TEHO Sport Tennisliiga: TaTS ja Smash-Kotka trillerissä, HVS voitti HLK:n

12.11.2022  |  22:15  |  Artikkeli, Raportit

Lauantain tennisiltaan tarjottiin kunnon herkkua, kun TEHO Sport Tennisliigan kolmas kierros käynnistyi naisten osalta kahdella ottelulla. Tampereen Tennisseura ja Smash-Kotka pelasivat erittäin jännittävän, tasapeliin päättyneen ottelun. Päivän toisessa matsissa HVS vei kauden ensimmäisen Stadin derbyn HLK:ta vastaan.

TULOKSET

Tampereen Tenniskeskuksessa peli avattiin kotkalaisten selkellä voitolla Klaudija Bubelyten voittaessa Marissa Minettin 6–4, 6–1. Kunnon alkutahdit jännitysnäytelmälle lyötiin kotijoukkueen 14-vuotiaan Ilona Haaviston ja Venla Ahdin välillä. Äärimmäisen tiukka ottelu päättyi lopulta nuoremman Haaviston voittoon 2–6, 6–4, 10–8.

Tiukka ottelu nähtiin myös nuoriso-osastoon kuuluvien Milla Kotamäen ja Daria Bibaninan iskiessä yhteen. Tampereen nuorten lupausten päänkesto todettiin vahvaksi myös tässä ottelussa. Ottelu Kotamäelle 6–4, 7–5.

Nelinpeliin lähdettiin tamperelaisten 2–1 johdossa. Tampereen kaksikon muodostivat Haavisto ja Kotamäki, kun taas Kotka asetti otteluun Ahdin ja Bubelyten. Tällä kertaa tiukassa paikassa pää kesti kotkalaisilla lukemin 7–5, 2–6, 12–10. Sarjapisteet lopulta siten sopuisasti tasan.

– Ennakolta oltiin ehkä haastajia, mutta saatiin silti pelit kulkemaan tosi hyvin. Oma pelaaminen tuntui rennolta, koska ei ollut paineita. Olin yllättynyt, kun jaksoin niin hyvin, vaikka oli neljän viikon turnausputki alla. Eka erä oli vähän hakemista, yritin katsoa miten kaveri pelaa ja miten pitäisi muuttaa omaa peliä. Tokassa erässä sain hyvin toteutettua ajattelemaani pelitapaa. Kolmas erä oli tiukka, varsinkin henkisesti. Pelistä jäi hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa treeniä, Ilona Haavisto tuumi ottelun jälkeen.

Vastustaja Ahti antoi kehut Haaviston suuntaan.

– Ilona pelasi kyllä hyvin ja itsellä oli taas vaikeuksia löytää oma peli. Ei lopulta riittänyt tarpeeksi potkua ja Ilona oli vahvempi.

– Neluri nostatti fiiliksiä paljon ja oli tärkeä voitto henkisestikin. Ei ollut yhtään helppo päivä joukkueella. Ei ollut kukaan ihan 100 prosenttisessa kunnossa, mutta taisteltiin loppuun asti, ja sillä käännettiin neluri myös lopulta, Ahti pohti.

Samaan aikaan pääkaupungissa väännettiin paikalliskamppailu Helsingin Verkkopalloseuran ja Helsinki Lawn-Tennis Klubbin välillä. Sarjanousija HLK lähti otteluun altavastaajana. Kovien nimien avausottelussa Suomen naistenniksen johtotähti, HVS:n Anastasia Kulikova voitti kesällä ulkokenttien kaksinpelin SM-kultaa napanneen Clarissa Blomqvistin 0–6, 6–4, 10–1.

HVS jatkoi vakuuttavaa menoa seuraavissa otteluissa selkeillä 2–0 voitoilla Stella Remanderin lyödessä Nella Hirvosen ja Aada Innan päihittäessä Ilona Kanervan. Lohdutuspiste nelinpelistä kuitenkin HLK:lle ja loppulukemat sarjataulukkoon 3–1.

Sunnuntaina naisten sarjaa isketään Oulussa, kun kotijoukkue OVS kohtaa Turusta matkaavan ÅLK:n.

Sunnuntai 13.11.

OVS – ÅLK | klo 10:00 | Nallisport, Oulu | Ruutu

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →