TEHO Finnish Tour -kausi avataan viikonloppuna Jyväskylässä -”Varmasti hyvät kisat saadaan”

7.3.2024  |  08:08  |  Ennakot

TEHO Finnish Tour -kausi vuosimallia 2024 saa odotetun avauksensa tulevana viikonloppuna. Jyväskylän Tennisseuran (JTS) isännöimä tapahtuma kerää varsinkin finaalipäiville taatusti silmäpareja seuraamaan sekä kiertuekonkareiden että nuorien lupauksien edesottamuksia.

Jyväskylän Tenniskeskus 8.-10.3.
Perjantai: klo 12.00 alkaen naisten ja miesten 1. kierros
Lauantai: klo 11.00 naisten 2. kierros, klo 14.30 miesten 2. kierros, klo 18.00 naisten puolivälierät, klo 19.30 miesten puolivälierät
Sunnuntai: klo 9.00 naisten ja miesten välierät, klo 12.00 naisten loppuottelu, klo 14.00 miesten loppuottelu

Kotimaan ykköskiertueen viittaa kantava TEHO Finnish Tour saa tuleville kausille muutoksen, joka tuo paljon iloa seurattavuuteen, nimittäin jatkossa ratkaisupelejä voi seurata YouTube-kanavan kautta (Lue tästä lisää).

TEHO FINNISH TOUR, JYVÄSKYLÄ 8.-10.3.

Perinteikkään FT-avauksen kisajohtajana jo useamman vuoden ajan toiminut Ilkka Nyman odottaa viikonlopun kamppailuja luonnollisesti vesi kielellä. Lisäksi Nyman suhtautuu optimistisesti uuden seurantakanavan tuloon ja antaa näin ollen sille positiivista peukkua.

”Ihan kiva saada kiertue taas käyntiin, mukavasti tuli pelaajia kaavioon. Saadaan varmasti hyvät kisat! Puitteet pitäisi olla luonnollisesti kunnossa, kuvausryhmä pitäisi vielä tulla lähipäivinä sopimaan kuinka haluavat asettaa laitteensa kuntoon. Vaikuttaa ihan hyvältä uudistukselta, nuoriso sitä ainakin osaa hyödyntää”, Nyman veisteli.

Turnauksessa pelataan molempien sarjojen kaksinpelit, joissa voittajille on luvassa muhkeat rahapalkinnot.

”Siellä ainakin Kiiskin Lauri näyttäisi olevan miehissä ykkössijoitettuna. Se on aina yllätysvalmis ja kokenut pelimies. Naisissa sitten Ella Haavisto lienee se kovin voittajasuosikki”, Nyman lisäsi.

Kiiskin kisakuntoa testataan miehissä

Viime vuoden sisäkenttien SM-hopealle Hyvinkäällä jäänyt Lauri Kiiski (TaTS) kuuluu miesten sarjassa suurimpiin voittajasuosikkeihin. Loppuvuodesta 44 vuotta täyttävä ”vanha mestari” on tunnetusti vireen löytäessä paha pala nuoremmilleen. Kiiskin aseena on hurjan kokemuksen lisäksi tuttu peliäly, jonka toimivuudesta saadaan selkoa heti kaavion avauskierroksella, jossa konkari kohtaa Smashia edustavan Aarni Sinkkosen.

Alakaaviosta löytyy sen sijaan turnauksessa kakkoseksi sijoitettu ja Kiiskin pahimpiin uhkaajiin kuuluva Leevi Säätelä (HVS), joka nappasi viime joulukuussa Hyvinkäällä uransa ensimmäisen sisäkenttien SM-kullan kukistettuaan juuri Kiiskin erin 6-2, 6-1. Säätelän avauskierroksen vastustajaksi on arvottu puolestaan Lucas Eriksson (ÅLK). Kotiseurassaan opetustunteja antava Säätelä, 28, on kiertueella jo tuttu kasvo, vaikka ei viime kauden FT-avauksessa mukana ollutkaan.

”Uuteen FT-kauteen lähdetään varsin odottavalla fiiliksellä. Tavoitteena on pelata kiertueen kaikki osakilpailut, pysyä terveenä ja kehittää siinä samassa omaa peliäkin. Tottakai toiveissa aina se että pääsisi pelaamaan turnauksien voitosta”, Säätelä kiteytti.

Säätelä on kärsinyt pienistä vammoista, mutta mies vakuuttaa olevansa valmis tositoimiin, josta kertoo lisääntyneet treenimäärät.

