Suomi voitti Kamerunin 3-0 – Laineelle ja Suomalaiselle Fed Cup -palkinnot

14.6.2017  |  15:02

Cinia Fed Cup Team Finland aloitti Moldovan Chisinaussa kilpailtavan Fed Cupin voitokkaasti, kun se kukisti Kamerunin 3-0. Oona Orpana voitti ensimmäisessä kaksinpelissä Linda Claire Eloundoun Ngan suoraan 6-0, 6-0. Ensimmäisen maaotteluvoitonsa saanut Mia Eklund sinetöi toisen kaksinpelin Manuella Peguy Eloundou Ngaa vastaan 6-1, 6-1.

Nelinpelissä kapteeni Emma Laine ja Mia Eklund voittivat kaksinpeleistä tutut kamerunilaiset 6-1, 6-2.

– Haastavinta meille oli pitää oma rytmi ja peli yllä, sillä tasoero vastustajiin oli niin suuri, Laine kommentoi.

Huomenna vastus kovenee huomattavasti, sillä Suomi kohtaa C-lohkon paperilla kovimman joukkueen, Tunisian.

– Heidän ykköspelaajansa Ons Jabeur on rankingiltaan (104) koko tämän Fed Cup -tapahtuman paras. Uskon, että meidän valttimme on joukkuehenki, kun taas Tunisian joukkue tuntuu koostuvan enemmän yksilöistä. Luvassa on tiukkoja matseja ja kunnon taistelua, kapteeni Laine lupaa.

Suomella on heittää huomenna yksi lisävaltti pöytään, sillä ykköspelaaja Piia Suomalainen pääsee vetreänä kentälle haastamaan Tunisiaa. Suomi kohtaa perjantaina lohkonsa kolmannen joukkueen, Makedonian. Lauantaina pelataan nousu- ja putoamiskarsinnat.

 

Emma Laine ja Piia Suomalainen palkittiin Chisinaussa Fed Cup by BNP Paribas’n Commitment Awardilla eli palkinnolla heidän sitoutumisestaan maaotteluihin. Laine edusti Suomea ensi kertaa aikuisissa jo 2001 ja Suomalainen 2002.

 

Moldovan Fed Cupin joukkueet ja tulokset: https://www.fedcup.com/en/draws-results/group-iii/europe-africa/2017.aspx 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi nousi Fed… →