Kärkisijoitetut Vasa ja Vehviläinen valmiina – avauskierroksilla monta mielenkiintoista ottelua

20.5.2021  |  08:14  |  Ennakot

TEHO Sport Finnish Tour alkaa viikonloppuna Talin Tenniskeskuksen massakentillä. Niin naisten kuin miesten kaaviot keräsivät kovan pelaajakattauksen – katso kaaviot täältä. Kärkisijoitetut Åbo Lawn-Tennis Klubbin Eero Vasa ja Liisa Vehviläinen ovat valmiina turnaukseen.

Turnaus pelataan ilman yleisöä vallitsevasta koronapandemiasta johtuen – pääkentän otteluita streamataan Ruutu Urheilun kautta lauantain puolivälieristä alkaen. Turnausjärjestäjänä toimii HVS-Tennis ja palkintopotissa on yhteensä 10 000 euroa.

 

Turnaus alkaa perjantaina klo 9.00, päivän aikana pelataan naisten ja miesten 1. kierroksen ottelut. Lauantaina on luvassa 2. kierroksen ottelut klo 9.00 alkaen ja naisten kaikki puolivälierät klo 13.30 ja miesten klo 15.00. Sunnuntaina naiset pelaavat välierät klo 9.30 ja miehet klo 11.00. Turnaus huipentuu naisten loppuotteluun klo 13.00 ja miesten klo 14.30.

Vasa: ”Varmasti moni nuorempi kaveri on nälkäinen haastamaan kärkisijoitettuja”

Useana vuotena miesten maajoukkueeseen kuulunut Vasa hakee uransa toista kaksinpelin turnausvoittoa Finnish Tourilla. Viimeisimmät vuodet Yhdysvalloissa yliopistotennistä pelannut Vasa tuuletti Finnish Tour -kisavoittoa vuonna 2015 Kouvolassa. Viime kesänä Vasa ylsi parhaimmillaan Finnish Tourilla loppuotteluun ja välieriin – mukaan mahtui myös ulkokenttien nelinpelin Suomen mestaruus, joka tuli juurikin tämän viikonlopun näyttämöllä.

– Hyvät ovat tunnelmat ja on kiva päästä pelaamaan, varsinkin kun on kroppa kunnossa. Pidin pienen boot camp -tyylisen treenijakson jenkeissä ja kunto alkaa olla pikkuhiljaa toivotulla tasolla. Toivottavasti tulee paljon matseja ja siten hyvän startin kesää varten, kommentoi Vasa.

Vasa kohtaa perjantain avauskierroksella Nuutti Jokisen (HVS). Pelaajat eivät ole kohdanneet aiemmin toisiaan kansallisissa kilpailuissa. Vasa tiedostaa kärkisijoitettuna olevansa monen tähtäimessä.

– Kaavio näyttää hyvältä, mutta haastavalta. Varmasti moni nuorempi kaveri on nälkäinen haastamaan kärkisijoitettuja.

Miehissä ovat sijoitettuina myös Karl Kiur Saar (Viro), Iiro Vasa (ÅLK), Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka), Aleksi Löfman (HVS), Leevi Säätelä (HVS), Lauri Kiiski (TaTS) ja Roni Hietaranta (HVS).

MIESTEN KAAVIO & OTTELUOHJELMA

Vehviläinen: ”Hyvätasoinen kisa näyttää tosiaan olevan tulossa”

Naisten kaaviossa ennakkosuosikin asemaa kantaa ykköseksi sijoitettuna Vehviläinen. Suomen rankinglistan neljäntenä oleva Vehviläinen on kiertänyt ITF-ammattilaiskilpailuja toukokuussa ja kertoo myös valmistavien treenien sujuneen hyvin ennen viikonlopun otteluita.

– Kiva on päästä pelaamaan, niin kuin aina. Erityisesti nyt, kun ei ole ollut valtavasti mahdollisuuksia pelata kisoja tänä talvena.

Vehviläinen kuuluu kestomenestyjiin Finnish Tourilla viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2020 parhaimmat saavutukset olivat kaksi finaalipaikkaa ja turnausvoittoja Vehviläinen on tuulettanut kertaalleen vuonna 2019 sekä kahdesti vuonna 2018.

