Tänään ehtii vielä hakea 2015 arvokilpailujen järjestelyoikeuksia

30.9.2014  |  07:00

Vuoden 2015 arvokilpailujen järjestelyoikeuksien hakukäynnistyi 3.9. ja se jatkuu 30.9. asti.

Vuonna 2014 Suomessa järjestettiin monia onnistuneita arvokilpailuija. Vuonna 2015 halutaan jälleen panostaakilpailujen laatuun ja arvostukseen. Kilpailujen tulisi olla todellalaadukkaasti järjestettyjä, houkutella enemmän pelaajia mukaan ja palvellayleisöä vielä paremmin.

Vuoden 2015 arvokilpailujen järjestelyoikeuksia tulee hakea 30.9.2014 mennessä.Kukin kilpailu haetaan erillisellä  hakulomakkeella, johon järjestelyitä hakevatseurat kirjaavat kilpailun tiedot sekä sen laatuun, mainontaan, oheistapahtumiinym. liittyviä asioita. Lomakkeet on toimitettu liiton jäsenseuroille ja järjestelyoikeuksia hakevien seurojen toimittaa sähköpostitse ne sähköpostitse STL:n kilpailupäällikkö Raisa Törnoos-Heinoselle .

Hakuohje

Yksi- tai kaksivuotiset sopimukset

Arvokilpailujen järjestelyoikeuksia voi hakea joko yksi- taikaksivuotisella sopimuksella.
Arvokilpailukalenteri pyritään pitämäänmahdollisimman muuttumattomana tulevien vuosien ajan. Ajankohtiin taikilpailujen sisältöihin saattaa tulla kuitenkin pieniä muutoksia, ja STLpidättää oikeuden tehdä niitä, vaikka kilpailusta olisi tehty kaksivuotinen sopimus.
Kaksivuotinen sopimus antaa järjestäjälle pitkäjänteisemmän mahdollisuudenkehittää ko. kilpailua ja tehdä esimerkiksi sponsorisopimuksia.

Arvokilpailujen järjestämisen edellytyksiä

 • kilpailunjohtaja on koko ajan läsnä kilpailupaikalla
 • vuodesta 2015 alkaen arvokilpailujen järjestelyoikeus edellyttää, että ainakin yhdellä kilpailunjohtajalla on II  tason kilpailunjohtajapätevyys
 • tulospalvelu toimii Ässässä mahdollisimman ajantasaisena
 • mahdolliset kilpailunjärjestäjän omat kilpailuun liittyvät sponsorisopimukset on hyväksytettävä  Tennisliitossa
 • kilpailunjärjestäjä sitoutuu noudattamaan STL:n ohjeita kilpailuilmeen ym suhteen.

Suosittelemme yhdistämään mahdollisuuksien mukaan arvokilpailuihin muitatapahtumia, kuten mini- ja miditenniskilpailuja.

Kansallisten kilpailujen järjestelyoikeuksien hakeminen

Kansallisten kilpailujen järjestelyoikeuksia haetaan Ässänkautta 5.-15.10. Arvokilpailujen järjestelyoikeudet pyritään ilmoittamaan ennentätä hakuaikaa.

Tuomarit

Tuomarivaatimukset tullaan kirjaamaan syyskuussa julkaistaviin kilpailumääräyksiin.
Koulutettuja tuomareita edellytetään Tennisliigassa,Finnish Tour -osakilpailuissa ja yleisten luokkien SM-kilpailuissa.Tennisliitto kokoaa parhaillaan rekisteriä tuomareista. Sitä varten seurojapyydetään toimittamaan tiedot niiden käytössä olevista tuomareista sähköpostitse STL:nkilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinoselle mahdollisimman pian.  
Tuomareiden ja seuran nimitietojen lisäksi pyydetään antamaan lyhyt kuvaus tuomarienkokemuksesta ja koulutuksesta.

Loppuvuoden tuomarikoulutus järjestetään 17.9.2014 klo 16.30-20.30 Freedom FundArenalla Kauniaisissa. Koulutuksen läpäisseet saavat oikeuden toimia tuomarinamm. Tennisliigassa, Finnish Tourilla ja SM-kisoissa.
Koulutuksen hinta on 50?/osallistuja (sisältää kahvin ja sämpylän). Jos osallistujia on 3-5/seura,yhteishinta on 130 ?. Ilmoittautumiset viimeistään 7.9.2014,henrik.zilliacus@tennis.fi

Lisätietoa haettavien kilpailujen sisällöistä javaatimuksista

SEB JGP -kilpailusarja 2015

Tennisliitto neuvottelee parhaillaan jatkosopimuksensisällöstä SEB:n kanssa. Vuoden 2015 SEB JGP -kiilpailusarjan tarkoistasisällöistä tiedotetaan myöhemmin.
Osakilpailujen kilpailunjärjestäjille toimitetaan palkinnoiksipokaalit ja mitalit sekä pelaajien  osallistumislahjat. Pallokulut siirtyvätseuroille kokonaisuudessaan. SEB:llä tulee säilymään kilpailun yksinoikeussponsoroinnin/kenttänäkyvyyden suhteen.

