Suomi voitti Marokon Fed Cupissa

4.5.2011  |  17:18

Suomen naisten maajoukkue otti avausvoiton Fed Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisessä ottelussaan Kairossa, Egyptissä.
Voitto Marokosta tuli jo kaksinpeleissä. Kakkosten kaksinpelissä Piia Suomalainen (WTA 456) otti kolmessa erässä voiton Nadia Lalamista (WTA 327) kolmessa erässä 6-7, 6-0, 6-0.
Ykkösten ottelussa Emma Laine sinetöi Suomen avausvoiton kukistamalla Fatima el Allamista (WTA 442) luvuin 6-3, 6-0.
– Lalami pelasi etenkin ensimmäisen erän alun ja lopun hyvin, mutta Piia nosti toiseen erään pelin tasoa eikä Lalami pysynyt mukana, kertoi kapteeni Katriina Saarinen. – Vaikka Lalami ei saanut kahdessa erässä peliäkään, Piia sai silti tehdä töitä. Hienosti hän hoiti ottelun kotiin.
Suomalainen pelasi yli kaksi tuntia kestäneen ottelunsa keskipäivällä, jolloin olosuhteet olivat kuumimmillaan, yli +30C.
-Myös Emma pelasi mainion ottelun ja varmisti maaottelun voiton, kiitteli Saarinen

Koska kaikki pelaavat kaikkia vastaan lohkon sisällä, tässäkin maaottelussa pelattiin vielä nelinpeli, jossa Marokko pystyi kaunistelemaan tappiolukemiaan, kun Lina Bennani ja El Allami voittivat Laineen ja Suomalaisen 7-6, 6-3.

Suomi ja Marokko ovat kohdanneet tätä ennen kahdesti, molemmat kerrat 2000-luvulla. Ensimmäisessä kohtaamisessa vuonna 2001 Suomi voitti Marokon 2-1 Eurooppa/Afrikan II ryhmässä Belekissä, Turkissa. Vuonna 2008 Marokko otti 2-1 voitollaan revanssin, kun maat kohtasivat Eurooppa/Afrikan III ryhmässä Jerevanissa, Armeniassa.

Tänä vuonna Suomen ja Marokon lisäksi A-lohkossa on Portugali. B-lohkossa on neljä maata, keskiviikkona kohtaavat Georgia ja Armenia sekä Bosnia ja Hertsegovian ja Turkki.
B-lohkossa neljänneksi jäävä putoaa suoraan III ryhmään ensi vuodeksi ja lohkojen kolmoset pelaavat siitä, kumpi säilyy II ryhmässä. Lohkovoittajat kohtaavat nousukarsinnoissa toisen lohkon kakkosen – näiden otteluiden voittajat pelaavat ensi vuonna I ryhmässä.

Suomen joukkueella on torstaina välipäivä ja perjantaina vastassa on Portugali.
-Torstaina treenataan vain kevyesti, kertoi Saarinen.