Talin SEB JGP -turnaus huipentui SM-mitalistien juhlaan

30.3.2015  |  16:36

Talin Tenniskeskus täyttyi viisipäiväisessä kilpailussa 10-16-vuotiaista tytöistä ja pojista, jotka tavoittelivat menestystä SEB JGP -sarjan neljässä ikäluokassa. 12-16-vuotiaille turnaus toimi myös SM-kilpailuna. 

Osallistujia 22 kentällä oli lähes 500, joten hulinaa riitti. 

– Kisat sujuivat erittäin hyvin. Mielestäni SM-kisat kannattaa jatkossakin pelata näin suurena, kaikkien juniori-ikäluokkien tapahtumana, kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä sanoi.

Turnausta saattoi kahdelta kentältä seurata suorana lähetyksenä internetistä. Nuorten kilpailijoiden tunteet ja eläytyminen välittyivät Talista siis myös kotikatsomoihin. Kameroiden uloittumattomissakin riitti vilskettä, esimerkiksi kovassa käytössä olleella minitenniskentällä. Se tarjosi otteluiden välissä tervetullutta viihdykettä.

SEB muisti kaikkia osallistujia t-paidalla ja palkitsi Fair Play -pelaajiksi ETS:n Essi Mäkelän ja KoTS:in Ville Salmisen. Käytös ja hyvät tavat olivat kilpailussa muutenkin pinnalla.

– Kiertelin aktiivisesti otteluissa ja ohjasin pelaajia kunnon käytökseen. Kiroilua tai mailan heittoa ei voida sallia. Erityisesti pienet pelaajat tulee opettaa heti tennikseen sopivaan käytökseen, kilpailunjohtaja Bo Estlander muistutti.

Kovatasoisessa kilpailussa olivat paikalla lähes kaikki rankingien kärkinimet. 14-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari Bea Kivikoski iloitsi voitettuaan hopeamitalisti Cecilia Johansenin 6-2, 6-1.

– Olen todella onnellinen voitostani. Pelasin koko turnauksen ajan tiukkoja ja hyvätasoisia otteluita. Pystyin nostamaan tasoani finaalissa ja pelaamaan rohkeasti. Nyt on edessä loma, ja sen jälkeen suuntaan Tennisliiton massaleirille Roomaan, Bea Kivikoski hymyili.

Patrick Stenfors toipui sairastelusta todelliseen pelikuntoon vasta sunnuntaiksi, mutta se riitti viemään hänet 16-vuotiaiden poikien SM-kultaan. Hän voitti hopeaa saaneen Jussi Tiaisen finaalissa 6-0, 6-1.

– Sunnuntaina tunsin, että pelini lähtee hyvään suuntaan. Olen erittäin tyytyväinen saavutukseeni, ITF-kilpailuja ja Finnish Touria seuraavaksi pelaava Patrick Stenfors sanoi.

 

Katso kaikki kaksin-, nelin- ja sekanelinpelin tulokset täältähttps://www.tennisassa.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=7&VID=default&SID=134181144776971&A=set%3abuffer.tabstrip.aikataulut.curtab%3aottelu_aikataulu_30.03.2015%2cset%3abuffer.sort-field.fldname%3a%2cset%3astackitem.pager.clear%3aY&S=2&C=75196

Jaa:

Seuraava uutinen: Street Tennis -kiertue… →