TEHO Sport Finnish Tour osa Hietarannan valmistautumista uran ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen

20.5.2021  |  12:08  |  Ennakot

Naisten maajoukkueen 17-vuotias Laura Hietaranta (HVS) valmistautuu uransa ensimmäistä junioreiden Grand Slamia, Ranskan avoimet, varten TEHO Sport Finnish Tourilla 21.-23.5.

Hietaranta on kotikentällään Talin Tenniskeskuksella pelattavan turnauksen neljänneksi sijoitettu ja kohtaa perjantaina avausottelussaan Tupu Ruuskan (Aalto). Hietaranta oli viime kesänä erittäin vahvassa iskussa Talissa, kun hän voitti kesäkuussa pelatussa SM-kilpailussa kaksinpelin pronssia ja nelinpelin kultaa.

– Tavoitteena Finnish Tourille on saada matseja alle ja hakea sitä omaa vahvaa massapeliä sekä samalla treenata vähän uusia juttuja peliin. Kiva on päästä pelaamaan kotikentillä Talissa ja varmasti hyviä matseja tulossa.

NAISTEN KAAVIO & OTTELUOHJELMA | MIESTEN KAAVIO & OTTELUOHJELMA

TEHO Sport Finnish Tour pelataan ilman yleisöä vallitsevasta koronapandemiasta johtuen – pääkentän otteluita streamataan Ruutu Urheilun kautta lauantain puolivälieristä alkaen. Turnausjärjestäjänä toimii HVS-Tennis ja palkintopotissa on yhteensä 10 000 euroa.

Hietaranta: ”Tämä on ollut tavoitteena jo monta vuotta, että pääsisin pelaamaan junnuissa Slamit ja myöhemmin sitten aikuisten puolella”

Hietaranta kertoo massan olevan hänen lempialustansa. Porsche Junior Team Finlandin pelaaja onkin jo esiintynyt tänä vuonna edukseen kansainvälisillä juniorikentillä massalla, kun hän ylsi kahteen kertaan kovatasoisen alle 18-vuotiaiden turnauksen kaksinpelin puolivälieriin sekä voitti ensimmäistä kertaa urallaan 1. kategorian turnauksen nelinpelin huhtikuussa Bulgariassa.

Hietaranta kertoo jäävänsä Finnish Tourin jälkeen vielä viikoksi Suomeen treenaamaan ja 1.6. alkaen on luvassa Ranskan avointen esiturnaus Puolassa. Junioreiden Ranskan avoimet pelataan 6.-12.6. Hietaranta on suoraan turnauksen pääsarjassa.

– Tosi siistiä päästä pelaamaan ensimmäinen junioreiden Grand Slam -turnaus. Tämä on ollut tavoitteena jo monta vuotta, että pääsisin pelaamaan junnuissa Slamit ja myöhemmin sitten aikuisten puolella. Nyt onkin hienoa päästä ensiksi Ranskaan ja sen jälkeen Wimbledoniin. Samalla myös vähän jännittää, kun on ihan uusi tilanne tulossa, mutta olen hyvä sopeutumaan. Niinpä lähinnä vain odotan, että pääsisin jo sinne pelaamaan.

Hietaranta kertoo lähtevänsä voittamaan kaikkia otteluita Ranskaan, kuten aina turnauskentälle astuessaan. Suomalaispelaaja kertoo Ranskan avointen olevan suosikkinsa Grand Slam -turnausten joukosta.

– Junioreiden Grand Slam -kisoissa on mukana kaikki maailman parhaat, niin on hyvä päästä mittaamaan tasoa siellä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 20/2021 – →