Suomi jyräsi 2-0 johtoon

2.2.2024  |  19:06  |  Raportit

Otto Virtasen ja Emil Ruusuvuoren mahtivire maajoukkuepaidassa vei miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, 2-0 johtoon Portugalia vastaan. Yksi voitto erottaa Suomen enää MM-kisapaikasta.

PERJANTAI 2.2.
Otto Virtanen – Nuno Borges 6-2, 6-1
Emil Ruusuvuori – Joao Sousa 6-2, 6-3

 

LAUANTAI 3.2. KLO 15.00
Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen – Francisco Cabral/Nuno Borges
Emil Ruusuvuori – Nuno Borges
Otto Virtanen – Joao Sousa

 

Lauantaina pelataan nelinpeli ja varmuudella 1-2 kaksinpeliä. Yle televisioi maaottelun TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

 

OSTA LIPUT | TIKETTI.FI
TAPAHTUMASIVU
KUVAGALLERIA

Virtanen jatkoi Davis Cup -menestystään yllättämällä Borgesin

Otto Virtanen (ATP-166) pääsi aloittamaan maaottelun 6630 silmäparin edessä ja vastaan asettui Portugalin ykköspelaaja Nuno Borges (ATP-47).

Suomalaisässä oli voittanut neljä viimeisestä viidestä maaottelustaan ja tuttu vahva maajoukkuevire nousi jälleen esille Turussa. Virtasen voimakkaat peruslyönnit, ja varmat sellaiset, saivat Borgesin pään pyörälle monta kertaa. Suomalainen otti ensimmäisen murron kolmannessa pelissä ja heti perään viidennessä; näiden turvin ja ässäsyötön saattelemana Virtanen marssi erävoittoon 6-2.

Toisen erän alkuun Virtanen jatkoi kovaa menoaan murtamalla jälleen Borgesin, jonka elekielestä alkoi paistamaan suuri turhautuneisuus. Virtanen mursi kahdesti nopeassa tahdissa ja siirtyi 4-0 johtoon. Virheetön Virtanen voitti lopulta noin tunnissa 6-2, 6-1. Suomalaisen syöttö oli suuri erottava tekijä ja takakentän voima; yhteensä ässiä kertyi kymmenen ja voitetut pisteet ylivoimaisesti 57-39.

”Todella hyvät tunnelmat kentällä ja varsinkin nyt jälkikäteen. Pelasin erittäin hyvän ottelun. Pidin pelin tempoa yllä ja määräsin peliä. Joitain virheitä tuli siellä täällä, mutta niitä tulee; on osattava ymmärtää mitkä ovat hyviä virheitä ja oppia sekä pitää balanssia yllä. Tällaiseen esitykseen voi olla tyytyväinen, varsinkin kun se tulee tällaisessa paikassa Davis Cupissa”, kommentoi Virtanen.

Ottelun aluksi joukkueet osoittivat tukensa Ukrainalle.

Ylivoimainen Ruusuvuori

Seuraavaksi kentälle asteli Suomen ykkönen Emil Ruusuvuori (ATP-55) ja Portugalin kakkospelaaja Joao Sousa (ATP-245). Ruusuvuori jatkoi täysin siitä mihin Virtanen oli Turkuhallin yleisön lämmittänyt. Salamannopeasti tulostaululla komeili 5-0 johtoasema; sitkeä Sousa venytti eräratkaisua, mutta lopulta se tuli 6-2.

Toisen erän alkuun oli nähtävillä pelaajien lyöntien iso ero tempossa. Sousa pysyi hetken aikaa mukana, mutta erän puolivälissä tullut murto siivitti Ruusuvuoren komeaan 6-2, 6-3 voittoon.

”Oli hienoa mennä kentälle, kun Otto avasi niin upeasti. Eilinen treenimme antoi jo osviittaa, että sieltä on jotain tällaista tulossa. Oma pelini oli suurimman osan ajasta ihan solidi suoritus. Pystyin hyvin toteuttamaan taktiikkaani, mutta jäi kyllä vielä parannettavaa”, kommentoi Ruusuvuori.

Kapteeni Jarkko Nieminen oli syystäkin tyytyväinen avauspäivään.

”Ei tällaista dominointia ehkä uskalla odottaa; tosi tyytyväisiä olemme tietysti. Otto ja Emil toteuttivat pelitaktiikkaa erinomaisesti, he veivät pelejään aggressiivisella pelillä. Erinomainen lähtötilanne toiseen päivään.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Uusi ennätysyleisö: koko… →