Supersunnuntai ammattilaiskentillä: Heliövaara/Laaksonen ja Kulikova turnausvoittoihin!

4.11.2018  |  21:59  |  Raportit

Suomalaisittain sunnuntai oli erittäin menestyksekäs, kun Harri Heliövaara/Henri Laaksonen ja Anastasia Kulikova juhlivat turnausvoittoja ammattilaiskentillä. Myös Taneli Tenhunen ylsi kaksin- ja nelinpelin välieriin pyörätuolitenniksen ITF-kilpailussa.

Heliövaara/Laaksonen vuoden toiseen ATP Challenger -mestaruuteen Yhdysvalloissa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-170) ja Henri Laaksonen (kaksinpelin ATP-158) kruunasivat hienon viikkonsa $75,000 ATP Challenger -turnauksessa Yhdysvaltojen Charlottesvillessä nostamalla mestaruuspokaalin ilmaan.

Heliövaara/Laaksonen olivat elementissään kovillla sisäkentillä pelatussa turnauksessa. Sijoittamaton pari eteni kolmella voitolla loppuotteluun. Välierissä he voittivat Darian Kingin (BAR) ja Evan Kingin (USA) vakuuttavasti 6-2, 6-2.

– Kaikki meni lähes täydellisesti. Molemmat syötimme tosi hyvin ja lisäksi omalta osalta lentopelaaminen oli terävää sekä palautuspeli virheetöntä. Kirjaimellisesti siis tein nolla palautusvirhettä, mikä on sisällä pelatessa aika käsittämätön tilasto, Heliövaara kertoi välierästä.

Loppuottelussa asettuivat vastaan neljänneksi sijoitetut japanilainen Toshihide Matsui ja tanskalainen Frederik Nielsen, jonka kanssa Heliövaara voitti aiemmin tänä vuonna yhden ITF-turnauksen. Loppuottelussa läpi turnauksen vahvasti syöttäneet Heliövaara/Laaksonen olivat syöttämisen lisäksi myös edellä pelin muilla osa-alueilla heti alusta alkaen. He ottivatkin molemmissa erissä tarvittavat murrot heti erien alkuvaiheissa, mikä toi turnausvoiton erin 6-3, 6-4.

– Mahtava fiilis ottaa pokaali kotiin! Ennen turnausta saimme jännätä, että mahdummeko kovatasoiseen kilpailuun edes mukaan, mutta onneksi mahduttiin. Finaalissa olimme erittäin hyviä syöttöpelissä, minkä lisäksi palautuspeli oli oikeassa paikoissa tehokasta. Verkkopeli ei ollut ihan parasta, mutta oli kiva huomata, että peruspeli riitti näinkin selvään voittoon ihan kovaa paria vastaan, tyytyväinen Heliövaara kommentoi.

TULOKSET

Kyseessä on Heliövaaran uran kolmas ATP Challenger -turnausvoitto. Edellinen tuli Laaksosen kanssa heinäkuussa Båstadin €43,000+H Challenger-turnauksessa. Tämä on myös Heliövaaran kauden seitsemäs nelinpelimestaruus – kaksi on tullut siis Challenger-tasolla ja viisi ITF-kiertueella.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon kisaa Knoxvillessa, kunhan vaan päästään mukaan, lopetti Heliövaara.

Vuoden 2018 aikana on Heliövaara nostanut ranking-sijoitustaan komeasti. Nelinpelissä hän aloitti vuoden sijalta 664 ja tulevalla listalla sijoitus tulee olemaan jo maailman 160 parhaan joukossa – myös kaksinpelissä nousua on tullut lähes 400 sijaa, nyt listasijoitus on 319.

Kulikovalle toinen peräkkäinen kaksinpelimestaruus Tukholmassa

Tukholmassa pelattiin naisten $15,000 ITF-ammattilaisturnaus. Perjantai-iltana Tukholmassa juhli Oona Orpana yhdessä Anna Makhorkinan kanssa nelinpelimestaruutta (lue lisää) ja sunnuntaina oli jälleen suomalaisen vuoro juhlia, kun Anastasia Kulikova voitti kaksinpelin.

Toiseksi sijoitettu Kulikova (WTA-568) eteni kaksinpelifinaaliin neljällä voitolla. Puolivälierässä hän voitti nelinpelimestaruuden lopulta ottaneen Orpanan (WTA-754) tiukasti 6-4, 7-5 ja välierässä kaatui venäläinen Angelina Zhuravleva (WTA-689) helposti alle 50 minuutissa 6-2, 6-1.

– Pelasin erittäin hyvin läpi ottelun, ottelu kesti vain 42 minuuttia. Loppuottelusta odotan huomattavasti tiukempaa, Kulikova kommentoi välierän jälkeen.

Finaalista tulikin totisesti huomattavasti tiukempi. Ykköseksi sijoitettu ruotsalainen Jacqueline Cabaj Awad (WTA-555) ei kaatunut ilman taistelua. Ensimmäisen erän voitti ruotsalainen tiebreikissä ja toisen otti nimiinsä Kulikova vakuuttavasti 6-2. Ratkaisu haettiin siis kolmannesta erästä, jossa Cabaj Awad rynnisti 3-0 johtoon. Tästä ei kuitenkaan 18-vuotias Kulikova hätkähtänyt, vaan käänsi ottelun lopulta itselleen eräluvuin 6-7, 6-2, 6-4.

– Ensimmäisessä erässä minulla oli kuusi eräpalloa ja kolmatta erää olin tappiolla 0-3. Siitä onnistuin nousemaan – oli hyvä ottelu, tyytyväinen mestari kertoi.

Kaksinpelin turnausvoitto oli Kulikovan uran toinen. Ensimmäinen tuli viikko sitten niin ikään Tukholmassa, eli menneet kaksi viikkoa ovat olleet ikimuistoiset Kulikovalle.

TULOKSET

Tenhunen välierissä Kreikassa

Taneli Tenhunen (ITF-73) ylsi myös hienosti sekä kaksin- että nelinpelin välieriin pyörätuolitenniksen ITF-kilpailussa Kreikassa.

Toiseksi sijoitettu Tenhunen voitti kaksinpelissä kahteen otteeseen. Puolivälierässä hän voitti kuudenneksi sijoitetun romanialaisen Mihai Gaitan 6-3, 6-2. Välierässä Tenhusen oli taivuttava lopulta koko turnauksen voittaneelle neljänneksi sijoitetulle ranskalaiselle Sebastien Husserille 6-4, 0-6, 1-6. Nelinpelissä Tenhunen ja kreikkalainen Giorgis Lazaridis voittivat yhden ottelun ja taipuivat välierässä parille Anto Joskic (CRO)/Yoann Quilliou.

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 45/2018 – →