Suomi – Luxemburg 1-1

18.7.2008  |  18:00

Heliövaaran Maamme-laulu liikutti yleisön

Suomen ja Luxemburgin välinen Davis Cup-ottelu ei olisi voinut komeammin käynnistyä kuin Suomen joukkueen jäsenen, ensikertalaisen Harri Heliövaaran, esittämällä Maamme-laululla.
Tässä Eurooppa/Afrikan II ryhmän ottelussa on panoksena ei enempää ja vähempää kuin sarjapaikan säilyttäminen.
Perjantain kahden kaksinpelin jälkeen tilanne on kutkuttava 1-1, joten maaottelu ratkeaa vasta sunnuntaina.

Muller pelasi mainion
ottelun massalla

Luxemburgin ykköspelaaja Gilles Mullerille tämä Davis Cup-ottelu on vuoden ensimmäinen massalla, mutta hyvin nopeiden alustoiden mies on saanut pelinsä uomiin harjoitusviikon aikana Hangossa. Pitkän vasurin syötöt upposivat hyvin kenttään ja ottelun jännittyneesti aloittanut Suomen kakkonen Timo Nieminen kukistui tunnissa ja 48 minuutissa luvuin 6-1, 6-4, 6-2.
-En päässyt oikein matsiin mukaan, harmitteli Timo Nieminen. -Olin alussa hermostunut, mutta vaikka pelini alkoi kulkea, Mullerkin paransi omaansa. Taktiikkana oli juoksettaa häntä ja pitää siten aloitteet omissa käsissä, mutta jostain hän aina kaivoi pallon takaisin, sanoi Nieminen.
Ykköspelaajamme Jarkko Niemisen tehtäväksi jäi tasoittaa maaottelu toisessa ottelussa, jossa hän kohtasi Luxemburgin kakkospelaaja Philippe Grandjeanin. Vastikää opintonsa Saksassa päättänyt Grandjean sai toisessa erässä yhden pelin.
-Vähän harmittaa, että menetin sen yhden pelin, totesi Nieminen, joka kaksi vuotta sitten Hangossa voitti Algerian kakkosen 6-0, 6-0, 6-1.
-Näin heti alusta, että olen selvästi niskan päällä ja pyrin voittamaan ottelun mahdollisimman selvästi. Hän osaa kuitenkin lyödä, joten geimejä olisi voinut lipsahtaa.
Philippe Grandjean oli todellinen taistelija, sai hyvän pituuden lyönteihinsä, muttei voinut paremmalleen mitään.

Lauantaina nelinpeli
Suomen kapteeni Kim Tiilikainen on nimennyt lauantaiseen nelinpeliin Jarkko Niemisen ja Henri Kontisen.
-Etelä-Afrikka –ottelussa pojat pelasivat aivan maailmanluokan nelinpeliä, totesi Tiilikainen. –Uskon, että lauantaisessa, todella tärkeässä nelinpelissä nähdään hyvää tennistä, sillä kovasyöttöinen Muller taitaa nelinpelin.
Mullerin parina on Laurent Bram. Ottelu alkaa Hangossa lauantaina klo 13.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi meni 2-1… →