Tärkeää tietoa sisäkauden 2015-2016 sarjatenniksestä

5.2.2016  |  09:51

Hyvätsisäkauden sarjatenniksen 2015-2016 kapteenit ja sarjatennikseen osallistuneet,

 

tässä tietoa kuluneen kauden sarjatenniksen tulosten merkitsemisestä janousukarsinnoista (koskee yleistä sarjatennistä, ei Harrasteliigaa taisenioreiden sarjatennistä).

Sisäkausi 2015-2016 lähestyy loppuaan,  ja sarjakausi päättyy sääntöjen mukaisesti28.2.2016. Nousut ja putoamiset tullaan siis ratkaisemaan sen tilanteenmukaan joka Ässään on merkitty 29.2.2016 klo 12.00 mennessä. Pidättehänsiis huolen, että kaikki tulokset ovat tuolloin asianmukaisesti merkittynäÄssään. Kotijoukkueella on aina vastuu tulosten merkitsemisestä. Mikälituloksia puuttuu, olettehan yhteydessä kotijoukkueeseen. Luovutukset tulee ollamerkittynä ilman pelaajatietoja, tuloksilla 6-0, 6-0. Lisätietoja kenttäänmerkitään tieto luovutusvoitto.

Joukkue ei voi osallistua nousukarsintoihin mikäli sillä on pelaamattomiasarjaotteluita.

Pelaamattomistasarjaotteluista tullaan kilpailumääräysten mukaisesti lähettämään seuroillesakkomaksut. Kilpailumääräysten mukaisesti sakkomaksu on 100e/pelaamaton (luovutettusarjaottelu). Seura ei voi osallistua seuraavalle sarjatenniskaudelle milläänjoukkueella mikäli sillä on hoitamattomia sakkomaksuja.

Mikäliyksittäinen sarjaottelu on pelaamatta, kun sarjakausi päättyy, eikä voidatodeta, kumpi joukkueista on syyllinen pelaamattomuuteen, tuomitaan ottelumitätöidyksi (0-0), eikä kumpikaan joukkue saa siitä pisteitä. Tällöinmolemmille joukkueille tuomitaan sakkomaksu edellisen kohdan mukaisesti.”Laitattehan minulle viestiä mikäli teillä on kiistaa jonkin ottelun pelaamattomuuteenliittyvistä asioista (esimerkiksi toinen joukkue yrittänyt sopia peliaikaa jatoinen ei ole vastannut ollenkaan).

HUOM! Sakkojen osalta pelattujenotteluiden tilanne tarkistetaan Ässästä 22.3.2016 klo 23.59. Sarjaotteluitavoidaan siis pelata siihen saakka, mutta tulokset eivät vaikuta enääputoamisiin tai nousuihin!!!

 

NOUSUT, PUTOAMISET JA NIIHINLIITTYVÄT KARSINNAT

NousukarsintaTennisliigaan pelataan 11.-13.3.2016.
Nousukarsinta 1-, 2- ja 3-divisioonaan pelataan 1.-3.4.2016.
Aikojensuhteen ei tehdä poikkeuksia.

Miesten janaisten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I-divisioonanlohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan. Joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan, ja kaksiparasta joukkuetta pelaavat sisäkaudella 2016-2017 Tennisliigassa. Karsinnoissapelataan miehissä kolme 2-peliä ja yksi 4-peli, naisissa kaksi 2-peliä ja yksi4-peli. Miehissä ottelu voi siis päättyä joukkueiden kesken 2-2. Tasapisteissäparemmuus määräytyy seuraavasti: Jos useampi kuin yksi joukkue on samassapistemäärässä, ratkaisee voitettujen ja hävittyjen otteluiden erotusparemmuusjärjestyksen. Mikäli otteluiden erotus on tasan, ratkaisee voitettujenja hävittyjen erien erotus. Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjenpelien erotus määräävä. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataanuusintaottelu puolueettomalla kentällä.

Aiemmin onjo lähetetty ohjeet kuinka 1-divisioonasta Tennisliigaan karsivat miestenjoukkueet voivat nimetä ulkomaalaiset pelaajat.

Tennisliigankarsintoihin osallistuvat joukkueet voivat hakea järjestämisoikeutta allekirjoittaneelta.
Hakemuksesta tulee ilmetä pelipaikka, kenttäpinnoite, aikataulu sekäkustannukset. Nousukarsintoihin osallistuvat joukkueet jakavat kenttä-, pallo-ja tuomarikustannukset.
Otteluissa ei tarvitse olla tuomareita. Ottelupaikalla tulee kuitenkin ollapuolueeton referee. Referee pitää hyväksyttää allekirjoittaneella.
Järjestelyoikeus myönnetään ensisijaisesti tarjousten perusteella.

Miesten I-divisioonan lohkonviimeiset joukkueet putoavat suoraan II-divisioonaan.

Miesten II-divisioonanlohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista II divisioonan lohkon voittajaavastaan. Vastakkain lohkoparit: A-B ja C-D.
Miesten II-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan III-divisioonaan.

Miesten III-divisioonanlohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista III-divisioonan lohkon voittajaavastaan. Voittaja nousee II-divisioonaan. Lohkoparit: A-B, C-D, E-F, G-I.Lohkon H voittaja nousee suoraan.
Miesten III-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV-divisioonan.

Miesten IV-divisioonassalohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista IV-divisioonan lohkon voittajaavastaan. Ottelun voittaja nousee III-divisioonaan. Lohkoparit: A-B, C-D, E-I, F-H,G-L, J-K, M-N.

NaistenI-divisioonan lohkon viimeiset tippuvat II-divisioonaan.

NaistenII-divisioonassa lohkovoittajat nousevat suoraan I-divisioonaan.

 

II-IV–divisioonien karsijaparit ilmoitetaan seuroille viimeistään 4.3.2016. Seuratsopivat keskenään pelipaikan. Nousukarsintoihin osallistuvat joukkueetjakavat kenttä- ja pallokustannukset. Seurat voivat keskenään sopia myös muustakäytännöstä. Pelipaikat ja ajat tulee ilmoittaa Tennisliittoon (veera.nurmi@tennis.fi) viimeistään11.3.2016. Mikäli ilmoitusta ei oletullut tai joukkueet eivät ole päässeet asiasta sopuun, arvotaan pelipaikka jamääritellään peliaika Tennisliiton toimistolla ma 14.3.2016.

Karsintaotteluvoi päättyä miehissä 2-2. Tällöin voiton ratkaisee voitettujen ja hävittyjenerien erotus. Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotusmääräävä. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelupuolueettomalla kentällä. 10-tiebreak lasketaan erissä kokonaiseksi eräksimutta peleissä (geimeissä) 1-0 tiebreakin voittaneelle joukkueelle.

Kotijoukkueentulee merkitä lopputulos Ässään heti ottelun päätyttyä.

Ulkokauden 2016 sarjatennis
Tiedoksi vielälopuksi, että ulkokauden sarjatenniksessä joukkueet jatkavat automaattisestiedellisen kauden perusteella, elleivät vetäydy sarjasta viimeistään 10.4.2016.Uusien joukkueiden tulee ilmoittautua mukaan samaan päivään mennessä. Uudetilmoittautumiset ja vetäytymiset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen: veera.nurmi@tennis.fi

Huom! Viestion lähetetty Ässään merkityille joukkueiden kapteeneille. Mikäli et saanutviestiä, käythän tarkistamassa tietosi Ässästä, kohdasta sarjat ja joukkueet.

 

Terveisin,

RaisaTörnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki Mini- ja… →