TEHO Sport Tennisliiga: Smash-Kotkan miehet ja naiset sekä HLK esittelyssä

7.10.2021  |  17:41  |  Ennakot

Tänään TEHO Sport Tennisliigan esittelyssä ovat Smash-Kotkan naiset ja miehet sekä Helsingin Lawn-Tennis Klubi.

Joukkue-esittelyt 5.-10.10.
Tiistai: Sata, ETS
Keskiviikko: LVS, GT, TVS
Torstai: Smash-Kotkan miehet ja naiset, HLK
Perjantai: OVS:n miehet ja naiset, ÅLK
Lauantai: TaTS:n miehet ja naiset
Sunnuntai: HVS:n miehet ja naiset, Smashin miehet ja naiset

 

TEHO Sport Tennisliigassa Suomen parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Korkeatasoisessa ja kansainvälisessä Tennisliigassa Suomen ammattilaispelaajat, kansalliset kärkipelaajat sekä ulkomaiset ammattilaispelaajat tavoittelevat joukkueelleen mestaruutta.

Smash-Kotkan tavoitteena paluu mitalitaistoon

Smash-Kotkan viime kausi päättyi pieneen pettymykseen, kun joukkue jäi monen vuoden jälkeen runkosarjan seitsemäntenä joukkueena playoffsien ja mitalitaiston ulkopuolelle.

– Koronan takia emme saaneet ulkomaanvahvistuksiamme pelaamaan ja menimme täysin suomalaisten pelaajien voimin. Emme aivan pystyneet keräämään riittävästi pisteitä pudotuspelejä varten, mutta toisaalta oli hienoa pelata kausi lähes täysin kymenlaaksolaisella joukkueella, joukkueen kapteeni Ville-Petteri Ahti muistelee.

Tulevana kaudella kotkalaisten tavoitteena on päästä taistelemaan taas mitaleista ja mestaruudesta. Tavoitetta lähdetään saavuttamaan melko tutulla kokoonpanolla. Leveyttä joukkueeseen tuo Oskari Eerola, joka saapuu vahvistamaan kotkalaisia Espoosta.

– Meillä on hyvä vahva runko suomalaisista pelaajista ja siihen kun lisätään meidän ulkomaan vahvistukset, niin se tuo toivottavasti meidän tarvitseman iskukyvyn taisteluun liigan kärkisijoista, Ahti kertoo joukkueen kokoonpanosta.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Ivan Nedelko, Jussi Salmio, Marc Dijkhuizen, Oskari Eerola, Pavel Shchaya-Zubrov, Valtteri Ahti, Valtteri Väre, Vesa Ahti ja Ville-Petteri Ahti

Smash-Kotka tavoittelee jatkoa mitaliputkelle pelaajamuutoksista huolimatta

Smash-Kotkan viime kausi oli menestyksekäs. Runkosarjassa kotkalaiset sijoittuivat kolmanneksi ja tämän jälkeen joukkue raivasi tiensä ensimmäistä kertaa finaaliin saakka.

– Viime kausi oli meidän joukkueellemme loistava! Vaikka kirkkainta mitalia ei vielä tullut niin kauden jälkeen olimme kaikki ylpeitä hopeasta, muistelee joukkueen viime vuoden kapteeni Venla Ahti.

Joukkueen kokoonpanossa tulee olemaan melko paljon muutoksia kärkipelaajien lähtiessä ulkomaille. Viime kauden ykköspelaaja Oona Orpana lähti Atlantin toiselle puolelle pelaamaan yliopistotennistä ja Venla Ahti muutti opiskelemaan Hollantiin. Molemmat pelaajista on kuitenkin nimetty myös tämän kauden joukkueeseen, joten heidän voi odottaa vahvistavan joukkuetta yksittäisissä otteluissa. Muutoksista huolimatta joukkue lähtee kovalla taisteluhengellä jälleen mitalijahtiin.

– Luulen, että monella muullakin joukkueella on hieman muutoksia kokoonpanoissa niin mielenkiinnolla lähdetään taistelemaan.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Daria Bibanina, Eeva Ristola, Emma Tuominen, Nina Saarelainen, Oona Orpana, Venla Ahti ja Veronika Vlkovska

HLK lähtee tulevaan kauteen uudistuneen joukkueen voimin

HLK selviytyi viime kaudella runkosarjan voittajaksi toisen kerran peräkkäin. Pudotuspeleissä joukkue koki kuitenkin pettymyksen, kun se jäi niukasti finaalien ulkopuolelle.

– Harmittavasti tipuimme finaalista äärimmäisen niukasti, mikä oli tietysti sillä hetkellä iso pettymys. Pronssiotteluiden erikoisjoukkueena hoidimme tuttuun tapaan pronssiottelun rutiinilla ja lopulta kaudesta jäi hyvät fiilikset. Viime kaudesta jäi tietysti mieleen myös tyhjille tai lähes tyhjille katsomoille pelaaminen, joka tuntui todella oudolta varsinkin kotiotteluissamme, joissa on totuttu välillä fanaattiseenkin tunnelmaan, joukkueen kapteeni Sami Ikonen kommentoi viime kautta.

Tulevalla kaudella nähdään nälkäinen ja osin uudistunutkin joukkue, kun HLK:n omia kasvatteja tullaan näkemään kentällä aiempaa enemmän. Joukkueen runko muodostuu omista kasvateista August Ehrnroothista ja Oskar Stumpfista, yhdistettynä virolaisiin Karl Kiur Saariin ja Daniil Glinkaan. Lisäksi Henri Laaksonen tulee näillä näkymin vahvistamaan joukkuetta muutamassa ottelussa ja luottopelaaja Roni Hietaranta USA:n yliopiston joulutauolla. Tämän lisäksi muitakin nuoria omia kasvatteja kärkkyy liigadebyyttiä tarvittaessa.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Alex Lindqvist, August Ehrnrooth, Daniil Glinka, Henri Laaksonen, Karl Kiur Saar, Lukas Linnakoski, Oskar Stumpf ja Roni Hietaranta

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 40/2021 – →