TEHO Sport Tennisliiga: Runkosarja päätökseen – Lahdessa nähtiin trilleri pudotuspelipaikasta

15.1.2022  |  20:38  |  Raportit

LVS_ÅLK_TENNISLIIGA150122_JAAKKOHAAPALA-5

Naisten runkosarja saatiin päätökseen 15.1. ja pudotuspeleihin yltivät HVS-Tennis, Smash Kotka, Smash ja LVS.

Kotkassa kohtasivat sarjan kärkijoukkueet Smash-Kotka ja HVS-Tennis. Joukkueet tasasivat pisteet ja päätyivät myös tasapisteisiin runkosarjan päätteeksi. Runkosarjan voittaja ratkaistiin keskinäisen ottelun, eli tämän päiväisen ottelun pelisuhteella, missä HVS oli parempi. Tänään joukkueet pelasivat tasan 2–2. Emelie Gabran voitti Veronika Vlkovskan erin 6–1, 6–2. Emelie Gabran: ”Olin tosi tyytyväinen peliini, pelasin tasaisesti läpi ottelun ja oli kiva pelata ulkomaalaista ja uutta vastustajaa vastaan. ” Smash-Kotkan voitoista vastasivat Venla Ahti voittamalla Stella Remanderin 6–3, 6–3 ja Eeva Ristola Sade Scharlin 7–5, 6–4. Sade Scharlin: ” Tasainen peli ja ihan tyytyväinen. Eeva pelasi tänään ratkaisevat pisteet minua paremmin. Nelinpelissä pari Remander / Gabran voittivat Ahtin ja Vlkovskan 7–5, 7–5.

HVS:n kapteeni Emma Laine: ” Tänään oli tasaisia pelejä ja hyvää tennistä molemmilta joukkueilta. ” Laine odottaa ennakoi kotona alkavia pudotuspelejä: ” Hienoa että saadaan kotietu ja päästään pelaamaan Talissa. Runkosarja oli todella tasainen, joten pudotuspelit tulee olevaan varmasti myös todella tiukkoja. Kaikin puolin hyvillä ja odottavaisin mielin kohti pudotuspelejä. ”

Lahdessa Janus Areenalla Lahden Verkkopalloseuran ja ÅLK:n välillä haettiin ratkaisua viimeisestä pudotuspelipaikasta aina nelinpeliin saakka. Lopulta LVS oli parempi lukemin 3–1.

Kaksinpelissä LVS:n Emma Kuusisto voitti Annika Hakovirran 6–2, 7–5 ja Heta Nuutinen Emma Virtasen 6–2, 6–1. Asta Miettinen vastasi turkulaisten voitosta Satu Kyyrää vastaan erin 6–4, 6–3. Nelinpelistä Kuusisto / Kyyrä ja Miettinen / Hakovirta tuli lopulta upea trilleri ja ratkaisu haettiin kolmannesta erästä lukemin 6–4, 6–7, 10–6.

LVS:n Satu Kyyrä: ” Hyvät on fiilikset, meni taistelun kautta. Emma (Kuusisto) ja Heta (Nuutinen) pelasivat hyvin ja sitten jäikin tuohon nelinpeliin se ratkaiseva peli. Taisteltiin ja pelattiin aika hyvin oikeastaan koko pelin läpi Emman kanssa, Vastustaja yritti aikamoisia kommervenkkeja, mutta ei hämmennetty siitä liikaa ja saatiin hyvällä fiiliksellä ennen kaikkea toi homma himaan. Kyyrä odottaa ensi kuussa alkavia pudotuspelejä: ” Kieltämättä pudotuspelejä ei ollut hirveästi ajatellut, kun oltiin toiseksi vikana sarjataulukossa, ehkä edes ei tajuttu, että olisi mahikset tähän, mutta nyt alkaa sitten varmasti orientumaan niitä kohti ja tietysti mennään haastamaan rytinällä vaan, kaikki on mahdollista.

Täksi kaudeksi TEHO Sport Tennisliigan nousseelle Lahden Verkkopalloseuralle pudotuspelipaikka on iso juttu, LVS:n kapteeni Mika Kallio: ” Tänään tytöt pelasivat loppuun asti hyvällä ilmeellä ihan jokainen, mikä oli tosi upeaa nähdä, luulen, että se oli salaisuus tämän päivän voittoon.

Nelinpelissä tytöt uskoivat itseensä ja nousivat kymppitaistossa voittoon. Pitkään tämäkin porukka on pelannut yhdessä ja nyt Satu vahvistukseksi ja usko oli, että jos onnistutaan muutamissa peleissä niin se vie meidät pudotuspeleihin. Tähän saakka on ollut tasainen kausi, seurana hieno juttu, että pitkästä aikaa ollaan pudotuspeleissä, kiitos kaikille tästä. ”

ÅLK:n kapteeni Ville Äyräs: Tänään nelinpelissä oli tiukka taistelu, hienosti tytöt taistelivat kolmannen erän. Hieno runkosarja päättyi siten, että jompikumpi joukkueista pääsee pudotuspeleihin ja se emme olleet valitettavasti me. Kaksinpeleissä Asta voitti, pelasi hienosti ja muut hyvin kovan taistelun jälkeen. Pientä yllätystä olisi tänään vaadittu tai sitten nelinpelin tiukan taistelun kääntämistä. ÅLK sijoittui sarjassa viidenneksi:

” Koko kauden lähtökohta oli se, että ei tiputa ja tavoitteena oli pikkusen kaikkia joukkueita jossain kohtaa yllättää ja pystyttäisiin nappaamaan playoff-paikka ja nyt se oli lähellä. ”

Smash Centerissä Helsingissä Smash voitti Oulun Verkkopalloseuran 3–1. Smashin Ella Haavisto voitti Heidi Sarkkisen 6–1, 6–2 ja Nuppu Palm Vilmiina Kuivalan 6–1, 6–0. Oululaisten voitosta vastasi Saskia Soome ottelussaan Serena Hatakkaa vastaan erin 6–3, 7–5. Nelinpelissä Piia Suomalainen ja Ella Haavisto voittivat Sarkkinen / Soomen erin 6–1, 6–2.

TEHO Sport Tennisliigan pudotuspelit alkavat 5.2. Pudotuspelit pelataan viime kauden tapaan koti-/vierasotteluina paremmin runkosarjassa sijoittuneen kotihallissa. Välierissä runkosarjan voittaja saa valita vastustajakseen runkosarjan kolmanneksi tai neljänneksi sijoittuneen.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →