Suomen ja Portugalin ottelun kovat panokset, ennakkoasetelmat ja ennätysyleisö

2.2.2024  |  10:52  |  Ennakot

Tulevana viikonloppuna pelataan yhteensä 12 Davis Cup Qualifiers -ottelua, joiden voittajat etenevät Davis Cup Finals -lopputurnaukseen 10.-15.9.2024.

PERJANTAI 2.2. KLO 17.30
Otto Virtanen – Nuno Borges
Emil Ruusuvuori – Joao Sousa

 

LAUANTAI 3.2. KLO 15.00
Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen – Francisco Cabral/Nuno Borges
Emil Ruusuvuori – Nuno Borges
Otto Virtanen – Joao Sousa

 

Yle televisioi maaottelun TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

 

OSTA LIPUT | TIKETTI.FI
TUTUSTU DIGITAALISEEN KÄSIOHJELMAAN
TAPAHTUMASIVU

Suomen ja Portugalin ottelun voittaja MM-kisoihin – häviäjä karsintaotteluun

Kansankielellä MM-kisoihin ovat jo paikkansa varmistaneet viime vuoden mestari Italia ja finalisti Australia sekä villit kortit saaneet Iso-Britannia ja Espanja.

DAVIS CUP QUALIFIERS 2024
[1] Kanada – Etelä-Korea
[2] Serbia – Slovakia
[3] Kroatia – Belgia
Unkari – [4] Saksa
[5] Hollanti – Sveitsi
[6] Tsekki – Israel
[7] USA – Ukraina
[8] Suomi – Portugali
Taipei – [9] Ranska
Argentiina – [10] Kazakstan
[11] Ruotsi – Brasilia
[12] Chile – Peru

Davis Cupin finaalivaihe järjestetään viime vuodesta tutulla kaavalla: syyskuussa pelataan vielä julkaisemattomissa neljässä kaupungissa neljän maan lohkoissa, joiden kaksi parasta maata etenee kahdeksan parhaan maan finaalivaiheeseen Málagaan marraskuussa.

Suomen ja Portugalin ottelun häviäjä puolestaan pelaa syyskuussa karsintaottelun, jonka voittaja pysyy Davis Cup Qualifers -tasolla ja hävinnyt tippuu I-ryhmään.

Kumpi ottaa paikan MM-kisoissa ja johtoaseman keskinäisissä kohtaamisissa?

Suomi ja Portugali ovat kohdanneet toisensa kahdesti ja otteluvoitot ovat 1-1. Viimeisin kohtaaminen oli 2015 ja tuolloin Portugali vei voiton kotimassakentällään 4-1. Suomi oli voitokas puolestaan 1968.

Portugali – Suomi 4-1 | 2015
Joao Sousa – Henrik Sillanpää 6-0, 6-2, 6-0
Rui Machado – Jarkko Nieminen 1-6, 6-3, 4-6, 3-6
Sousa/Gastao Elias – Nieminen/Henri Kontinen 3-6, 7-6(5), 6-3, 6-4
Sousa – Nieminen 6-3, 6-3, 6-4
Frederico Ferreira Silva – Micke Kontinen 3-6, 6-1, 6-0

Suomi nousi viime vuoden historiallisella vedollaan jo maailmanlistan 12.; kyseessä on Suomen paras sijoitus maailmanlistalla. Portugali on puolestaan listauksen 26. ja parhaimmillaan lukema on ollut 21.

Suomi hakee toista kertaa paikkaa Davis Cup Finals -vaiheeseen; Portugali tavoittelee ensimmäistään. Molemmat joukkueet ovat erittäin vahvassa vireessä. Jarkko Niemisen kapteeniuden aikana Suomi on kirjauttanut 2018 vuodesta alkaen voittotilastokseen 10/4. Myös Portugalin viime aikojen vire on kova, sillä joukkue on voittanut kolme viimeisestä neljästä ottelustaan.

Virtanen ja Ruusuvuori kohtaavat tutut vastustajat

Maaottelu alkaa perjantaina kahdella kaksinpelillä. Otto Virtanen ja Emil Ruusuvuori kohtaavat tuttuakin tutummat vastustajat.

Virtanen (ATP-166) pääsee avaamaan maaottelun ja hänellä on vastassaan iso haaste Portugalin ykköspelaajassa. Nuno Borges (ATP-47) ylsi juuri Australian avointen neljännelle kierrokselle ja on maailmanlistalla korkeammalla kuin koskaan aiemmin. Pelaajat kohtasivat toisensa 2022 Challenger-kiertueella, tuolloin kovalla sisäkentällä pelatun kamppailun vei Virtanen 6-4, 7-5.

”Paremmalta on tuntunut treenit päivä päivältä. Torstai-illan viimeistelytreeni tuntui jo tosi hyvältä. Hienoa päästä pelaamaan ison kotiyleisön edessä. Joukkuehengen voimalla Portugalia voittamaan”, avasi Virtanen.

Ottelusta tulee Suomen kaikkien aikojen isoin maaottelu, kun lippuja on myyty kahdelle päivälle jo 13 700 perjantaiaamuun mennessä. Perjantaille odotetaan vähintään 6300 katsojaa ja lauantaille 7400; Gatorade Centerin päiväkohtainen yleisökapasiteetti tennistapahtumaan on 8000. Molemmat päivät rikkovat vuosi sitten asetetun päiväkohtaisen ennätyksen 5200.

Avauspäivän päättää herkullinen Ruusuvuoren (ATP-55) ja Joao Sousan (ATP-245) kohtaaminen; pelaajat ovat kohdanneet neljä kertaa vuosina 2020-2022 ja suomalainen johtaa keskinäisiä 3-1. Kuitenkin tappio tuli kirvelevässä paikassa Ruusuvuoren uran ensimmäisessä ATP-finaalissa Intiassa 2022. Viimeisin ottelu päättyi kovalla sisäkentällä Tukholmassa 2022 Ruusuvuoren voittoon 6-3, 6-2.

”Treenit ovat tuntuneet hyvältä, hyvällä fiiliksellä kohti ottelua. Ja se tulee olemaan siisti juttu kaikille, kun kattila on aikalailla täynnä”, sanoi Ruusuvuori.

Myös kapteeni Jarkko Nieminen on levollisin mielin ennen maaottelun alkua.

”Aika odotettu kokoonpano vastustajilta. Tätä odotin etukäteen ja se vastasi myös viikon skouttauksia; tiukkoja otteluita varmasti luvassa. Avauspäivän osalta voi sanoa, että vastustajissa on kaksi todella kovaa ja tasaista takakentän pelaajaa. Borges tavoittelee varmasti paikkaa takalinjan lähellä, ei tykkää pelata, jos joutuu kauemmas peruuttelemaan. Sousa sen sijaan pystyy myös kauempaakin pelaamaan ja on sitkeä sekä taitavan monipuolinen lyönneissään.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi jyräsi 2-0… →