Tässä ovat tuoreet Grand Slam -voittajat – Henri Kontinen ja John Peers

28.1.2017  |  15:44

Kuvat: All Over Press

 

Henri Kontinen ja John Peers voittivat Australian avointen miesten nelinpelin loppuottelun suoraan kahdessa erässä. He onnistuivat molemmissa erissä murtamaan Mike ja Bob Bryanin syötön ratkaisevassa viimeisessä pelissä ja sinetöivät näin lopputulokseksi 7-5, 7-5.

Voitto tuntuu toki todella hyvältä. Itse peli ei ollut meiltä kaikkein puhtain, mutta tiesimmekin, että Bryanit ovat kovia taistelemaan. Ja kun voitto tuli, on oikeastaan ihan sama, miten peli kulki, Kontinen sanoo.

Kontinen voitti Wimbledonin sekanelinpelin mestaruuden viime kesänä Iso-Britannian Heather Watsonin parina. Australian avointen voitto oli kuitenkin Kontisen ensimmäinen miesten nelinpelin Grand Slam -voitto.

– Grand Slam on aina Grand Slam, ja sen voittaminen on hienoa. Pelillisesti Lontoo (ATP-finaalit) oli meiltä kuitenkin parempi kisa. Se on vaikeampi voittaa kuin Grand Slam, sillä mukana on vain kahdeksan kovinta paria. Mutta siis upea voitto, ja toivottavasti näitä tulee Grand Slameissa vielä monta lisää.

Peers syötti kotiyleisön edessä Melbournessa loistavasti ja pelasi muutenkin terävästi.

– John säästi parhaat loppuun ja pelasi tänään parhaan ottelunsa koko kilpailussa. Hienoa, että hän pystyi tekemään niin. Oli ilo ja kunnia olla hänen kanssaan kentällä, Kontinen kiittelee.

Hän saapuu Suomeen pelatakseen näytösottelun 8. helmikuuta Talissa. Muuta lukkoonlyötyä Kontisen kalenterissa ei lähiviikoille ole.

– En tiedä vielä, missä pelaamme seuraavan kilpailumme – todennäköisesti Dubaissa tai Rotterdamissa.

 

Suomen Tennisliitto onnittelee Henkkaa ja Johnia Australian avointen voitosta!

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: STL ja LiiKe… →