TEHO Sport Tennisliiga: finalistit selvillä

11.2.2023  |  00:44  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan kausi 2022–2023 on finaalipäivää vaille pelattu! Perjantaina pelattiin välierät, ja tiensä finaaleihin selvittivät HVS ja TaTS miehissä sekä Smash-Kotka ja HVS naisissa.

Viime vuosien kestomenestyjä, miesten runkosarjan voittanut HVS kaatoi välierässään Smash-Kotkan puhtaasti 3–0.

Viime vuoden finaaliparin välisessä ottelussa HVS voitti kaikki kaksinpelit suoraan kahdessa erässä. Leevi Säätelä voitti Jussi Salmion 6–2, 6–1 ja kauden ensimmäiset Tennisliiga-ottelunsa pelannut Puolan Karol Drzewiecki Ville-Petteri Ahdin 6–4, 6–1. Ratkaisevan voiton toi Patrik Niklas-Salminen, joka ei ole hävinnyt liigakauden aikana vielä erääkään. Hän kukisti Vesa Ahdin 6–4, 6–2.

HVS:n haastaa finaalissa TaTS, joka voitti välierässään GT:n 3–2. Puolueettomille tenniksen ystäville ottelu oli todellinen herkkupala, mutta joukkueiden kannattajille pelien seuraaminen oli varmasti piinaava kokemus.

Kaksinpelien jälkeen GT oli 2–1-johdossa. Jürgen Zopp voitti Kenneth Raisman selvästi 6–0, 6–1 ja Santtu Leskinen kaatoi Peetu Pohjolan 7–6, 4–6, 10–0. TaTSille pisteen toi Lauri Kiiski voittamalla Juho Paukun jännittävässä ottelussa 6–3, 3–6, 10–8.

Nelinpeleistä tuli todellisia trillereitä. TaTS voitti molemmissa otteluissa ensimmäisen erän, mutta GT:n Zopp ja Paukku voittivat omassa ottelussaan toisen erän ja pääsivät supertiebreakiin, jossa voitto olisi varmistanut finaalipaikan. Raisma ja Hermanni Tiainen pitivät kuitenkin pintansa ja veivät voiton lukemin 7–6, 2–6, 10–7. Niinpä finaalipaikka ratkaistiin nelinpelissä Leskinen/Verneri Tuomi vs. Kiiski/Pohjola. Jälkimmäinen pari toi TaTSille voiton ja finaalipaikan lukemin 7–6, 7–6.

Lauantaina finaalissa kohtaavat siis HVS ja TaTS ja pronssiottelussa GT ja Smash-Kotka. Karsintaottelussa pelaavat Smash ja HLK.

Myös naisten välierissä nähtiin jännitystä loppuun asti. Runkosarjan voittanut Smash-Kotka sai valita välierävastustajakseen ÅLK:n, ja valinta tuotti tulosta: Smash-Kotka eteni 3–1-voitolla finaaliin.

Kaksinpeleissä Klaudija Bubelyte voitti Emelie Gabranin 7–5, 6–2 ja Daria Bibanina Saara Aerilan 6–1, 7–5. Emilia Järvinen piti ÅLK:n toiveita vielä elossa voittamalla Emma Tuomisen 6–0, 1–6, 10–3. Nelinpelissä Bubelyte ja Tuominen toivat Smash-Kotkalle ratkaisevan 6–0, 7–6 -voiton Aerilasta ja Emma Virtasesta, ja niinpä Smash-Kotka pääsee jälleen finaaliin jahtaamaan seurahistorian ensimmäistä mestaruutta nykymuotoisesta Tennisliigasta.

Finaalissa Smash-Kotka kohtaa HVS:n, joka kukisti hallitsevan mestarin Smashin 3–2 huippujännittävässä ottelussa. Viime vuoden hopeamitalisti pääsee lauantaina pelaamaan mitalien kirkastamisesta.

Smashin ja HVS:n välinen viime vuoden finaalin uusinta oli tasainen alusta loppuun. Ensimmäisten kaksinpelien jälkeen tilanne oli 1–1. Ella Haavisto voitti kaksinpelissään Laura Hietarannan 6–2, 6–4, mutta Stella Remander taisteli Nuppu Palmia vastaan voiton pitkän kaavan kautta lukemin 6–3, 5–7, 12–10. Aada Inna vei viimeisessä kaksinpelissä HVS:n johtoon voittamalla Paula Joukasen 4–6, 6–1, 10–8.

Nelinpelien alkaessa tilanne oli siis selvä: HVS:lle riittäisi finaalipaikkaan jommankumman voitto, Smashin pitäisi voittaa molemmat. Hallitsevan mestarin tilanne oli tukala, sillä HVS vei molemmissa otteluissa ensimmäiset erät. Piia Suomalainen ja Joukanen voittivat kuitenkin Innaa ja Johanna Ranta-Ahoa vastaan toisen erän, ja lopulta Smash-kaksikko voitti myös supertiebreakin. Ottelu päättyi siis 3–6, 6–0, 11–9 ja tilanne oli 2–2.

Siispä finaalipaikan ratkaisivat parit Haavisto/Palm ja Hietaranta/Remander. Smash-pari onnistui voittamaan toisen erän, joten finaalipaikka ratkaistiin supertiebreakissa. Tätä tasaisemmaksi välieräottelu ei enää voi mennä! Hietaranta ja Remander käänsivät lopulta ottelun voitokseen lukemin 6–2, 6–7, 10–8. Näin HVS sai revanssin viime vuoden finaalista ja pääsee pelaamaan lauantaina mestaruudesta.

Naisten finaalissa pelaavat siis Smash-Kotka ja HVS. Pronssista taistelevat Smash ja ÅLK ja karsintaottelu on OVS–NurTS.

Lauantaina ratkaistaan mitalien ja sarjapaikkojen kohtalo. Herkullista tennispäivää kaikille!