Tampere Open: Niklas-Salmiselle viimeinen villi kortti kaksinpelin pääsarjaan – ”Toivottavasti olen karkeloissa mukana niin kaksin- kuin nelinpelissä vielä loppuviikosta”

14.7.2022  |  12:09  |  Ennakot

25-vuotias tamperelaislähtöinen Patrik Niklas-Salminen sai viimeisen kaksinpelin pääsarjan villin kortin. Aiemmat villit kortit saivat 21-vuotias Otto Virtanen ja 19-vuotias ruotsalainen Leo Borg (lue lisää).

TAMPERE OPENIN KOTISIVUT
HANKI LIPPUSI ENNAKKOON TAMPERE OPEN -SOVELLUKSELLA

Tampere Openin pääsarjapelit alkavat maanantaina 18.7. Turnaus lyödään vauhtiin kuitenkin jo sunnuntaina 17.7. karsinnan ensimmäisen kierroksen otteluilla. Karsintapäivään on yleisöllä vapaa pääsy – katso turnausohjelma ja hanki liput pääsarjapeleihin täältä.

Niklas-Salminen on taistellut viimeiset vuodet loukkaantumisten kanssa, viime kesänä suomalaispelaaja teki paluun lähes puolen vuoden tauoltaan juurikin Tampere Openissa. Siitä alkaen on pelaajan onneksi arki ollut suuremmilta osin loukkaantumisista vapaata.

– Todella hyvät tunnelmat päästä takaisin kotikentälle pelaamaan. Minulla on paljon hyviä voittoja ja muistoja Tampere Openista. Totta kai nyt tuntuu, että olen valmiimpi kuin viime vuonna. Vuoden takainen kisa oli tosi vaikea, koska pelituntumaa ei ollut loukkaantumisen jälkeen, kommentoi Niklas-Salminen.

Kaksinpelin lisäksi on Niklas-Salminen hakemassa menestystä nelinpelistä yhdessä puolalaisen Karol Drzewieckin kanssa. He ovat turnauksen kolmanneksi korkeimmalle sijoitettu pari (lue lisää).

Viimeisen vuoden aikana ovat suomalaispelaajan menestyksen hetket tulleet enemmän nelinpelistä. Aiemmin tänä vuonna suomalaispelaaja saavutti uran toisen nelinpelin Challenger-turnausvoiton yhdessä norjalaisen Viktor Durasovicin kanssa. Alemmalta ITF-kiertueelta on uransa aikana Niklas-Salminen napannut peräti 15 nelinpelin turnausvoittoa, viimeisin toukokuussa Kouvolassa. Niklas-Salminen on tällä hetkellä nelinpelin maailmanlistalla sijalla 281 ja kaksinpelissä 770.

– Viime aikoina on nelinpeli kulkenut hyvin ja ranking on noussut sillä saralla. Myös kaksinpelissä on ollut hyviä otteluita, mutta homma on myös siinä takkuillut. Toivottavasti saan Tampere Openista kaksinpelin uuteen nousuun. Toivottavasti olen karkeloissa mukana niin kaksin- kuin nelinpelissä vielä loppuviikosta.

Teksti: Tampere Open

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 28/2022 – →