Naisten turnaukseen osallistuu 31 pelaajaa, mikä tarkoitti kärkisijoitetulle vapaata ensimmäistä kierrosta. Vehviläinen kohtaa lauantaina toisella kierroksella voittajan ottelusta Aada Inna (HVS) – Serena Hatakka (Smash).

– Ei naisten kaavio aina näin isolta näytä, joten on erittäin hienoa nähdä yhtä paikkaa vaille täysi kaavio. Hyvätasoinen kisa näyttää tosiaan olevan tulossa, päätti Vehviläinen.

Vehviläisen seurana sijoitettuina pelaajina ovat Ella Haavisto (Smash), Emma Eerola (TaTS), Laura Hietaranta (HVS), Mariella Minetti (TaTS), Emelie Gabran (HVS), Peppi Ramstedt (HVS) ja Emilia Hartman (TaTS).

NAISTEN KAAVIO & OTTELUOHJELMA

Avauskierroksilla useita mielenkiintoisia kohtaamisia

Tuttuun tyyliin riittää jännitettävää ja spekuloitavaa heti avausotteluista lähtien. Alla on muutamia poimintoja:

NAISET

[5] Mariella Minetti, TaTS – Rinja Kautto, OVS
Minetti on turnauksen viidenneksi sijoitettu ja Suomen listan kahdeksas. Tampereelta lähtöisin oleva pelaaja tulee kesän Suomen kiertueelle ensimmäiseltä Yhdysvaltojen yliopistokaudeltaan. Kotimaan paluuottelussa asettuu vastaan nuori haastaja Oulusta, Kautto.

[8] Emilia Hartman, TaTS – Satu Kyyrä, EVS
Hartman ja Kyyrä ovat molemmat varmalyöntisiä pelaajia, joten odotettavissa on pitkiä palloralleja. Kaksikko kohtasi toisensa menneellä TEHO Sport Tennisliiga -kaudella ja tuolloin Hartman vei voiton kahdessa erässä.

[7] Peppi Ramstedt, HVS – Asta Miettinen, ÅLK
Kotikentällään pelaava Ramstedt saa varmasti kovan haasteen Kaarinan suunnalta, kun verkon toiselle puolelle asettuu juuri alle 18-vuotiaiden ITF:n nelinpeliturnauksen Pajulahdessa voittanut Miettinen.

Eeva Ristola, Smash-Kotka – Emma Kuusisto, JTS
Kahden nuoren pelaajan otatus. Kuusisto ja Ristola kohtasivat toisensa viime kauden I-divisioonassa. Tuolloin Kuusisto voitti niukasti kolmessa erässä, kuinka käy tällä kertaa?

MIEHET

[8] Roni Hietaranta, HVS – Peetu Pohjola, TaTS
Kaksi hyvin liikkuvaa taistelijaa. Kaksi yhden käden rystyn omaavaa pelaajaa. Hietaranta johtaa pelaajien keskinäisiä otteluita 4-3, mutta viimeisimmän koitoksen sisäkentillä vei Pohjola tiukasti kahdessa erässä – tosin Hietaranta voitti viimeisimmän kohtaamisen massalla kesällä 2020.

[7] Lauri Kiiski, TaTS – August Ehrnrooth, HLK
Kokenut konkari Tampereelta saa vastaansa nuoren haastajan Helsingistä. Kykeneekö vahvan yläkierteisen kämmenen omaava Ehrnrooth haastamaan monipuolisen ja taktisesti aina vahvan Kiiskin?

[3] Iiro Vasa, ÅLK – Ilari Vesanen, VarTe
Kolmossijoitettu Vasa kiersi keväällä ITF-ammattilaisturnauksia Kazakstanissa ja Tunisiassa. Viime syksynä ensimmäisen Finnish Tour -kisavoittonsa ottanut Vasa kohtaa avauskierroksella Vesasen, jolla on 2-1 johto keskinäisissä otteluissa. Vasa kuitenkin voitti viimeisimmän kohtaamisen sisäkauden Tennisliigassa.

[WC] Otso Martikainen, HVS – Tuomas Rikkonen, TVS
15-vuotias Martikainen voitti juuri ensimmäiset kaksi alle 18-vuotiaiden ITF-turnaustaan Pajulahdessa. Vahvassa iskussa oleva pelaaja sai villin kortin turnaukseen ja kohtaa kotikentällään turkulaisen Rikkosen.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Finnish… →