Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy – TEHO Tennisliigan kierrosennakko

7.12.2023  |  17:39  |  Ennakot

TEHO Tennisliigaa pelataan vielä tänä viikonloppuna ennen ansaittua joulutaukoa, jonka jälkeen ottelut jatkuvat tammikuussa. Sekä miesten että naisten sarjat ovat tasaisia, ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana. Miehet pelaavat tammikuussa ottelua vaille kaksi ja naiset yhden kokonaisen kierroksen, joten suuria muutoksia ei enää silloin tapahdu. Viikonlopun pisteet ovatkin sitäkin tärkeämpiä.

HLK taistelee pudotuspelipaikasta

Naisten puolella HVS ja HLK urakoivat viikonlopun aikana kaksi ottelua. HVS haluaa takaisin sarjan kärkeen, HLK jahtaa puolestaan pudotuspelipaikkoja.

HVS ja HLK kohtaavat lauantaina Talissa. HVS:n kausi on ollut vahva, sillä pistemenetyksiä on vain kaksi. Esimerkiksi Aino Alkio on voittanut kaikki neljä kaksinpeliään, ja monella muullakin on tappioton saldo. HLK:lla on puolestaan yhdeksän pistettä, joista Clarissa Blomqvist on tuonut kolme kaksinpeleistä ja kolme nelinpeleistä yhdessä Ilona Kanervan kanssa. Nuorilla naisilla on kova työ edessä kotijoukkueen kaatamiseksi.

Sunnuntaina HVS matkaa Ouluun OVS:n vieraaksi ja HLK kohtaa LVS:n. LVS ja OVS miehittävät sarjan viimeisiä sijoja, ja tällä hetkellä LVS on pisteen edellä. Jokainen piste on siis tärkeä. Sunnuntain ottelut ovat molemmille toiseksi viimeisiä tällä kaudella, joten viikonlopun pisteet saattavat olla ratkaisevia taistelussa karsintojen välttämisestä.

Myös HLK:lle pisteet olisivat tärkeitä, sillä tällä hetkellä pudotuspelipaikka on vain yhden pisteen päässä. Neljännellä sijalla on tällä hetkellä Smash-Kotka, joka kohtaa lauantaina kotikentällään ÅLK:n.

Ennen viikonlopun otteluita ÅLK on sarjan kärjessä, mutta sarja on niin tasainen, että pudotuspelipaikkakin on vaarassa, jos Smash-Kotka ottaa täydet pisteet. Toisaalta HLK saattaa kiilata kynsin hampain neljännestä sijasta kiinni pitävän Smash-Kotkan edelle, ellei pistetili kartu ÅLK:ta vastaan. Vierasjoukkueen Saara Aerila (viisi ottelua) ja Asta Miettinen (neljä ottelua) ovat olleet kaksinpeleissä voittamattomia tällä kaudella, joten kotkalaiset eivät saa pisteitä helpolla.

Viikonloppuna haetaan siis asemia tammikuun päätöskierrokselle. Erityisesti ÅLK:n ja Smash-Kotkan välistä ottelua kannattaa seurata tarkasti, mutta jokaisessa muussakin on jaossa neljä arvokasta pistettä.

Miesten kärkitaistelu äärimmäisen tasainen

Miehet pelaavat viikonloppuna kaksi täyttä kierrosta. HVS ja Sata ottavat kuitenkin varaslähdön perjantaina. Molemmat joukkueet urakoivat viikonloppuna siis kolme ottelua.

Moninkertainen mestari HVS on pelannut jälleen vahvasti, ja tähän mennessä ainoastaan ETT on yltänyt edes tasapeliin. Joukkueen laajuutta kuvaa hyvin, että viisi pelaajaa on tähän mennessä tuonut pisteitä. Viikonlopun kokoonpano on jälleen nimekäs: Patrik Niklas-Salminen, Viktor Durasovic, Leevi Säätelä

HVS:n haastaa perjantaina siis Sata ja lauantaina VT, jotka molemmat ovat niukasti pudotuspeliin oikeuttavien sijojen ulkopuolella. Molemmat ottelut pelataan Talissa, joten HVS on ilman muuta suosikki. Sata on kuitenkin ensi kertaa tällä kaudella nimennyt kokoonpanoonsa Harri Heliövaaran, joka voi olla kultaakin kalliimpi vahvistus pudotuspelipaikkojen kannalta.

Sunnuntaina HVS kohtaa – jälleen kotikentällään – Smashin. Karsintoihin päättyneen viime kauden jälkeen Smashin meno on ollut tällä kaudella paljon parempaa. Etenkin Elis Fjällberg, Oskari Paldanius sekä Jeri Lassila ovat tuoneet pisteitä tehokkaasti. Siispä Smash taistelee edelleen suorasta välieräpaikasta. Piste tai useampi mestarisuosikilta parantaisi joukkueen tilannetta selvästi.

