Superjuniorit Ranskan avoimissa – ennakko 23/17

5.6.2017  |  00:00

Oona Orpana pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Grand Slam -turnauksessa Roland Garros’lla.
Kuva: Heidi Koivunen / STL.

Kesäkuun ensimmäisellä tennisviikolla pääosassa ovat suomalaiset juniorit. Ranskan avoimissa nähdään sinivalkoisen junioritenniksen huippuosaamista sekä poikien että tyttöjen sarjassa. Kotimaassa juniorien ja vähän varttuneempien tennislupausten näyttämöinä toimivat Hangon ja Hyvinkään massakentät.

Suomalaisväriä nähdään Ranskan avoimessa tennisturnauksessa myös toisella peliviikolla, vaikka miesten nelinpelin ATP-rankingin ykkösenä oleva Henri Kontinen yllättäen putosikin jo ensimmäisellä kierroksella viikko sitten. Edustusta on jopa kaksin kappalein, kun Porsche Junior Team Finlandin alle 18-vuotiaiden huippuryhmään kuuluvat Emil Ruusuvuori ja Oona Orpana pitävät suomalaisen junioritenniksen mainetta yllä.

Ruusuvuori, 18, osallistuu Grand Slam -turnaukseen nyt toista kertaa. Australian avoimista oli tammikuussa tuloksena hieno puolivälieräpaikka poikien kaksinpelissä. Ruusuvuori osallistuu Pariisissa sekä kaksin- että nelinpeliin. Kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella haaste on heti todella kova, sillä vastaan asettuu poikien kaavion kakkoseksi sijoitettu Ranskan Corentin Moutet. Kaksikko kohtasi juuri edellä mainitussa Australian avointen puolivälierässä, ja tuolloin ranskalainen oli vahvempi erin 6-4, 6-0.

Nelinpelissä Ruusuvuoren parina Roland Garros’n massalla on saksalainen Rudolf Molleker, jonka kanssa suomalainen on pelannut menestyksekkäästi aiemminkin. Kaaviossa viidenneksi sijoitetun kaksikon ensimmäisen kierroksen vastustaja on Argentiinan Sebastian Baez / Tšekin Ondrej Styler. Ottelu lienee ohjelmassa tiistaina.

Grand Slam -turnauksen tyttöjen sarjassa nähdään suomalaisväriä ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen, kun Oona Orpana selvitti kaksiosaisen karsinnan kautta komeasti tiensä Ranskan avointen kaksinpelin pääsarjaan. Uransa ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen Roland Garros’lla osallistuva Orpana, 16, kohtaa avauskierroksella venäläisen Anhzelika Isaevan.

Ruusuvuoren tavoin Orpanakin osallistuu Ranskassa kaksinpelin lisäksi myös nelinpeliin. Orpana ja hänen saksalainen parinsa Lara Schmidt kohtaavat ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi sijoitetun yhdysvaltalaisduon Caty McNally / Whitney Osuigwe. Kamppailu pelattaneen tiistaina.

Sekä Orpana että Ruusuvuori aloittavat urakkansa Pariisissa tänään maanantaina. Orpanan ottelun Venäjän Isaevaa vastaan on määrä alkaa kello 12 Suomen aikaa kentällä 4. Ruusuvuoren ja Moutet’n kamppailu puolestaan on ohjelmassa päivän toisena otteluna kentällä numero 14, jonka ensimmäinen ottelu on merkitty alkavaksi kello 12 Suomen aikaa.

Orpanan ja Ruusuvuoren mietteet Ranskan avoimista: https://www.tennis.fi/sitenews/view/-/nid/17739/ngid/1/language_code/fi

Ranskan avointen viralliset sivut: http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html

Otto Virtanen tavoittelee pääsarjapaikkaa Puolassa 

Porsche Junior Team Finlandin alle 18-vuotiaiden huippuryhmään Ruusuvuoren ja Orpanan tavoin kuuluva Otto Virtanen pelaa tällä viikolla Puolassa. Virtanen, 15, tavoittelee karsintojen kautta paikkaa Bytomin kaupungissa pelattavaan ITF Juniors -kiertueen 2. kategorian kilpailuun.

Karsintakaavion ykköseksi sijoitettu Virtanen saa kolmiosaisen karsinnan ensimmäisellä kierroksella vastaansa Ukrainan Pavel Shumeikon. Ottelu on ohjelmassa maanantaina kello 10 Suomen aikaa. Massalla pelattavan turnauksen pääsarja alkaa keskiviikkona.

Turnauksen sivut: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038729

Hyvinkäällä taistellaan viikonloppuna 21-vuotiaiden SM-mitaleista

Hyvinkään Urheilupuiston massakentillä ratkotaan tulevana viikonloppuna 21-vuotiaiden miesten ja naisten kaksinpelien Suomen mestaruudet. SM-kilpailut toimivat samalla Finnish Junior Tennis Tourin kauden kolmantena osakilpailuna. Nelinpelejä Hyvinkäällä ei tällä kertaa pelata, sillä ilmoittautuneita ei ollut tarpeeksi.

Miesten sarjassa kaavion ykköseksi on sijoitettu Alex Hedman. Kakkossijoitettuna Hedmanin haastaa Aleksi Tuukkanen. Kaaviossa kolmanneksi on sijoitettu Valtteri Ahti ja neljänneksi Pauli Partinen. Edellä mainittujen lisäksi Porsche Junior Team Finlandin Roni Hietaranta on nimi, joka saattaa viikonloppuna olla kovaa valuuttaa.

Naisten kaksinpelin suurimpia voittajasuosikkeja ovat ykkössijoitettu Milka-Emilia Pasanen ja kolmanneksi kaaviossa sijoitettu Mariella Minetti, joka kukisti Pasasen taannoisessa Finnish Tourin osakilpailun välierässä Kaarinassa. Minetti eteni lopulta koko osakilpailun voittoon. Myös Porsche Junior Team Finlandin alle 18-vuotiaiden huippuryhmään kuuluvan Ella Haaviston, 15, otteita Hyvinkäällä kannattaa seurata tarkasti.

Ottelukaaviot ja aikataulut: https://www.tennisassa.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=7&VID=default&SID=940489198648956&A=open%3akj%3akilpailu_detail%3a2831&S=1&C=40909

Cinia JGP -osakilpailu pelataan Hangossa 5.-11.6.2017 

Junior Grand Prix -kilpailusarja jatkuu tällä viikolla Hangossa, jossa pelataan kauden kolmas osakilpailu. Kyseessä on ensimmäinen uuden yhteistyökumppanin, Cinian, sponsoroima osakilpailu. Kilpailusarjan nimi onkin tästä lähtien Cinia JGP. Hangon massakentillä pelattavan osakilpailun ohjelmassa ovat alle 10-, 12-, 14- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien kaksinpelit sekä nelinpelit.

Cinia JGP -osakilpailun ennakko: https://www.tennis.fi/sitenews/view/-/nid/17738/ngid/1/language_code/fi

Ottelukaaviot ja aikataulut: https://www.tennisassa.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=7&VID=default&SID=980736901788467&A=open%3akj%3akilpailu_detail%3a2807&S=1&C=37285

Jaa:

Seuraava uutinen: Onnistunut Cinia JGP… →