T.Nieminen loppuottelussa Hollannissa

30.8.2009  |  12:35

Vastassa Hollannin Boy Westerhof

Timo Niemisen (ATP 517) mainio meno miesten ITF Futures-turnauksissa jatkuu. Elokuun ensimmäisellä viikolla hän oli Vilnassa 10.000$:n turnauksen loppuottelussa, jossa hävisi Henri Kontiselle. Seuraavalla viikolla hän voitti Vierumäellä 10.000$:n turnauksen ja pelaa sunnuntaina Eschedessä, Hollannissa 15.000$:n turnauksen loppuottelussa.
Nieminen voitti puolivälierissä Floridassa asuvan Etelä-Korean Daniel Yoon (ATP 406) ja välierissä ykköseksi sijoitetun Saksan Gero Kretschmerin (ATP 367). Loppuottelussa Nieminen saa vastaansa viidenneksi sijoitetun Hollannin Boy Westerhofin (ATP 534). Tämä on miesten toinen kohtaaminen. Edellinen, vuonna 2008 Braunschweigin ATP Challenger-turnauksen karsinnoissa, päättyi hollantilaisen voittoon.
Nelinpelissä Niemisen ja Harri Heliövaaran taival taittui puolivälierissä, kun USA:n pari Gaston/Simmonds voitti ottelutie-breakin.
Enschedestä Heliövaara on jo siirtynyt Almereen, jossa pelataan seuraava ITF Futures-turnaus, palkintosummaltaan 15.000$. Heliövaara aloittaa jälleen karsinnoista, jossa hän seitsemänneksi sijoitettu. Hän oli suoraan toisella kierroksella, jolla voitti Kazakstanin Alem Thleshovin. Voitto Romanian Vlad Cirlasta veisi hänet pääsarjaan,

Miesten 15.000$ ITF Futures-turnaus
24.-30.8. Encschede, Hollanti
Puolivälieriä: Timo Nieminen (6.) – Daniel Yoo Etelä-Korea 75 60
Välieriä: Nieminen – Gero Kretschmer Saksa (1.) 36 64 64
Nelinpeli
Puolivälieriä: Colt Gaston/Phillip Simmonds USA – Harri Heliövaara/Nieminen 6 36 [10-6]