Suomi nousi Fed Cupissa lohkonsa kärkeen – nelinpeli ratkaisi Tunisia-voiton

15.6.2017  |  18:52

Kuvateksti: Oona Orpana on voittanut Moldovassa molemmat kaksinpelinsä. 

 

Cinia Fed Cup Team Finland nappasi toisen voittonsa Fed Cupin Euroopan/Afrikan lohkon kolmannessa ryhmässä, kun se voitti Tunisian 2-1. Kaksinpeleissä Oona Orpana oli Tunisian kakkospelaaja Chiraz Bechriä vahvempi 6-3, 6-2, kun taas Piia Suomalainen joutui ykkösten kamppailussa taipumaan WTA-rankingissä 104:ntena olevaa Ons Jabeuria vastaan 1-6, 6-4, 1-6. 

– Oona pelasi jälleen vakuuttavasti, ja Piia taisteli hienosti. Nelinpeliä ajatellen oli tärkeää, että Piia vei ottelun kolmanteen erään ja pitkitti Jabeurin aikaa kentällä.

Nelinpeliin molemmat joukkueet vaihtoivat ennakkoon ilmoittamansa kokoonpanon. Suomelta ratkaisevassa, 7-5, 6-7, 6-2 -voittoon johtaneessa ottelussa pelasivat kapteeni Emma Laine ja ykköspelaaja Piia Suomalainen. Tunisialta pelasivat Bechri ja Jabeur.

– Olemme pelanneet Piian kanssa niin paljon ratkaisevia Fed Cup -nelinpelejä yhdessä, että tuntui varmimmalta pelata hänen kanssaan. Se oli tärkeä siirto, pelaava kapteeni Laine selvittää ratkaisuaan.

Keskiviikon nelinpelissä Kamerunia vastaan Laine pelasi Mia Eklundin parina. Tuloksena oli myös silloin voitto.

Suomi on näin ollen voittanut sekä Kamerunin että Tunisian ja nousi lohkonsa kärkeen. Mikäli se sinetöi ykköspaikan perjantain Makedonia-maaottelussa, pääsevät sinivalkoiset lauantaina pelaamaan noususta Fed Cupin Euroopan/Afrikan lohkon kakkosryhmään.

 

Fed Cup, Moldova, Suomen tulokset:

Suomi-Kamerun 3-0

Suomi-Tunisia 2-1

 

Tulokset ja joukkueet: https://www.fedcup.com/en/draws-results/group-iii/europe-africa/2017.aspx 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi voitti Fed… →