”Treenit ovat sujuneet hyvin ja olen päässyt nyt tekemään enemmän määriä, mikä toivon mukaan näkyy myös sitten kisapeleissä. Kyynärpäävammaa on tässä vähän ollut, mutta se alkaa olemaan voiton puolella, eikä pitäisi häiritä pelaamista.”

FT-avauksen mustiinhevosiin lukeutuu miehissä ainakin tasaisen varmaa peliä viime kauden osakilpailuissa esittänyt Oskari Eerola (LVS), joka on sijoitettu turnauksessa viidenneksi. Nuorukaisen viime kauden huippuhetkiin kuului erityisesti toisen osakilpailun voitto Talin ulkokentillä. Jyväskylässä avauskierroksella Tommy Hellströmin (Smash) kohtaava Eerola on harjoituskaudellaan pyrkinyt satsaamaan taitojen lisäksi myös fysiikkapuoleen.

”Hyvillä fiiliksillä lähden vuoden ensimmäiseen FT-skabaan, tosi kiva päästä aloittamaan pelit pitkältä tuntuvan odotuksen jälkeen. Tavoitteenani on pelata kiertueella mahdollisimman hyviä ja laadukkaita pelejä. Uskon, että tulos tulee sitten sitä kautta. Harjoituskaudella kehitin paljon fysiikkaa ja taitotreeneissä pääajatus on ollut  kokonaisvaltaisen pelaamisen kehittämisessä sekä oman pelin selkeyttämisessä”, Eerola ruoti.

Miesten sarjassa tositoimissa nähdään myös viime kaudella voittoa Jyväskylässä juhlinut Santtu Leskinen (GT), Peetu Pohjola (TaTS) sekä viime Tennisliigakauden parhaaksi nuoreksi runkosarjapelaajaksi valittu Jeri Lassila (Smash).

Gabran ja Haavisto naisten sarjan odotetut suursuosikit

Naisten sarjassa voittajaehdokkaista keskustellessa katseet kääntyvät odotetusti Ella Haaviston (Smash) suuntaan. Kotkassa syntynyt 22-vuotias tennislahjakkuus haki menestystä päättyneessä Helsinki Openissa, mutta taival päättyi harmittavasti avauskierrokseen. Nälkäisenä FT-kautensa avaava Haavisto on näyttänyt olevansa kiertueella pysäyttämätön löytäessään pelihuumorin.

Haaviston varmuus ja virheettömyys tiukoissa paikoissa oli viime FT-kaudella monelle kilpasisarelle myrkkyä. Viikonlopun taistossa Haavisto pelaa vasta toisella kierroksella, jossa hän kohtaa joko villin kortin kisaan saaneen Irina Rissasen (TaTS) tai Linnea Venesmaan (HVS-Tennis).

Haaviston kovimpiin haastajiin lukeutuu ainakin naisten sarjan toiseksi sijoitettu Emelie Gabran (ÅLK), joka oli mukana myös viime kauden FT-avauksessa edeten lauantain välierävaiheeseen asti. Ulottuvana pelaajana tunnettu Gabran on osoittanut aikaisemmilla kausilla henkistä kovuutta ja sitä, että pystyy tarvittaessa nappaamaan turnausvoittoja. Siitä osoituksena on muiden muassa viime vuoden kesäkuussa pelattu FT-kauden toinen osakilpailu, jonka 19-vuotias lahjakkuus vei näytöstyyliin.

Tulevan viikon turnaukseen Gabran lähtee luottavaisin mielin, vaikka myöntää opiskelujen hieman verottaneen aikaa peleiltä.

”Hyvillä mielin lähdetään Jyväskylään. Olin viime viikolla juniorikisoissa Hangossa ja siellä peli kulki omasta mielestä ihan mukavasti. Kiva, että sain sieltä vähän matseja alle. Opiskelut ovat vieneet viime aikoina paljon aikaa harjoittelulta, mutta luottavaisena lähdetään Jyväskylään, ja tottakai voittoa tavoitellaan”, Gabran totesi itsevarmasti.

Vaikka Gabran ja Haavisto ovat naisissa ne kirkkaimmat suosikit, on syytä muistaa että yllätykset ja sattumat kuuluvat aina urheiluun. Kaaviossa potentiaalisiin haastajiin voidaan luokitella Nuppu Palm (Smash), kokenut Saara Aerila (ÅLK) sekä kolmanneksi sijoitettu Emma Kuusisto (JTS).

Turnauksen kaavioita pääset molempien sarjojen osalta näkemään täältä

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 10/2024 – →