Suomi kohtaa Latvian Fed Cupissa keskiviikkona

16.4.2013  |  13:25

Suomen naisten maajoukkue pelaa Fed Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä, joka käydään keskitetysti kahdeksan maan kesken Ulcinjissa, Montenegrossa 17.-21.4.  Suomen ja isäntämaan Montenegron lisäksi II ryhmässä ovat Etelä-Afrikka, Kreikka, Latvia, Liettua, Tunisia ja Viro.
Suomen FC-joukkue matkusti pelipaikalle sunnuntaina ja on päässyt siten jo tutustamaan Bellevue Clubin massakentille.
Katriina Saarisen kipparoimassa joukkueessa ovat Piia Suomalainen, Ella Leivo, Tanja Tuomi ja Milka-Emilia Pasanen. Pasanen nimettiin alunperiin joukkueeseen nimetyn Petra Piirtolan tilalle tämän vetäydyttyä joukkueesta pian nimeämisen jälkeen.
Helsinkiläistä Smash-Tennistä edustava Piia Suomalainen (WTA 526) on joukkueen konkari, hän tuli mukaan jo vuonna 2002, on pelannut 33:ssa FC-maaottelussa. Voitot ja tappiot kaksinpeleissä ovat 14/11 ja nelinpeleissä 11/11.
Tampereen Tennisseuran 19-vuotias Ella Leivo (WTA 1145) tuli FC-joukkueeseen viime vuonna. Hän on pelannut neljässä maaottelussa – kaksinpeleissä voitot/tappiot ovat 0/2 ja nelinpeleissä 1/1
Ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueessa olevat Tanja Tuomi ja Milka-Emilia Pasanen ovat kumpikin Tampereen Tennisseuran junioreja. Tanja täyttää 17 vuotta 4.5.  ja Milka-Emilia 16 vuotta 31.5.
Joukkueen kapteeni Katriina Saarinen, 40, voitti juuri kuudennen kerran peräkkäin naisten salibandyn Suomen mestaruuden tamperelaisen Classicin joukkueessa. Hän toimii valmentajana Tampereen Tennisseurassa.

Lohkoissa kaikki kaikkia vastaan

Tiistaina II ryhmän kahdeksan joukkuetta arvottiin kahteen neljän joukkueen lohkoon, joissa kaikki pelaavat kaikkia vastaan. Suomen kanssa samassa lohkossa ovat Latvia, Tunisia ja Viro.
Viro oli arvonnassa ykköspoolissa, Suomi kakkos-, Latvia kolmos- ja Tunisia nelospoolissa.
Suomen avausottelu on keskiviikkona Latviaa vastaan. Latvian joukkueessa ovat Diana Marcinkevica (WTA 249), Jelena Ostapenko (WTA 683) ja Laura Gulbe (tyttöjen ITF-ranking 719).

Lohko-ottelut käynnistyvät keskiviikkona. Joukkueilla on kunakin päivänä yksi maaottelu, jossa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeliä.
Lohkojen voittajat pelaavat jatko-otteluissa toisen lohkon kakkoseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Näiden voittajat nousevat Eurooppa-Afrikan I ryhmään.
Lohkoissa kolmanneksi sijoittuneet kohtaavat toisen lohkon neljänsiksi jääneet ja näiden otteluiden hävinneet putoavat Eurooppa-Afrikan II ryhmään.

 

Piia Suomalainen

Ella Leivo

Tanja Tuomi

Milka-Emilia Pasanen

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi – Latvia… →