Kilpailusarja tullaan toteuttamaan siten, että vuonna 2014käytetty SEB JGP -materiaali pystytetään laajamittaisesti kolmessaosakilpailussa (maaliskuun ja kesäkuun osakilpailuissa sekä Mastersissa).Muihin osakilpailuihin postitetaan pääkentän kenttäilme kokonaisuudessaan,muille kentille verkkomainokset sekä jakamattomat pelaajalahjat.Kilpailunjärjestäjät vastaavat näiden pystyttämisestä ja jakamisesta.
Maaliskuun ja kesäkuun osakilpailuissa sekä Mastersissa kaikki ikäluokatpelataan samassa paikassa. Muissa osakilpailuissa seurat voivat hakea mitäikäluokkaa haluavat. Vaatimuksena on neljä kenttää/ikäluokka.

18v SM-kilpailut

Kilpailun toivotaan linkittyvän muihin kilpailuihin tai tapahtumiin.

Finnish Tour 2015

On päätetty, että vuodelle 2015 hakuun laitetaan viisiFinnish Tour -osakilpailua. Tavoitteena on, että naisille järjestyisi ainakinneljä osakilpailua. Finnish Tour -osakilpailuja voi olla myös enemmän kuinviisi. Kilpailunjärjestäjä voi järjestää vain miesten tai naisten luokan.Toivottavaa on, että samalla paikalla pelattaisiin molemmat.
Vuonna 2015 Finnish Tourin osakilpailuissa (ei koskeSM-kilpailuja) pelataan miesten luokassa 32 pelaajan ja naisten luokassa 16pelaajan kaavio. SM-kilpailuissa kaaviokoko on sama kuin aiemminkin.
Miesten luokassa voittajan palkintoraha on 66% ja finalistinpalkintoraha 33% miesten luokan osallistumismaksuista. Naisten luokassamaksetaan voittajalle 66% naisten luokan osallistumismaksuista ja toiselle 33%naisten luokan osallistumismaksuista. Tennisliitto tukee kilpailunjärjestäjää500? /järjestettävä Finnish Tour -luokka.
Kilpailunjärjestäjät saavat osakilpailuissa (ei koske SM-kilpailuja)mahdollisuuden jakaa kilpailuun villejä kortteja.
Kilpailutoimikunta toivoo, että kilpailunjärjestäjät pyrkisivät panostamaanlaatuun ja oheistapahtumiin. Järjestäjien tulisi miettiä, onko esimerkiksimahdollisuutta tarjota pelaajille lounasta, hedelmiä ja juomia sekä järjestää edullistamajoitustarjousta.

SM-liigacupit 2015

Järjestelyoikeuksien hakijaseuran eduksi katsotaan, jos se pystyyjärjestämään sekä miesten että naisten kilpailun.

Finnish Junior Tour 2015

Kilpailusarja jatkuu 21-vuotiaiden miesten ja naisten sarjana.Osakilpailuja pelataan neljä ja niiden jälkeen Masters. Masters toivotaanpelattavan samassa paikassa kuin SEB JGP Masters.
Osakilpailujen järjestäjillä on käytössään villit kortit. Tennisliitto tukee kustantamallakunkin osakilpailun kahden parhaan miehen ja naisen palkintoja (=stipendit),mikäli osallistujia on vähintään 10/luokka.

Juniorien SM-liigacupit (ikäluokat 10, 12 ja 15v)

Juniorien SM-liigacupit pelataan sisällä. Kaikki ikäluokatvoidaan järjestää eri paikoissa tai niitä voi anoa myös useampia pelattavaksisamalla paikalla.

Mini- ja miditenniskilpailusarja

Osakilpailuille on varattu kilpailukalenterista viikonloput,joista kilpailunjärjestäjä voi valita ajankohdaksi joko lauantain taisunnuntain.
Mini- ja midikilpailujen alueet ovat

 •  Pohjois-Suomi
 • Länsi-Suomi
 • Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi
 • Häme ja Keski-Suomi
 • Lounais-Suomi
 • Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu

Tennisliitto tuottaa kilpailusarjalle julisteen, tarjoaamitalit, osallistumislahjat ja kunniakirjapohjat.
Kilpailujen myöntämiskriteerit

 •  SEB JGP -osakilpailuja myönnetään ensisijaisesti niille seuroille, jotka järjestävät myös Tennisliiton tukeman mini- ja miditenniskilpailun sekä Finnish Tour -osakilpailun
 • Kilpailujen hakuprosessissa eduksi katsotaan kaksivuotiset sopimukset.

Päivitetyt kilpailumääräykset julkaistaan syyskuun puolessavälissä. Vuoden 2015 arvokilpailuihin tulee vielä sääntöpäivityksiä joulukuussa2014.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko luovutti Beckerille… →