Bea Kallio ja Hermanni Tiainen 14v. Suomen mestareiksi

24.11.2014  |  10:50

Smashin Hermanni Tiainen oli tänä vuonna selvittänyt tiensä SEB JGP 14v-luokan kaksinpelissä kahdesti välieriin ja kolmesti puolivälieriin, mutta kuudennessa, vuoden viimeisessä osakilpailussa Hermanni meni loppuotteluun, jossa otti ensimmäisen SEB JGP-turnausvoittoonsa kukistamalla Träffin Jonathan Ånäsin 6-3, 6-2.
Turnauksen viidestä ottelustaan Hermanni voitti neljä suoraan kahdessa erässä. Puolivälierissä hän hävisi ensimmäisen erän HLK:n August Ehrnroothille 6-7, mutta voitti seuraavat erät 6-0, 6-1. Jonathan Ånäs oli kävi loppuottelupaikasta kovan taistelun  TaTS:n Roni Rikkosen kanssa, mutta voitti ottelun 5-7, 6-4, 7-6. Voitto merkitsi Hermannille varmasti paljon, sillä ikäluokan tämä osakilpailu oli samalla sisäkenttien Suomen mestaruuskilpailu. Hermannille SM-titteli on uran ensimmäinen.
Poikien nelinpelin finaaliin mennessään Träffin Ånäs ja Isac Lindén menettivät kolmessa ottelussa vain kahdeksen peliä, mutta luokkavoiton ja Suomen mestaruuden voittivat TaTS:n Otto Meskanen ja Roni Rikkonen luvuin 7-5, 7-6.
Kilpailusarjan päätyttyä poikien pistetilaston ykkönen on Roni Rikkonen 645 pisteellään. Hermanni Tiainen nousi kakkoseksi ja amalle sataluvulle Rikkosen kanssa; hänellä on 610 pistettä. Heidän jälkeensä Jonathan Ånäs on 560 pisteessä kolmas ja Smash Anttoni Kinnunen 500 pisteellään neljäs.

LVS:n Bea Kallio tuplamestariksi

TVS:n Veera Antonen oli ykkössijoitettu T14-luokan kaksin- ja nelipelissä, jossa hänen parinaan oli seurakaveri Cecilia Johansén. Veera menikin ilman erämenetyksiä loppuotteluun, jossa hän sai vastaansa kisassa kuudenneksi sijoitetun LVS:n Bea Kallion. Bealla oli täysi työ välierissä voittaa HVS:n Anna Laaksonen kolmessa erässä. Myös Bean ja Veeran loppuottelusta odotettiin tasaväkistä ja niin se olikin: ensimmäisen erän Bea voitti lopulta 7-5, mutta toista erää ei sitten pelattukaan, kun Veera joutui luovuttamaan ottelun loukkaantumisen vuoksi.
Tytöt olivat edenneet myös nelinpelin finaaliin, mutta siitä Veera joutui vetäytymään. Näin SM-kultamitalit ojennettiin Bea Kalliolle ja HLK:n Sonja Keräselle.
Veera ja Cecilia olivat pelaamassaan kahdessa ottelussa hävinneet pelin kummassakin. Bea ja Sonja olivat välierissä ahtaalla HLK:n Bea Kivikosken ja TVS:n Fanny Törnin kanssa. Finaalipaikka ratkesi vasta ottelutie-breakissa, jonka Bea ja Sonja voittivat 10-6.
Bea Kallio on 14v SEB JGP-pistetilaston ykkönen 660 pisteellään ja Veera Antonen kakkonen 590 pisteellään. Bea Kivikoskin on kolmas, pisteitä hänellä on 585 ja Sonja Keränen neljäs 565 pisteellään.

Sekanelinpelin finaalissa Fanny Törn ja OVS:n Valtteri Laitinen voittivat järjestävän seuran ÅLK:n Annika Hakovirran ja Tuomas Rikkosen 6-2, 6-1.

Juniorien 14v SM-kilpailut sisäkentillä 2014
SEB JGP 14v kuudes osakilpailu
21.-23.11.2014 Aktia Arena, Kaarina
Järj: ÅLK

Luokkien loppuottelutulokset
P2p Hermanni Tiainen Smash – Jonathan Ånäs Träff 63 62
P4p Otto Meskanen/Roni Rikkonen TaTS – Isac Lindén/Jonathan Ånäs Träff 75 76
T2p Bea Kallio LVS – Veera Antonen TVS 75 rtd
T4p Bea Kallio LVS/Sonja Keränen HLK – Veera Antonen/Cecilia Johansén TVS wo.
Seka4p Fanny Törn TVS/Valtteri Laitinen OVS – Annika Hakovirta/Tuomas Rikkonen ÅLK 62 61

Bea Kallio

 

Hermanni Tiainen

Jaa:

Seuraava uutinen: Laura Hietaranta ja… →