Suomi kohtaa Liettuan tiistaina klo 10.00 – ”Kyllä pelaajamme palloa osaavat lyödä, eli ei tarvitse tekniikoita miettiä – olemme valmiit.”

11.4.2022  |  14:53  |  Ennakot

Maajoukkueturnaus käynnistyy Vierumäellä tiistaina. Suomi, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, saa avausottelussa klo 10.00 vastaansa Liettuan. Suomen pelaavat pelaajat julkaistaan maanantai-iltana. Ottelu pelataan yhdellä kentällä, pelijärjestys: kakkospelaajien kaksinpeli, ykköspelaajien kaksinpeli ja nelinpeli.

LIPUNMYYNTI
RUUTU-LÄHETYKSET
TAPAHTUMAN INFOSIVU

Kapteeni Emma Laine kertoo joukkueen olevan valmis ja pelaajien odottavan turnauksen alkua innoissaan.

– Valmistautumiset on hiljalleen tehty ja koko joukkue odottaa jo kovasti ensimmäistä pelipäivää. Treenimme ovat menneet koko ajan oikeaan suuntaan nousujohteisesti. Totta kai pelaajia myös hieman jännittää positiivisella tavalla, sillä Piiaa lukuunottamatta ei kenellään ole maajoukkuepelejä kaksinpelissä.

Loukkaantunut Anastasia Kulikova (lue lisää) ei siis pysty pelaamaan maajoukkueturnauksessa. Pelivastuun kantavat Ella Haavisto, Venla Ahti, Stella Remander ja Piia Suomalainen. 37-vuotias Suomalaiselle nimeäminen maajoukkueeseen on jo 15. kerta, mikä nostaa hänet samaan lukemaan kapteeni Laineen kanssa. Muuten Suomen nuorella joukkueella ei ole juurikaan kokemusta aikuisten maajoukkueesta: 16-vuotias Remander ja 21-vuotias Ahti ovat debytantteja sekä 20-vuotias Haavisto on ollut mukana viimeisimmissä kotiturnauksissa, mutta on pelannut vain yhden nelinpelin tätä ennen.

– Nyt pyrimme keskittymään mahdollisimman hyvin tuleviin otteluihin. Valmennuksessa pyrimme luomaan hyvää ja turvallista fiilistä, mitä olemme tehneet jo pidemmän aikaa. Kyllä pelaajamme palloa osaavat lyödä, eli ei tarvitse tekniikoita miettiä – olemme valmiit.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Päivitetty pelitapa – Suomen lohkon viimeinen joukkue putoaa suoraan sarjaporrasta alemmas

Yhdessä maaottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli (pelijärjestys: kakkospelaajien kaksinpeli, ykköspelaajien kaksinpeli ja nelinpeli). Jokaisesta voitetusta ottelusta saa pisteen sarjataulukkoon.

Lohkopelit alkavat 12.4. tiistaina ja saadaan päätökseen kaksi päivää myöhemmin torstaina. Nousu- ja putoamiskarsinnat ovat vuorossa heti perjantaina 15.4. Molempien lohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneita maita vastaan. Otteluiden voittajat nousevat I-ryhmään. Lisäksi pelataan yksi putoamiskarsinta, jossa kohtaavat lohkojen kolmanneksi sijoittuneet maat – Suomen lohkon viimeinen putoaa suoraan sarjaporrasta alemmas.

Suomen B-lohkon ottelut pelataan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 10.00 alkaen. A-lohkon ottelut ovat vuorossa aikaisintaan klo 15.00 alkaen. Tiistaina 12.4. turnaus alkaa seuraavilla otteluilla:

 

– klo 10.00 Suomi – Liettua
– klo 10.00 Luxemburg – Israel
– aikaisintaan klo 15.00 Norja – Egypti

 

Keskiviikon ja torstain otteluparit julkaistaan aina edeltävänä päivänä. Turnaus päättyy perjantaina kahteen nousukarsintaan ja putoamiskarsintaan, joiden alkamisajat ovat alustavasti klo 10.00 ja 14.00 – otteluparit ja niiden peliajat selviävät torstaina 14.4. alkulohkojen päätyttyä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ella Haavisto ja… →