Sveitsi voitti Davis Cupin finaalissa Ranskan 3-1

24.11.2014  |  10:03

 

Vielä kisaviikolla saatiin jännittää, pystyykö selkävaivainen Roger Federer pelaamaan Davis Cupin finaalissa, jossa Sveitsi kohtasi Ranskan vieraskentällä Lillessä loppuunmyydyllä Stade Pierre Mauroylla.
Sveitsin DC-joukkueen huoltotiimi sai kuitenkin miehen pelikuntoon ja Davis Cupin kaikkien aikojen ennätyskatsomo, 27 448 katsojaa, todisti, kuinka avauspäivän 1-6, 4-6, 3-6 Gael Monfilsille kärsimänsä tappion jälkeen Federer yhdessä Stan Wawrinkan kanssa voitti lauantaina suoraan kolmessa erässä Julien Benneteaun ja Gasquetin ja sinetöi ykkösten kohtaamisessa 6-4, 6-2, 6-2 voitolla Richard Gasquetista DC:n maalleen. Ratkaisuottelun, joka kesti vain tunnin ja 42 minuuttia, jälkeen ei pelattu kakkosten kaksinpeliä Monfilsin ja Wawrinkan välillä.
Ranskan ykkönen, Tsonga, joka koki finaalin ensimmäisessä ottelussa tappion Stan Wawrinkalle neljässä erässä, ei voinut käsivamman vuoksi kohdata Federeriä sunnuntaina. Ranskan kapteeni Arnaud Glement joutui nostamaan Tsongan tilalle Gasquetin (ATP 26), joka oli voittanut Federerin vain kahdesti heidän neljässätoista kohtaamisessaan. DC-finaalissa Gasquetilla ei ollut yhtäkään murtopalloa Federerin syötöissä.
Federerille voitto ranskalaisesta oli hänen 50:s Davis Cupissa ja sillä hän ohittaa sveitsiläisten tilastoissa Jakob Hlasekin.
Historiaa sveitsiläiset tekivät myös nelinpelissä. Vuonna 2008 Pekingissä olympiakultaa voittanut pari Federer/Wawrinka voitti ensimmäisen ottelunsa kautta aikojen massalla. Pari oli hävinnyt neljä aiempaa DC-nelinpeliään, mutta tämä voitto ei olisi voinut parempaan paikaan osua. Ranskalaiset Benneteau ja Gasquet puolestaan pelasivat ensimmäisen kerran yhdessä Davis Cupissa eivätkä saaneet aikaan sellaista menoa, kun sveitsiläisten voittamiseksi olisi tarvittu.

Stan Wawrinkan parikin unelmaa toteutui tänä vuonna: hän voitti tammikuussa uransa ensimmäisen Grand Slam -turnauksen Australiassa ja nyt oli voittamassa Sveitsille sen kaikkien aikojen ensimmäistä Davis Cupia. Sveitsistä tuli viidestoista maa, joka on voittanut Davis Cupin sen 115-vuotisessa historiassa.

Davis Cup 2014
Loppuottelu
20.-22.11.2014 Lille, Ranska

Sveitsi – Ranska 3-1
Stan Wawrinka Sveitsi – Jo-Wilfried Tsonga Ranska 61 36 63 62
Gael Monfils Ranska – Roger Federer Sveitsi 61 64 63
Federer/Wawrinka Sveitsi – Julien Benneteau/Richard Gasquet Ranska 63 75 64
Federer Svetsi – Gasquet Ranska 64 62 62
Kakkosten kaksinpeliä ei pelattu

Jaa:

Seuraava uutinen: Bea Kallio ja… →