Nielsen voitti Niemisen viidessä erässä, Suomi putosi II ryhmään

21.10.2012  |  13:53

Timo Niemisen urakkana on sunnuntaina tasoittaa Suomen ja Tanskan Davis Cup -ottelu 2-2:een, sillä Tanska on ottanut kahden pelipäivän jälkeen 2-1 johdon.
Tässä ykkösten ottelussa Tanskan Frederik Nielsen vei ensimmäisen erän 6-3.
Myös toinen erä päättyi lukemiin 6-3. Nielsenillä oli tekemistä omassa syötössään erän lopussa. Timo Niemisellä oli siinä kolme etupalloa, mutta hänen ei onnistunut viedä niistä yhtään nimiinsä. Timon kolmannen etupallon jälkeen Nielsen syötti kaksi läpisyöttöä.
Timo Nieminen sai kolmannessa erässä hyvän otteeen peliin ja lähti viemään sitä voitokseen 3-3 tilanteesta. Hän voitti erän 6-3.
Neljäs erä oli Timo Niemisen näytöstä. Hän pisti Nielsenin liikkeeseen ja tämä teki paljon virheitä. Timon terävä ote vei hänet erävoittoon 6-2.
Viidenteen erään Nielsen tuli kuin ensimmäiseenkin ja vei erän nopeasti 6-1.

Nieminen ja Nielsen olivat kohdanneet tätä ennen seitsemän kertaa, ja miesten keskinäisiä otteluita johtaa Nielsen nyt 5-3.
-Kyllä harmittaa, totesi Timo Nieminen ottelun jälkeen. – Otin kolme tappiota, joten kyllähän tämä minun piikkiini menee.
-Tanskalaiset ansaitsivat voittonsa.
Timo kertoi olleensa hieman hermostunut kahdessa ensimmäisessä erässä, jotka Frederik Nielsen voitti 6-3, 6-3.
-En päässyt hänen syöttönsä kiinni, mutta kun löysin palautukseen rytmin, Fredin pelitaso hieman putosi.
Nielsenin voitto vei Tanskan tavoittamattomaan 3-1 johtoon
Päivän päätteeksi viidennen ottelun pelaavat kummankin joukkueen debytantit, Herkko Pöllänen ja Christoffer Königsfeldt.

Tanska säilyy I ryhmässä, Suomi pelaa ensi vuonna Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä, jonka kaavio tehdään ensi tiistaina Lontoossa.