Heliövaaran avukseen saava Sata kohtaa HVS:n lisäksi TVS:n ja OVS:n. Sata avasi kauden vahvasti ottamalla avausviikonloppuna viisi pistettä, mutta sen jälkeen pistetili ei ole karttunut. Pudotuspelipaikat eivät kuitenkaan ole karanneet vielä tavoittamattomiin, mutta myös häntäpää on lähellä. Sunnuntain vastustaja OVS on tällä hetkellä vain pisteen Sataa jäljessä ja taistelee sarjapaikkansa puolesta. Ottelu on siis molemmille erittäin tärkeä.

Lauantaina Sata kohtaa tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa olevan TVS:n. TVS on saavuttanut kaikista otteluistaan pisteitä, mutta turkulaisilla on Satan tavoin vain yksi voitto. Voittotilin kasvattaminen parantaisi TVS:n asetelmia merkittävästi, mutta Satakin tarvitsee kipeästi voittoja tai pudotuspelipaikka karkaa liian kauas.

TVS kohtaa viikonloppuna myös sarjanousija VT:n, joka oli ennen edellistä kierrosta pudotuspeleihin oikeuttavilla sijoilla. Tällä hetkellä Valkeakosken ylpeydet ovat juuri ja juuri pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Tässäkin ottelussa on siis suuret panokset. Eero Vasan, Santtu Leskisen ja Tuomas Rikkosen johdolla TVS on ennakkosuosikki, mutta VT on jo osoittanut kykenevänsä haastamaan pitkään liigassa viihtyneet vastustajat.

Erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata sunnuntain ottelua ETT–TaTS. Tällä hetkellä nämä kaksi joukkuetta taistelevat yhdessä HVS:n ja Smashin kanssa suorista välieräpaikoista. TaTS majailee sarjan kärkipaikalla, mutta ETT on ottelun vähemmän pelanneena vain kahden pisteen päässä.

ETT ei ole tällä kaudella vielä hävinnyt, ja TaTSin ainoa tappio on tullut HVS-ottelusta. Molemmat ovatkin kyenneet suorittamaan kovalla tasolla viikonlopusta toiseen. Se näkyy myös tilastoissa: viime kauden hopeajoukkue TaTSista Ristomatti Lanne ja Lauri Kiiski ovat olleet tällä kaudella voittamattomia, eikä kumpikaan ole hävinnyt edes erää. ETT:stä Linus Lagerbohmilla ja Felix Alopaeuksella on kaksinpeleistä puhdas saldo.

Voitto keskinäisestä ottelusta olisi jommallekummalle suuri harppaus kohti välieräpaikkaa, joskin paljon ehtii tapahtua myös tammikuun kierroksilla. Molemmat ovat kuitenkin pelanneet niin vahvasti, että pudotuspelipaikat ovat jo käytännössä varmistuneet.

Ennen sunnuntain ottelua ETT kohtaa lauantaina OVS:n, joka taistelee sarjapaikkansa puolesta. Pistekin ETT-ottelusta olisi siis arvokas kotijoukkueelle.

TaTS kohtaa puolestaan lauantaina Smash-Kotkan. Viime kaudella runkosarjan kuudennelta sijalta mitalipeleihin selvinneet kotkalaiset ovat tällä hetkellä tutulla kuudennella sijalla, mutta haastajat hengittävät niskaan. Vakuuttavasti pelannut TaTS ei ole helppo vastustaja etenkään Tampereella, mutta Smash-Kotka ei ole jäänyt tällä kaudella kertaakaan ilman pisteitä. Sunnuntaina kotkalaiset kohtaavat kotonaan GT:n.

Sarjapaikkansa puolesta taisteleva GT saa Smash-Kotkan lisäksi vastaansa Smashin. Kotijoukkue tarvitsee siis kipeästi pisteitä, mutta Smashillekin voitto tekisi hyvää, tai muuten kärkisijat saattavat karata liian kauas ennen tammikuun viimeisiä kierroksia. Viime kaudella GT voitti Smashin 4–0, ja vastaava tulos muuttaisi molempien asetelmia merkittävästi.

Viikonloppuna on siis luvassa jännittäviä otteluita vaikka kuinka. Ruutu Urheilu näyttää jälleen monta mielenkiintoista ottelua.

Ohjelma

Miehet

8.12.
HVS–Sata klo 18.00

9.12.
OVS–ETT klo 14.00
TaTS–Smash-Kotka klo 16.00
HVS–VT klo 17.00
Sata–TVS klo 17.00
GT–Smash klo 17.30

10.12.
HVS–Smash klo 10.00
ETT–TaTS klo 12.00
VT–TVS klo 12.00
Smash-Kotka–GT klo 13.00
Sata–OVS klo 17.00

Naiset

9.12.
Smash-Kotka–ÅLK klo 13.00
HVS–HLK klo 15.00

10.12.
OVS–HVS klo 11.00
HLK–LVS klo 13.00

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 49/2023 – →