Suomi kohtaa Portugalin Turussa 2.-3.2.2024

12.12.2023  |  14:00  |  Ennakot

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, jatkaa otteluitaan Portugalia vastaan Turun Gatorade Centerissä 2.-3.2.2024.

Liput tapahtumaan myy Tiketti. Lipunmyynti alkaa ”Kiitos kuluneesta vuodesta, täytetään halli yhdessä” -kampanjalla, eli liput ovat 10 % alennuksessa 24.12. asti (koskee kaikkia normaaleja istumapaikkoja ja inva-paikkoja. Ei koske VIP-paketteja). Osta liput täältä.

Pelipäivien alustavat aloitusajat ovat perjantaina 2.2. klo 17.30 alkaen ja lauantaina 3.2. klo 15.00 alkaen. Perjantaina pelataan kaksi kaksinpeliä ja lauantaina nelinpeli sekä 1-2 kaksinpeliä.

OSTA LIPUT | TIKETTI.FI

Nieminen: ”Olemme joukkueena aina iloisia päästessämme pelaamaan Suomessa”

Historiallinen vuosi ja historiallisen vahva vire saattelee maajoukkueen erinomaisissa asemissa kohti Davis Cup Qualifiers -ottelua, eli MM-karsintaottelua. Voittaja etenee syksyllä pelattavaan 16 parhaan maan Davis Cup Finals -vaiheeseen, eli MM-kisoihin.

Maajoukkue on pelannut vuodesta 2019 alkaen kotiottelunsa Espoo Metro Areenassa, mutta tällä kertaa areenan varaustilanne ei sallinut pelaamista tutussa olohuoneessa. Tennisliiton saatua kotiottelun tietoonsa marraskuun lopussa alkoi nopea valmistelukierros, jossa Turku tuli mukaan. Päätös tehtiin lopulta Turun Gatorade Centerin ja Tampereen Hakametsän välillä.

”Kahden hyvän vaihtoehdon väliltä pääsimme valitsemaan ja tällä kertaa valinta kohdistui Turkuun. Odotamme innolla helmikuuta ja pääsyä Gatorade Centeriin, jonka puitteet mahdollistavat Metro Areenalta tutun viihteellisen ja modernin tennistapahtuman toteuttamisen”, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

”On hienoa, että saimme jälleen kotiottelun, sillä nyt suomalaiset pääsevät jälleen kannustamaan ja katsomaan joukkueemme otteita lähietäisyydeltä. Ennakkolipunmyynti sisäisille kohderyhmillemme on ollut erittäin vilkasta. VIP-lippujen kysyntä on ollut kovempaa kuin koskaan aiemmin”, jatkoi Purho.

Metro Areenan viimeisin maaottelu veti ennätyksellisesti lähes 10 000 katsojaa seuraamaan huipputennistä. Turussa yleisökapasiteetti on 8300 ja areena tunnetaankin isoista yleisötapahtumistaan.

Turun pormestari Minna Arve on iloinen siitä, että Turussa päästään nauttimaan vallitsevasta tennishuumasta.

”Huipputason tennistapahtuma vahvistaa Turun imagoa vetovoimaisena urheilukaupunkina. Teemme laaja-alaisesti töitä sen eteen, että jokainen löytää oman tapansa nauttia liikunnasta. Tällaiset ilmiöt auttavat synnyttämään kipinää urheiluun ja liikuntaan – niin hikoilemaan pelikentille kuin nauttimaan yhteisöllisyydestä katsomoihinkin”, kertoi Arve.

Maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen on innoissaan päästessään luotsaamaan joukkojaan omilla kotikulmillaan.

”Olemme joukkueena aina iloisia päästessämme pelaamaan Suomessa. Kotiyleisön tuki on ollut meille erityisen merkityksellinen viimeisten vuosien aikana. Nyt kun lajiamme kohtaan on paljon kiinnostusta, niin on hienoa saada jälleen kotiottelu meille.”

Suomen viisihenkinen joukkue nimetään tammikuussa.

Viimeisin kotimaaottelu Espoossa veti paikalle suomalaisen maajoukkuetenniksen ennätysyleisön: avauspäivänä katsojia oli 5200 ja toisena päivänä 4300.

