Tanska meni 2-1 johtoon Davis Cupissa Talissa

20.10.2012  |  18:14

Timo Nieminen (vas.) ja Juho Paukku DC-nelinpelissä Tanskaa vastaan lauantaina 20.10. Talissa, Helsingissä.
Kuva: Pekka Sipola

 

Tanskan pari Thomas Kromann/Frederik Nielsen osoittautui juuri niin taitavaksi kuin heidän Davis Cupissa pelaamiensa nelinpelien tilasto ennustikin. Pari vei luvuin 6-4, 6-2, 6-4 Timo Niemisestä ja Juho Paukusta. Voitollaan tanskalaiset menivät tässä Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaottelussa 2-1 johtoon.
Se merkitsee, että suomalaisten on voitettava sunnuntaina voitot molemmissa kaksinpeleissä, joissa ensimmäisessä Timo Nieminen kohtaa Frederik Nielsenin ja toisessa, kakkosten ottelussa Juho Paukku Martin Pedersenin.
-Olemme ennenkin olleet vastaavassa tilanteessa, totesi Suomen kapteeni Kim Tiilikainen. – Molemmat tanskalaiset ovat voitettavissa, mutta meidän on rutistettava kaikki itsestämme irti.
-Tietenkin olisi ollut helpompi lähteä sunnuntain peleihin johtoasemasta, mutta nyt etenemme ottelu kerrallaan, sanoi Timo Nieminen, jonka tehtävä on tasoittaa maaottelu 2-2:een voittamalla Frederik Nielsen.
– Nielsen on jo kerran tässä maaottelussa voitettu, komppasi Juho Paukku Niemistä. – Martin Pedersen sai lauantaina huilipäivän, kun hän ei pelannut nelinpeliä. Häntä vastaan on oltava valmis heti ottelun alusta.
-Meillä on joukkueessa hyvä taisteluhenki päällä, vakuutti Paukku.
Lauantainen nelinpeli kesti tunnin ja 29 minuuttia.
-Tanskalaiset syöttivät vakuuttavasti, varsinkin Thomas Kromannin ykkössyöttöprosentti nousi korkeaksi, summasi Tiilikainen ottelua. – Kumpikin vaihteli syöttöään, he peittivät hyvin verkolla ja meillä oli heidän peliinsä ”lääkkeet” vähissä. Oli vaikea saada syötönmurtoa aikaiseksi.
Suomalaiset eivät tienneet etukäteen paljoakaan taloustieteitä opiskelevasta, ilman ATP-rankingia olevasta Kromannista.
-Kun hänet nimettiin joukkueeseen, arvasimme, että hänen oli pakko olla hyvä nelinpelissä, sanoi Paukku. – Tässä ottelussa hän oli mielestäni jopa parempi kuin Wimbledonin miesten nelinpelin kesällä voittanut Nielsen.

Suomi – Tanska Davis Cupin viimeinen ottelupäivä sunnuntaina alkaa klo 13 Timo Niemisen ja Frederik Nielsenin ottelulla. Sen jälkeen maaottelun päättävät Juho Paukku ja Martin Pedersen.

Davis Cup 2012
Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaottelu

Thomas Kromann/Frederik Nielsen Tanska – Timo Nieminen/Juho Paukku 64 62 64

 

Thomas Kromann (selin) ja Frederik Nielsen löysivät ilon aiheita lauantaisesta nelinpelistä Suomea vastaan Talissa.
Kuva: Pekka Sipola

Jaa:

Seuraava uutinen: Nielsen voitti Niemisen… →