TEHO Sport Tennisliiga: Smashin joukkueet jatkavat kärkipaikoilla

22.11.2020  |  18:18  |  Raportit

Smashin Vladimir Ivanov on ollut miesten runkosarjan paras kaksin- ja nelinpelaaja tähän mennessä

Viiden ottelun TEHO Sport Tennisliiga -kierroksella nähtiin eilisen tapaan tiukkoja ja laadukkaita otteluita. Sarjataulukoiden kärjessä ovat niin naisissa kuin miehissä helsinkiläisen Smashin joukkueet.

Tennisliiga jatkuu 4.-6.12. kahdella täydellä miesten kierroksella ja kolmella naisten ottelulla.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT (TILASTOT & SARJATAULUKOT)

Smash kotivoittoon TaTS:sta – Smash-Kotka haki pisteet Espoosta

Päivän ensimmäisessä ottelussa olivat vastakkain sarjakärki Smash ja Tampereen Tennisseura. Helsingin Myllypurossa käydyn ottelun voitti Smash, vaikka TaTS oli lähellä tasata pisteet. Virolaispelaaja Vladimir Ivanov (Smash) jatkoi voittamattomana, kun hän kukisti Roni Rikkosen ykköspelaajien ottelussa 6-4, 6-1. Kokenut Sami Huurinainen (Smash) otti myös vakuuttavan voiton kukistettuaan Joel Popovin (TaTS) 6-1, 6-3. TaTS:n ikinuori taituri Lauri Kiiski piti kuitenkin tamperelaisten saumat tasapelistä elossa voittaen Hermanni Tiaisen (Smash) 6-3, 6-4. Nelinpelissä ratkaisu nähtiin ottelu-tiebreikissä, siinä Ivanov/Tiainen oli lopulta Rikkonen/Kiiski paria edellä – tulostaululle kirjattiin lukemat 6-4, 3-6, 10-7. Ivanov ja Tiainen ovat voittaneet kaikki viisi pelaamaansa nelinpeliä ja lisäksi virolainen on voittanut kaikki viisi kaksinpeliään.

– Itselläni oli tänään tiukka kaksinpeli. Siinä nähtiin, että Lauri pystyy edelleen haastamaan meidät nuoremmat. Nelinpelissä oli sitten draamaa, mutta lopulta se kääntyi meille, kommentoi Tiainen.

Tiainen kertoi myös joukkueen jokaisen taistelevan täysillä pisteistä, mikä on näkynyt hyvänä tunnelmana sekä sarjan kärkipaikkana.

Toisessa miesten ottelussa kohtasivat sarjataulukon häntäpäässä olevat Espoon Tennisseura ja Smash-Kotka. Molemmat kaipasivat kipeästi lisäpisteitä. Kotkalaiset johtivat kaksinpelien jälkeen 2-1. Kakkospelaajien ottelussa Vesa Ahti voitti Jukka Luhtalan 6-2, 6-3 ja kolmospelaajien koitoksessa pidemmän korren veti Jussi Salmio voittaen Tommi Luhtalan 6-1, 6-4. Ykköspelaajien ottelussa nähtiin pienoinen yllätys, kun mainiosti pelannut Oskari Eerola kukisti Ville-Petteri Ahdin 6-4, 6-7, 10-3. Kotkalaisten toisen peräkkäisen voiton varmistivat Ahdin veljekset nelinpelistä, kun he nousivat erän tappioasemasta voittoon Eerolaa ja Oliver Saarista vastaan 1-6, 6-4, 10-8.

Smash ja TaTS voittoihin – Kauniaisissa tasapeli

Tampereen Tenniskeskuksella TaTS onnistui ottamaan 3-1 voiton Emilia Hartmanin johdolla. Hartman voitti kakkospelaajien ottelussa Oulun Verkkopalloseuran Heidi Sarkkisen 6-4, 7-6 ja Hartman/Emma Eerola voittivat nelinpelissä duon Sarkkinen/Monica Malinen 6-4, 6-4. TaTS:n kolmannen pisteen toi Marissa Minetti kukistettuaan Sofia Holopaisen 6-2, 6-0 ja OVS:n pisteen otti ykköspelaaja Malinen, joka näytti vahvaa palautuspeliään läpi ottelun Eerolaa vastaan 6-2, 7-6 päättyneessä ottelussa. Voitolla TaTS nousi sarjataulukon toiselle sijalle.

Grani Tenniksen ja Smash-Kotkan tiukka taisto päättyi pistejakoon. Peräti kolme ottelua päättyi ottelu-tiebreikeissä.

  • Ella Tuomela, GT – Oona Orpana, Smash-Kotka 2-6, 6-3, 2-10
  • Tanja Tuomi, GT – Venla Ahti, Smash-Kotka 6-3, 3-6, 10-8
  • Annika Sillanpää, GT – Eveliina Koivupuisto, Smash-Kotka 3-6, 2-6
  • Tuomela/Tuomi, GT – Orpana/Ahti, Smash-Kotka 6-2, 2-6, 10-5

Päivän viimeisessä ottelussa kohtasivat Åbo Lawn-Tennis Klubb ja sarjakärki Smash. Kaarinan Aktia Arenalla nähtiin debytantti liigatasolla, kun kolmosten pelissä Smashin Julia Lintu asteli kentälle Annika Hakovirtaa (ÅLK) vastaan. Linnun ensiesiintyminen oli varmasti nuorelle pelaajalle ikimuistoinen, sillä hän voitti 6-4, 5-7, 10-6. Sarjakärki ei jättänyt pisteitä ÅLK:lle, kun ykköspelaaja Piia Suomalainen taisteli voiton Liisa Vehviläisestä 4-6, 6-2, 10-5, kakkospelaaja Stella Remander voitti Saara Aerilan 6-4, 6-2 ja Suomalainen/Remander voitti vielä nelinpelinkin suoraan kahdessa erässä. Näin Smash vankisti  sarjajohtoaan ja sysäsi ÅLK:n kauas pudotuspelipaikasta.

Smashin joukkueet sarjojen piikkipaikoilla

Tennisliigaa on jäljellä jokaisella miesten joukkueella neljä ottelua ja naisilla 2-3 ottelua joukkuetta kohden. Molempien sarjataulukoiden kärjessä jatkavat Smashin joukkueet ja molemmissa sarjoissa ovat myös mahdolliset pudotuspelijoukkueet erottautumassa joukosta.

Miehissä kuusi parasta etenevät pudotuspeleihin. Tällä hetkellä kuuden kärjen muodostavat Smash, HVS, TVS, GT, HLK ja Sata. Seitsemäntenä oleva TaTS on vain kaksi pistettä pudotuspeliviivasta, kun taas Smash-Kotka on jo neljä pistettä perässä. On hyvin mahdollista, että Sata:n, TaTS:n ja Smash-Kotkan kesken ratkaistaan paljon runkosarjan viimeisillä kierroksilla 15.-16.1.2021, kun Sata kohtaa sekä Smash-Kotkan että TaTS:n.

Naisissa neljä parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin. Smash on selvässä sarjakärjessä viiden pisteen erolla TaTS:an. Kolmantena ja neljäntenä ovat kymmenellä pisteellä HVS ja Smash-Kotka. Viidentenä oleva OVS on jäänyt näistä jo neljän pisteen päähän.

Tennisliiga huipentuu 5.-6.2.2021 pelattaviin puolivälieriin ja välieriin sekä mitalit ratkaistaan 13.2.2021 Talin Tenniskeskuksessa pelattavassa finaalitapahtumassa.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT (TILASTOT & SARJATAULUKOT)

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 48/2020 – →