TEHO Sport Finnish Tour: Vasalle ja Nuudille uran ensimmäiset turnausvoitot Jyväskylässä

6.9.2020  |  17:31  |  Raportit

Jyväskylän Tennisseuran järjestämässä TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailussa saatiin uudet turnausvoittajat: 18-vuotias Iiro Vasa ja 20-vuotias virolainen Maileen Nuudi. Turnausvoittajat kuittasivat saavutuksistaan 2000 euroa.

TEHO Sport Finnish Tour jatkuu 2.-4.10. Kotkassa. Turnaukseen ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä Tennisässässä.

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Nuudi voitti korkeatasoisessa finaalissa Vehviläisen

Naisten loppuottelussa kohtasivat ykköseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja virolainen Maileen Nuudi. Molemmat pelaajat etenivät välieristä mestaruusotteluun kolmieräisten välierien saattelemana – Vehviläinen voitti Stella Remanderin (Lo-Te) 7-5, 2-6, 6-1 ja Nuudi kukisti Savonlinnan Finnish Tourin voittaneen Venla Ahdin (Smash-Kotka) 6-0, 1-6, 6-1.

Loppuottelusta oli lupa odottaa tasaväkistä, sillä Vehviläinen ja Nuudi olivat kohdanneet toisensa kaksi viikkoa sitten Finnish Tourin välierässä Savonlinnassa. Tuolloin massakentällä pelatun ottelun voiton vei Vehviläinen erin 6-3, 6-4.

Jyväskylän Tenniskeskuksen kovilla sisäkentillä kääntyivät osat toisinpäin. Kovalyöntinen Nuudi hallitsi pelitapahtumia avauserässä vieden sen 6-3. Toisessa erässä Vehviläinen pääsi kiinni virolaisen vahvoihin peruslyönteihin ja monipuolisella pelillään suomalainen oli viemässä ratkaisua kolmanteen erään. Nuudi oli tappiolla jo 2-5, mutta hän tuli vielä erään mukaan ja ratkaisu nähtiin tiebreikissä. Myös tiebreikkiä hallitsi Vehviläinen, mutta lopulta Nuudin sitkeys palkittiin ja hän tuuletti turnausvoittoa erin 6-3, 7-6(5).

– Mielestäni pelasimme molemmat tänään hyvin. Avauserässä onnistuin hyvin, mutta toisessa aloin tekemään virheitä ja toisaalta Liisa pelasi paremmin. Kun olin toista erää tappiolla yritin vain saada palloja enemmän kenttään ja sitä kautta löytää pelini. Jollain tavalla pääsin mukaan ja pystyin kääntämään erän ja ottelun itselleni, kommentoi Nuudi.

– Olen aggressiivinen pelaaja ja kovat kentät sopivat minulle paremmin. Savonlinnassa ulkokentillä hävisin Liisalle ja sain siitä oppia tähän otteluun, jatkoi Nuudi.

Nuudi kertoi kärsineensä loukkaantumisista viimeisten kahden vuoden aikana ja nyt hänen tavoitteena on saada WTA-ranking takaisin.

– Viimeisimmät vuodet ovat olleet rankkoja, mutta nyt olen terveenä ja tavoitteeni on saada pelatuksi otteluita ja turnauksia toisensa perään, päätti Nuudi.

Vasa: ”Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen turnausvoittooni Finnish Tourilla.”

Miesten välierissä nähtiin yllätyksiä. Yläkaavion puolella juuri 18-vuotta täyttänyt Iiro Vasa (ÅLK) otti mahdollisesti yhden uransa kovimmista voitoista kukistettuaan ykköseksi sijoitetun Patrik Niklas-Salmisen (HVS) 6-2, 7-6. Vasa oli hävinnyt Niklas-Salmiselle kahdesti kesän aikana. Alakaavion puolella jyväskyläläisyleisö näki toivomansa yllätyksen, kun neljänneksi sijoitettu Laukaalta lähtöisin oleva Masi Sarpola (HVS) kukisti toiseksi sijoitetun Eero Vasan (ÅLK) kolmieräisessä trillerissä luvuin 7-6, 6-7, 6-4.

Sarpola ja Vasa olivat kohdanneet toisensa kahdesti ennen päivän loppuottelua. Tänä kesänä Hangossa oli Vasa vahvempi kolmessa erässä ja viime vuoden sisäkenttien SM-kilpailuissa vei puolestaan Sarpola pidemmän korren kahdessa erässä. Finnish Tourin finaalipaikka oli Vasalle uran ensimmäinen, kun taas Sarpola oli kertaalleen voittanut kaksinpelin Finnish Tour -osakilpailun.

Avauserässä nähtiin useita taidokkaita suorituksia 18-vuotiaalta Vasalta ja 21-vuotiaalta Sarpolalta. Vasan peli pysyi Sarpolaa paremmin kasassa, minkä johdosta hän vei ensimmäisen erän 6-2. Toisessakin erässä pysyi Vasa kuskin paikalla ja hiljalleen alkoi myös näkyä väsymystä kaksi kolmieräistä pelanneenn Sarpolan otteissa. Vasa piti ohjakset hallussaan ja pääsi juhlimaan ensimmäistä TEHO Sport Finnish Tour -turnausvoittoaan erin 6-2, 6-4.

– Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen turnausvoittooni Finnish Tourilla. Täältä tuli monia hyviä otteluita ja voittoja. Lempialustani on kova kenttä ja oli mukava päästä pitkään aikaan pelaamaan sillä. Peruspelaamiseni oli korkealla tasolla ja pysyin tasaisena läpi turnauksen sekä olin henkisesti vahva, kertoi Vasa turnauksesta.

Ensimmäisessä Finnish Tour -finaalissaan pelannut Vasa kertoi hieman jännittäneensä alussa.

– Hieman mietin alkuun palkintorahoja, että tuleeko täältä tonni vai kaksi tonnia, naurahti hymyissä suin Vasa.

– Pystyin kuitenkin hallitsemaan ajatukseni ja pelaamaan tasaisesti. Peruspelaamiseeni olen todella tyytyväinen ja olen myös saanut kehitettyä syöttöäni, joka toimi täällä hyvin.

Vasalla on tulevan viikon aikana jännitettävää, sillä vielä on epäselvää, että mahtuuko hän mukaan poikien kaksinpeliin Ranskan avoimissa. Tällä hetkellä Vasa on jäämässä ulkopuolelle, mutta mahdollisten poisjääntien johdosta saattaisi paikka avautua huipputurnaukseen.

– Katsotaan mahdunko mukaan vai en, se on aika kiikun kaakun. Jos mahdun, niin sitten siirryn takaisin treenaamaan massalle, päätti Vasa.

TEHO SPORT FINNISH TOUR | JYVÄSKYLÄ

Loppuotteluiden tulokset

Maileen Nuudi, Viro – [1] Liisa Vehviläinen, ÅLK 6-3, 7-6(5)

Iiro Vasa, ÅLK – [4] Masi Sarpola, HVS 6-2, 6-4

Välierien tulokset
[1] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [4] Stella Remander, Lo-Te 7-5, 2-6, 6-1
Maileen Nuudi, Viro – Venla Ahti, Smash-Kotka 6-0, 1-6, 6-1

Iiro Vasa, ÅLK – [1] Patrik Niklas-Salminen, HVS 6-2, 7-6
[4] Masi Sarpola, HVS – [2] Eero Vasa, ÅLK 7-6, 6-7, 6-4

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 37/2020 – →