Suomi ja Portugali kohdanneet kahdesti aiemmin – voittaja 16 parhaan maan Davis Cup Finalsiin

Historiallisen MM-välieräpaikan Málagassa saavuttanut Suomi ja Portugali ovat kohdanneet toisensa kahdesti.

Vuonna 1968 voitti Suomi ja 2015 oli Portugali etevämpi. Suomen vuosi 2023 piti sisällään voitot Argentiinasta, Kroatiasta, USA:sta ja Kanadasta sekä tappiot Hollannille ja viimeisimpänä MM-välierässä Australialle. Portugali puolestaan hävisi alkuvuodesta Tshekille ja voitti syyskuussa Itävallan.

Suomen joukkueen muodosti Davis Cup Finals -vaiheessa Emil RuusuvuoriOtto VirtanenPatrick KaukovaltaHarri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen. Syyskuussa Portugalia edustivat Nuno BorgesJoao SousaFrederico Ferreira SilvaGastao Elias ja Francisco Cabral.

Helmikuussa pelataan yhteensä 12 MM-karsintaottelua. Voittajat selviävät syyskuussa pelattavaan finaalivaiheeseen, johon saivat paikkansa jo tämän vuoden finalistit Australia ja Italia sekä arvontatilaisuudessa julkaistut villikorttimaat Espanja ja Iso-Britannia.

DAVIS CUPIN KOTISIVUT

Suomalaisyleisö löysi historiallisen suuresti myös Málagan finaalivaiheeseen, Kanadaa vastaan käydyssä MM-puolivälierässä oli suomalaisia paikalla yli 5000.

Tiketti myy liput tapahtumaan – osta liput alennettuun hintaan 24.12. asti

Maaottelun liput myy tuttuun tapaan Tiketti. Lipunmyynti alkaa ”Kiitos kuluneesta vuodesta, täytetään halli yhdessä” -kampanjalla, eli liput ovat 10 % alennuksessa 24.12. asti (koskee kaikkia normaaleja istumapaikkoja ja inva-paikkoja. Ei koske VIP-paketteja).

Lisäksi tennisviihdettä voi ihailla laadukkaiden VIP-lippujen avulla – katso tuotepaketit alta. Lisätiedustelut ja varaukset teemu.purho@tennis.fi.

OSTA LIPUT | TIKETTI.FI

LIPPUHINNAT
Alakatsomo
A-kategoria: aikuiset 49€/pv ja 85€/vklp, lapset 29€/pv ja 49€/vkpl
B-kategoria: aikuiset 39€/pv ja 67,50€/vklp, lapset 22,50€/pv ja 39€/vkpl

Yläkatsomo
C-kategoria: aikuiset 29€/pv ja 50€/vklp, lapset 17€/pv ja 29€/vkpl
D-kategoria: aikuiset 19€/pv ja 32,50€/vklp, lapset 11,50€/pv ja 19€/vkpl

Premium Lounge 229€ (loppuunmyyty, kysy peruutuspaikkoja)
Myydään 4 henkilön pöytäpaketeissa

  • Ottelut katsotaan Premium Loungesta, pöydästä on suora näkyvyys pelikentälle
  • VIP-sisäänkäynti 1,5 h ennen pelien alkua
  • Nimikoitu pöytä kentän pitkällä sivulla
  • Kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu ennen otteluiden alkua (ei sisällä juomia)
  • VIP-hostien palvelut
  • Eteispalvelu

Premium Lounge 179€
Räätälöitävissä 2-10 henkilön pöytäpaketteihin

  • Nimikoitu pöytä Premium Loungessa, ei suoraa näkyvyyttä kentälle
  • A-kategorian katsomopaikat
  • VIP-sisäänkäynti 1,5 h ennen pelien alkua
  • Kolmen ruokalajin pöytiin tarjoiltu menu ennen otteluiden alkua (ei sisällä juomia)
  • VIP-hostien palvelut
  • Eteispalvelu

Business Club 139€
Räätälöitävissä 2-10 henkilön pöytäpaketteihin

  • Nimikoitu pöytä Business Clubilla, ei suoraa näkyvyyttä kentälle
  • A-kategorian katsomopaikat
  • VIP-sisäänkäynti 1,5 h ennen pelien alkua
  • Buffet-ruokailu (ei sisällä juomia)
  • VIP-hostien palvelut
  • Eteispalvelu

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: Säätelä selvisi… →