Suomi – Puola DC-otteluun enää kolme yötä

13.9.2011  |  18:40

 

Suomen joukkue vas. kapteeni Kim Tiilikainen, Micke Kontinen, Jarkko Nieminen, Henri Kontinen ja Harri
Heliövaara.
.
 

-Mielenkiintoinen ottelu tulossa, totesi Suomen Davis Cup -joukkueen kapteeni Kim Tiilikainen tiistaina Barona Areenalla kohtaamisesta Puolan kanssa. -Tämähän on toinen ottelu puolalaisia vastaan puolentoista vuoden sisällä.
-Huhutaan, että Puolan kolmospelaajaa, Michail Przysiezny, tulisi sittenkin vielä ennen torstaista arvontaan Suomeen, sanoi Tiilikainen, joka tuntee puolalaiskuviot. – Kokoonpanolla Przyziesny, Janowicz ja nelinpelipari Mariusz Furstenberg/Marcin Matkowski Puola ei ole koskaan hävinnyt DC-maaottelua.
Davis Cupin sääntöjen mukaan joukkueessa voi muuttaa kaksi pelaajaa, kun sen tekee ennen torstaista arvontaa.
Suomi-Puola -ottelu on Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaa. Hävinnyt pelaa ensi vuonna II ryhmässä, voittaja säilyttää paikkansa I ryhmässä.
-Meillä on vahva joukkuehenki, vakuutti Tiilikainen. – Viimeksi voitimme Sopotissa 3-2, siinä oli kaikki pienestä kiinni ja niin se on varmaan tässäkin ottelussa.

Suomen joukkue on harjoitellut Barona Areenassa kahdesti päivässä maanantaina ja tiistaina, keskiviikkona ja torstaina hieman kevennetään.
Joukkue Jarkko Nieminen, Henri Kontinen, Harri Heliövaara ja Micke Kontinen on sopeutunut hyvin jään päälle rakennetulle pelikentälle.
-Pomppu on aika matala ja nopea, kertoi Jarkko Nieminen. – Se sopii meille kaikille. Barona Areenalla on hieno pelata, puitteet ovat upeat. Nyt vain tupa täyteen ja kova kannustus.
Kontiset, Henri ja Micke, tekevät historiaa, kun ovat ensimmäinen veljespari Suomen joukkueessa. Toinen veljespari, Tapio ja Tarmo Jokinen, pelasi 1960-luvulla, mutta eri vuosina.

Puolalaista paikalla on tähän asti ollut vain kaksinpelaajiksi ilmoitetut Jerzy Janowicz ja Grzegorz Panfil. Joukkueen kapteeni Radoslaw Szymanki tuli Suomeen tiistaina ja hänen henkilökohtaisesti valmentamansa nelinpelaajat Mariuz Furstenberg saapuu keskiviikona ja Marcin Matkowski torstaina.

Jaa:

Seuraava uutinen: Pöllänen koki tappiot… →