TEHO Sport Tennisliiga: OVS:n ja ÅLK:n joukkueet suurennuslasin alla

8.10.2021  |  10:07  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliigan kausi alkaa 15.-17.10. Nyt esittelyssä ovat Oulun Verkkopalloseuran naiset ja miehet sekä Åbo Lawn-Tennis Klubi.

Joukkue-esittelyt 5.-10.10.
Tiistai: SataETS
Keskiviikko: LVSGTTVS
Torstai: Smash-Kotkan miehet ja naisetHLK
Perjantai: OVS:n miehet ja naiset, ÅLK
Lauantai: TaTS:n miehet ja naiset
Sunnuntai: HVS:n miehet ja naiset, Smashin miehet ja naiset

 

TEHO Sport Tennisliigassa Suomen parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Korkeatasoisessa ja kansainvälisessä Tennisliigassa Suomen ammattilaispelaajat, kansalliset kärkipelaajat sekä ulkomaiset ammattilaispelaajat tavoittelevat joukkueelleen mestaruutta.

ÅLK tavoittelee paluuta mitalikantaan

ÅLK:n viime kausi päättyi pettymykseen joukkueen sijoituttua runkosarjassa toisena vuotena peräkkäin kuudenneksi jääden jälleen niukasti playoffien ulkopuolelle.

– Viime kaudelta jäi paljon hampaankoloon, kun tavoitteet eivät täyttyneet. Playoff-paikka jäi kuitenkin kiinni vain prosenttien parannuksesta. Siksi lähdemme tulevaan kauteen samojen tavoitteiden, mutta kokeneempien pelaajien kera, kertoo joukkueen kapteeni Ville Nygård.

ÅLK lähtee tavoittelemaan kirkkaimpia mitaleja kunnianhimoisesti, mutta nöyrästi muuttuneen kokoonpanon johdosta. Isoin muutos ja menetys on Liisa Vehviläisen muutto Amerikkaan, muutoin joukkue koostuu pitkälti viime vuoden pelaajista.

– Viime kauden ykköspelaajamme Liisa on lähtenyt Texasiin taistelemaan omien tavoitteidensa eteen yliopistotenniksen parissa, joten tänä vuonna kärkipelaajamme on Saara Aerila, Nygård toteaa joukkueen pelaajatilanteesta.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Annika Hakovirta, Asta Miettinen, Emilia Järvinen, Emma Virtanen ja Saara Aerila

OVS rennoin mieli uutta liigakautta kohti

OVS teki viime kaudella paluun naisten liigatasolle muutaman vuoden tauon jälkeen. Paluukaudella joukkue sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi, minkä turvin joukkue varmisti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla myös täksi kaudeksi.

Joukkueen kapteeni Merike Stamberg summasi viime kautta seuraavasti:

– Tavoitteenamme oli pysyä liigassa ja siinä onnistuimme. Yleisesti ottaen parannettavaa kuitenkin jäi. Erityisesti nelinpelimenestys olisi saanut olla pisteiden valossa parempaa.

Tulevaan kauteen joukkue on lähdössä hyvällä ja rennolla fiiliksellä.

-Emme ota peleistä liikaa paineita vaan pelaamme omaa parasta peliä. Innolla odotamme kovia matseja ja pelireissuja yhdessä joukkueen kanssa, Stamberg kertoo joukkueen tunnelmista.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Aino Klintrup, Heidi Sarkkinen, Rinja Kautto, Saskia Soome, Sofia Holopainen ja Vilmiina Kuivala

OVS:n tavoitteena liigapaikan säilyttäminen

OVS nousi täksi kaudeksi liigaan voittaen viime kaudella I-divisioonan B-lohkon ja edeten siten I-divisioonan lopputurnaukseen.

– Viime kausi ykkösdivarissa oli vaihteleva. Runkosarjassa oli hankaluuksia, mutta pääsimme mukaan lopputurnaukseen Savonlinnaan. Siellä onnistuimme täydellisesti ja voitimme turnauksen huippuesityksillä. Pelaajamme vahvistuivat kauden varrella silminnähden sekä henkisesti että pelillisesti, muistelee joukkueen kapteeni Jussi Pesonen.

Pesosen mukaan debyyttikauden tavoitteena ja haaveena on säilyttää liigapaikka.

– Olemme ennakkoon altavastaajia varmaan joka joukkuetta vastaan. Suurta innostusta joukkueeseen luo se, että saamme pelata kotiottelumme Nallisportiin valmistuvassa uudessa hallissa.

Ennakkosuosikeiksi Pesonen nimeää kaikki muut joukkueet paitsi OVS:n.

– Jos emme nyt sentään liigan musta hevonen ole, niin musta poni ainakin. Odotamme kovasti, että pääsisimme kotihallissa näkemään ihan ammattilaistason tennistä.

LUE KOKO ENNAKKO

Kokoonpano:
Aaron Matikkala, Aleksander Vasilenko, Andreas Sillaste, Antonis Kappatos, Jerry Mäkelä, Lenni Loukkola, Magnus Öhrvall, Niila-Tapio Magga, Otto Koivisto, Theodore Golder ja Valtteri Laitinen

Jaa:

Seuraava uutinen: Kansallisten kilpailuiden hakeminen… →