Suomi meni 2-1 johtoon

19.7.2008  |  18:00

Suomen ykköspelaaja pysyy arvoituksena huomiseen

Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen veivät Suomen 2-1 johtoon Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän putoamiskarsintaottelussa Luxemburgia vastaan lauantaina Hangossa.
Toisen Davis Cup-nelinpelin yhdessä pelanneet Nieminen ja Kontinen veivät ensimmäisen erän 6-2. Sekä Gilles Muller että Laurent Bram pitivät syöttönsä kerran.
Toisessa erässä Bram hävisi syöttönsä erän kolmannessa ja Kontinen kuudennessa pelissä, mutta muuten edettiin tasatahtiin 6-6:een. Luxemburgilla oli erän tie-breakissa 7-6 johto ja siten yksi eräpallo, mutta Suomi tie-breakin lopulta vei luvuin 9-7.
Kolmannessa erässä Luxemburg meni 4-2 johtoon, kun Kontinen menetti syöttönsä ja Muller piti heti perään omansa. Päästiin 4-4:ään, kun Bram menetti syöttönsä, mutta siitä edettiin ottelun toiseen tie-breakiin, jonka Nieminen ja Kontinen veivät 7-4.
Luxemburgin kaksikosta Suomen joukkue kapteenia myöten uskoi ennakkoon Bramin olevan se heikompi lenkki, mutta tämä pelasi etenkin toisessa erässä mallikasta tennistä.
-Meiltä tämä oli kuitenkin tosi hyvää peliä, totesi Jarkko. – Luxemburgilaiset saivat tehdä töitä jokaisen pisteen eteen omissa voittopeleissään.
-Meidän yhteispelimme on mennyt selvästi eteenpäin. Se oli monipuolisempaa kuin Etelä-Afrikka –ottelussa, sanoi Nieminen.

Nieminen Torontoon,
Suomella sunnuntaina uusi ykkönen

Jarkko Nieminen kertoi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei pelaa Hangossa sunnuntaina. Hän lähtee sunnuntaina Torontoon, jossa pelataan ensi viikolla ATP Masters- sarjan turnaus.
-Haluan valmistautua hyvin kovilla kentillä 10.8. alkavaan olympiatennikseen ja kaksi Masters-sarjan kisaa, Toronto ja Cincinnati, ennen sitä ovat siksi erittäin tärkeitä, kertoi Nieminen. – Päätös jättää joukkue tässä vaiheessa on hyvin itsekäs, eikä tämän päätöksen tekeminen ollut helppo.
-Olen keskustellut sekä kapteeni Kim Tiilikaisen että joukkueen pelaajien kanssa ja Suomen Tennisliiton kanssa ja saanut heidän tukensa, kertoi Nieminen. – Rakastan Davis Cupia ja haluan pelata joukkueen eteen. Olen kuitenkin asettanut olympiatenniksen tämän kauden päätavoitteekseni ja tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuuteni.
Kim Tiilikainen kertoi jo tietävänsä, kuka pelaa Niemisen paikalla sunnuntain avausottelussa Gilles Mulleria vastaan.
-En kuitenkaan aio kertoa sitä ennen kuin tuntia ennen ottelun alkua. Joku jäljellä olevista, lausui Kimi oraakkelimaisesti.
Jäljellä olevat ovat Harri Heliövaara ja Henri Kontinen.
Davis Cupin viimeinen pelipäivä käynnistyy klo 13 Hangossa.

Seuraava uutinen: Harri Heliövaara kohtaa… →