Supermaanantai Wimbledonissa – kentällä Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori ja Oona Orpana

9.7.2017  |  15:07

Kuva: Jesse Väänänen.

Wimbledonin toinen viikko alkaa välipäivän jälkeen suomalaisten supermaanantailla, sillä kentällä nähdään Porsche Tennis Finlandin pelaajista niin Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori kuin Oona Orpanakin.

Kontinen ja John Peers ovat edenneet miesten nelinpelissä kolmannelle kierrokselle, jolla he kohtaavat parin Hugo Nys/Antonio Sancic. Kontisen ottelut ovat sujuneet mainiosti myös sekanelinpelissä, jossa hänen parinaan on viime vuoden mestaruudesta tuttu Heather Watson.

– Kun on ensimmäisen viikon neljästä ottelusta neljä voittoa, niin ei sitä voisi paljon enempää pyytää. Ensimmäisessä nelurissa meillä oli vaaralliset vastustajat (Italian Fognini/Seppi), mutta ensimmäisen erän tahmeuden jälkeen klaarasimme homman hyvin. Toinen ottelu oli siinä mielessä harvinainen, etten tiennyt vastustajista (Iso-Britannian Clayton/O’Mara) etukäteen mitään, Kontinen kertaa.

Nys/Sancicista meillä on vähän enemmän tietoa, mutta aika tuoreita kasvoja näissä kisoissa hekin ovat. Heillä on vakuuttava voitto toiselta kierrokselta (Martin/Nestor) ja karsintojen vuoksi jo neljä matsia alla. Uskon, että he pelaavat aika vapautuneesti.

Sekanelinpelissä Kontinen on päässyt kokemaan rennompaa peliä.

– Heatherin kanssa on ollut hauska pelata, kuten oli viimekin vuonna, Kontinen kommentoi.

Kuva: Tapio Saukkonen

Emil Ruusuvuori kohtaa maanantaina poikien kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella nelinpeliparinsa Saksan Rudolf Mollekerin, joka on sijoitettu yhdeksänneksi. Oona Orpana saa maanantaina vastaansa Argentiinan Maria Lourdes Carlen. Myöhemmin alkavassa nelinpelissä Orpana pelaa Saksan Lara Schmidtin parina. He pelasivat yhdessä myös Ranskan avoimissa.

– On hienoa, että Oona ja Emil ovat Wimbledonissa mukana. Pidän peukkuja pystyssä heidän menestykselleen. Samalla toivon, että he osaavat nauttia joka hetkestä, sillä ei sitä jokainen karvapalloa elämänsä lyövä pääse näille kentille pelaamaan, Wimbledonissa juniorivuosinaan kaksinpelin loppuotteluun yltänyt Kontinen sanoo.

Maanantain suomalaiset:

Henri Kontinen/John Peers-Hugo Nys/Antonio Sancic, kenttä 16, ensimmäinen ottelu (aloitus kello 13.30)

Oona Orpana-Maria Lourdes Carle, kenttä 15, toinen ottelu (kentän ensimmäinen ottelu Suomen aikaa kello 13)

Emil Ruusuvuori-Rudolf Molleker, kenttä 4, neljäs ottelu (kentän ensimmäinen ottelu Suomen aikaa kello 13)

Aikataulu: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaiset Wimbledonin nurmella… →