Kulikova ei pysty pelaamaan maajoukkueturnauksessa – ”Tämä on yksi urani vaikeimmista päätöksistä”

10.4.2022  |  15:15  |  Raportit

Suomen ykköspelaaja Anastasia Kulikova, 22, ei pysty pelaamaan tulevassa maajoukkueturnauksessa Vierumäellä 12.-15.4.

Kulikovan viime lokakuussa leikattu pelikäsi alkoi vihoittelemaan joukkueen ensimmäisten harjoituspäivien jälkeen. Pelaaja kertoo kivun tulleen yllätyksenä ja on erittäin harmissaan tilanteesta.

– Tämä on yksi urani vaikeimmista päätöksistä. Tunsin oloni hyväksi saapuessani yhteisiin harjoituksiimme. Tutkimusten ja lääkäreiden sekä joukkueen kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen oli tämä vaikea päätös tehtävä keskittyäkseni kuntoutukseen. Olen erittäin harmissani, sillä odotin kovasti pääseväni pelaamaan kotiyleisön edessä. Toivon parasta joukkueelle ja toivottavasti pääsen pelaamaan ensi vuoden maajoukkueturnauksessa, sanoi Kulikova.

Akuuttia vammaa on hoidettu ja Kulikova kertoo tavoitteenaan olevan palaaminen kisakentille jo toivottavasti nopeassa tahdissa huhtikuun lopussa.

– Harmillinen tilanne, mutta loukkaantumiset ovat osa urheilua. Nyt keskitymme täysillä turnaukseen joukkueen kanssa. Ilokseni saimme kokeneen maajoukkuepelaajan Piia Suomalaisen mukaan. Hän liittyy joukkueen vahvuuteen jo tänä iltana, sanoi kapteeni Emma Laine.

37-vuotias Suomalainen on entinen kaksinpelin maailmanlistan 356. Hän edusti Suomea ensimmäisen kerran jo vuonna 2002 ja tämä on jo peräti 15. nimeäminen maajoukkueeseen. Suomalaisella on maajoukkuepaidassa voittava voitto-tappio -tilasto niin kaksin- (22-20) kuin nelinpelissä (15-13). Kuluneiden vuosien aikana on Suomalainen nähty Smashin liigajoukkueen pelaavana kapteenina, joka on esiintynyt edukseen erityisesti nelinpelissä.

Suomen joukkueen muodostavat Ella Haavisto, Stella Remander, Venla Ahti ja Suomalainen. Mukana kentän laidalla ovat loukkaantuneet Kulikova ja Laura Hietaranta.

TAPAHTUMAN INFOSIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori pääsarjaan Monte… →