Tali Open: Ruusuvuori ja Niklas-Salminen valmiina vuoden viimeiseen turnaukseen

5.11.2019  |  17:25  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori, 20, ja Patrik Niklas-Salminen, 22, ovat molemmat innoissaan kotiturnauksen kynnyksellä.

Sekä Ruusuvuori että Niklas-Salminen pelaavat tällä viikolla ATP Challenger -turnauksissa. Valmistautuminen sujuu erinomaisesti, sillä Ruusuvuori on edennyt kolmannelle kierrokselle Slovakian Bratislavassa ja Niklas-Salminen toiselle kierrokselle Japanin Kobessa. Ruusuvuori (ATP-147) voitti tiistaina kymmenenneksi sijoitetun ranskalaisen Antoine Hoangin (ATP-125) 6-4, 6-2 ja Niklas-Salminen (ATP-534) kaatoi intialaisen Arjun Kadhen (ATP-552) 7-6(8), 6-3. Seuraa turnausten etenemistä alla olevista linkeistä.

ATP CHALLENGER 110 | SLOVAKIA
ATP CHALLENGER 80 | JAPANI

Haastattelimme molempia pelaajia ennen kauden huipentavaa Tali Openia. Lipunmyynti Tali Openiin on myös käynnissä täällä. Seuraa Tali Openia pysyäksesi mukana ajankohtaisissa asioissa: Kotisivut | Facebook | Instagram.

Ruusuvuori: ”Kausi on sujunut yli odotusten”

Emil Ruusuvuoren nimi on ollut esillä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin tämän kauden ajan. Alkuvuosi meni sairasteluiden merkeissä, mutta kentälle päästyään on jälki ollut huimaa. Suomalaisen tilillä on kaksinpelistä kaksi turnausvoittoa ITF-tasolta maalis-huhtikuulta ja peräti kolme ATP Challenger -titteliä kesä-, elo- ja syyskuulta.

– Kausi on sujunut yli odotusten. Kauteen lähdimme tavoittelemaan pääsyä ATP-listalla 200 parhaan joukkoon ja sen tavoitimme jo kauan aikaa sitten – ennakko-odotukset kaudesta ovat ylittyneet joka saralla, kommentoi Ruusuvuori.

Tenniskansan mielessä on varmasti vieläkin Ruusuvuoren sensaatiomainen voitto silloisesta maailmanlistan viidennestä Itävallan Dominic Thiemistä 6-3, 6-2 Espoo Metro Areenalla syyskuussa. Kylmähermoinen suomalainen on aina viihtynyt kotiyleisön edessä ja Talissa. Ruusuvuori voitti ensimmäisen kaksinpelin ammattilaisturnauksensa juurikin Talissa vuonna 2017.

– Talin keskuskentältä minulla ei ole huonoja muistoja. Aina on kivaa pelata kotiyleisön edessä.

Niklas-Salminen: ”Kotiyleisö tuo aina lisää virtaa ja antaa tukea”

Patrik Niklas-Salminen saavutti viime viikonloppuna uuden virstanpylvään urallansa, kun hän juhli ensimmäistä ATP Challenger -turnausvoittoa. Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara voittivat nelinpelin Australian Playfordissa.

– On hienoa, että meillä on jälleen kaksi ATP Challenger -turnausta Suomessa. Osaltani kaikki on lähtenyt Tampereelta, jossa vietin nuoruusvuoteni, ja nyt kotini on Helsingissä. Aivan varmasti sytyn isosti kotikisassa, hehkutti Niklas-Salminen.

Niklas-Salminen kertoo tulevansa Tali Openiin hyvillä fiiliksillä, sillä alkukauden rannevammasta on toivottu ja tulosta on alkanut tulla niin kaksin- kuin nelinpelissä.

– Kotiyleisö tuo aina lisää virtaa ja antaa tukea – tänä vuonna oli aivan uskomattomat kokemukset Davis Cupissa Espoossa ja sitä ennen Tampere Openissa. Kyllä sitä haluaa ja pyrkii tuomaan oman parhaan pelinsä esille aina kotona pelatessaan.

– Oman hyvän pelin pyrin saamaan esille Tali Openissa ja katsotaan mihin se riittää kaksin- ja nelinpelissä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche jatkaa Tennisliiton… →