TEHO Sport Tennisliiga: TaTS ja Smash-Kotka välieriin

3.2.2023  |  16:30  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan kauden 2022–2023 välieräjoukkueet ovat nyt selvillä!

Naisissa tiensä neljän joukkoon selvittivät jo aiemmin Smash-Kotka, Smash, ÅLK sekä HVS. Miehissä HVS ja GT etenivät suoraan välieriin, ja tänään TaTS sekä Smash-Kotka saalistivat puolivälieristä välieräpaikat.

Tampereen Tennisseura jäi viime vuonna kirvelevästi neljännelle sijalle. Vuosien saatossa monia mitaleita saavuttanut TaTS kohtasi puolivälierissä Oulun Verkkopalloseuran, joka joutui vuosi sitten karsimaan sarjapaikastaan mutta pääsi tällä kaudella pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa nykymuotoisessa Tennisliigassa. TaTS ei antanut haastajien yllättää, vaan välieräpaikka tuli lukemin 4–1.

Kaksinpelien jälkeen tilanne oli 2–1 TaTSin eduksi. OVS:n Aaron Matikkala jatkoi erinomaista kauttaan ottamalla jo seitsemännen kerran tällä kaudella kaksinpelivoiton. Piste jäi tällä kertaa kuitenkin OVS:n ainoaksi. Lauri Kiiski ja Peetu Pohjola toivat tamperelaisille voitot kaksinpeleistä, ja molemmat hakivat pisteet myös nelinpelistä – Pohjola Hermanni Tiaisen kanssa, Kiiski parinaan Ristomatti Lanne. Molemmat nelinpelit ratkottiin pitkän kaavan kautta: erävoittojen mentyä tasan supertiebreakit päättyivät molemmissa otteluissa 10–5.

TaTSin Lauri Kiiski oli tyytyväinen omiin otteisiinsa. ”Vähän jalka varoitteli kaksinpelissä, mutta fysio teippasi kuntoon ja pystyi hyvin pelaamaan vielä neluria”, hän totesi. Koko joukkue odottaa innolla finaaliviikonloppua, joka huipentaa pitkän kauden. ”On hieno päästä mitalipeleihin ja katsoa, mikä loppusijoitus tänä vuonna ansaitaan”, Kiiski kertoi.

Smash-Kotka voitti puolivälierässään ETT:n 3–1. Runkosarjan kolmanneksi yltänyt, vain kahden pisteen päähän suorasta välieräpaikasta jäänyt ETT pelasi sarjanousijaksi erinomaisen kauden, mutta liito ei aivan riittänyt mitalipeleihin asti. Viime vuonna hopealle jäänyt Smash-Kotka pääsee puolestaan välieriin tavoittelemaan mitalien kirkastamista.

ETT:n Patrick Kaukovalta lienee ollut kauden paras pelaaja. Hän jatkoi voittamatonta sarjaansa ottamalla Vesa Ahtia vastaan jo kauden yhdeksännen kaksinpelivoittonsa. Eräsuhde on upea 18–0.

Kaksi muuta kaksinpeliä osoittautuivatkin kihelmöivän jännittäviksi. Ville-Petteri Ahti nousi lopulta voittoon Otso Martikaista vastaan lukemin 3–6, 6–2, 11–9 ja Jussi Salmio kukisti Jami Savolaisen 7–6, 5–7, 12–10. Näin Smash-Kotka pääsi johtoasemaan. Toisen nelinpelin voittaminen riittäisi kotkalaisille jatkopaikkaan. Vesa ja Ville-Petteri Ahti onnistuivat voittamaan Kaukovallan ja Martikaisen suoraan kahdessa erässä, joten peli oli selvä. Toista nelinpeliä ei enää pelattu loppuun.

Ville-Petteri Ahti oli voiton jälkeen luonnollisesti tyytyväinen. Päivä ei kuitenkaan ollut pelkkää leikittelyä: ”Hetken aikaa näytti huonolta, kun Vesku hävisi oman kaksinpelin, olin häviöllä supertiebreakia 5–8 ja Jussi pelasi tiukkaa omassa pelissään. Pystyttiin kuitenkin venymään voitot kotiin ja Veskun kanssa pelattiin vahva nelinpeli, mikä ratkaisi semifinaalipaikan meille.”

Smash-Kotkan tavoitteet finaaliviikonloppuun ovat selvät. ”Ollaan jo monta kertaa näytetty, että pystytään tällä joukkueella venymään altavastaajinakin voittoihin, niin ehdottomasti kultaa lähdetään tavoittelemaan!” Ville-Petteri Ahti päätti.

Ensi viikolla koittaa siis Tennisliigakauden huipennus, finaaliviikonloppu: välierät, karsintaottelut sekä pronssi- ja loppuottelut. Pysy kanavalla!

TULOKSET

TaTS–OVS 4–1
ETT–Smash-Kotka 1–3

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori – Cachin… →