksin- kuin nelinpeleissä.

Lisää syvyyttä joukkueeseen tuo Telinkankaan lisäksi Pauli Partinen, Jukka Kohtamäki, Joonas Salonen, Tuomas Männistö ja joukkueen ruotsalaisvahvistus Oskar Pallin.

LUE VT JOUKKUE-ESITTELY KOKONAISUUDESSAAN

Jaa:

Seuraava uutinen: Seuravalmentajakoulutuksesta valmistui 17… →