Suomi voitti Tunisian 3-2 – seuraavaksi kotona vastaan Liettua

4.2.2018  |  19:25  |  Raportit

Suomi eteni Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon toisen ryhmän toiselle kierrokselle voitettuaan Tunisian Tunisissa 3-2. Suomi kohtaa 7.-8. huhtikuuta kotonaan Viron voittaneen Liettuan.

Harri Heliövaara ratkaisi voiton Suomelle kaatamalla Tunisian Moez Echarguin viimeisessä kaksinpelissä 3-6, 6-4, 6-4.

– Aika fiiliksissä olen, hengitys hakkaa. Vähän vaikeimman kautta sain tänään mennä, mutta ei tässä tyylipisteitä lasketa. Kolme erää vaadittiin, ja se riitti voittoon, Heliövaara kertoi tyytyväisenä.

Hän pelasi kaksinpelin myös lauantaina ja oli Henri Kontisen parina sunnuntaiaamun nelinpelissä. Paukkuja riitti kuitenkin hyvin ratkaisevaan kaksinpeliin.

– Henkka (Kontinen) naureskeli, että olisi pitänyt pelata kaksieräinen nelinpeli, että olisin jaksanut kaksinpelissä paremmin, mutta ei tämä haitannut yhtään, mainiosti ammattilaiskentillä viime kuukausina menestynyt Heliövaara sanoi.

Hän ja Kontinen voittivat Anis Ghorbelin ja Skander Mansourin 6-4, 5-7, 6-2. Tunisian ykköspelaaja Malek Jaziri (ATP 109) toi isännät tasoihin voitettuaan Emil Ruusuvuoren 6-0, 6-4.

Jarkko Nieminen sai ensimmäisen Davis Cup -voittonsa kapteenina.

– Mieletön suoritus ja huikea joukkue. Meillä on ollut hieno henki täällä. Ottelu meni niin tiukille kuin voi mennä, ja Harri hoiti voiton miehen lailla kotiin. On ollut kunnia olla tällaisen porukan kapteenina, Nieminen kommentoi.

– On todella hienoa päästä nyt hakemaan seuraavaa kierrospaikkaa kotona. Tässä on huippujoukkue, jota kannattaa tulla katsomaan, Nieminen vinkkaa.

Huhtikuun kotiottelun paikka selviää lähiviikkoina.

 

Lauantain tulokset:

Harri Heliövaara-Malek Jaziri 2-6, 5-7

Emil Ruusuvuori-Aziz Dougaz 6-4, 6-1

Sunnuntain tulokset:

Henri Kontinen/Harri Heliövaara-Anis Ghorbel/Skander Mansouri 6-4, 5-7, 6-2

Emil Ruusuvuori-Malek Jaziri 0-6, 4-6

Harri Heliövaara-Moez Echargui 3-6, 6-4, 6-4

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara Iso-Britanniaan, Tennisliigassa… →