Suomi-Latvia Davis Cup-ottelu odotetusti 1-1

20.7.2007  |  19:00

Lauantaina ohjelmassa tärkeä nelinpeli

Alle kahdessa tunnissa selvittivät ottelunsa voitokseen sekä Suomen että Latvian ykköspelaajat perjantaina Tampereen Pyynikillä, kun maitten välinen Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelu käynnistyi.
Päivän avausottelussa Latvian ykkönen, ATP-rankingissa sijalla 86 oleva Ernests Gulbis voitti Suomen kakkosen, Juho Paukun (ATP 699) luvuin 7-5, 6-1, 6-2. Paukun peliä häiritsivät murheet syötössä.
-Syötön heiton kanssa oli ongelmia koko ottelun ajan, harmitteli Paukku itsekin, joka nousi 3-5 tappiosta 5-5 tasoihin ensimmäisessä erässä, mutta menetti sitten otteensa parissa hieman huolimattomasti pelatussa pisteessä.
Suomen ykköstykki Jarkko Nieminen (ATP 25) avasi lähes virheettömällä pelillä ottelunsa Latvian Andis Juskaa (ATP 269) vastaan. Hän vei ensimmäisen erän 6-1.
-Oli hienoa päästä pelaamaan Niemistä vastaan. Pelasin joissakin pisteissä elämäni parasta tennistä, mutta kyllä siinä usko meni, kun ei tulosta tullut, kertoi Juska ottelun jälkeen.
Toisessa erässä hän sai pakotetuksi Niemisen aina tie-breakiin asti, jonka Nieminen sitten voitti 7-3. Kolmannen erän alussa Nieminen sai heti murron aikaan ja se katkaisi Juskan selän lopullisesti.
Erä päättyi 6-2. Näin maaottelu oli tasoittunut 1-1:een.
Lauantaina klo 14 Pyynikillä pelataan tärkeä nelinpeli, jossa Suomea edustavat Jarkko Nieminen ja Tuomas Ketola, kaksikko, joka on voittanut neljästä viimeksi pelaamastaan nelinpelistä kolme. Aivan huono pari ei ole Gulbis ja Deniss Pavlovskaan. He voittivat maaliskuussa Sarajevon ATP Challenger-turnauksen nelinpelin ja Pavlovs muiden parina mm. kahden Bosnia ja Hertsegovinassa, yhden Ukrainassa ja yhden Valko-Venäjällä pelatun ITF Futures-turnauksen nelinpelin.

Seuraava uutinen: Latvia meni 2-1… →