Suomi ja Romania julkistivat DC-joukkueensa 14.-16.9. otteluun

4.9.2012  |  13:47

 

Suomen miesten tennismaajoukkue kohtaa Romanian Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän putoamiskarsintaottelussa Cluj’ssa, Romaniassa 14.-16.9. Molemmat maat hävisivät keväällä Hollannille 0-5, Suomi ensimmäisellä kierroksella maaliskuussa, Hollanti toisella kierroksella huhtikuussa.
Tiistaina 4.9. maat ilmoittivat joukkueet:

Suomen joukkue
Jarkko Nieminen, ATP 42
Harri Heliövaara, ATP 257
Timo Nieminen, ATP 341
Micke Kontinen, ATP 921
Kapteeni: Kim Tiilikainen

Romanian joukkue
Marius Copil, ATP 217
Victor Crivoi, ATP 366
Horia Tecau, ATP 4-p 5
Florin Mergea, ATP 4-p 102
Kapteeni: Ciprian Porumb

-Odotettavissa on varmasti tasainen kamppailu, totesi Suomen kapteeni Kim Tiilikainen. – Romanian joukkueessa oli Hollanti-ottelussa näistä nyt ilmoitetuista vain Florin Mergea. Nytkin puuttuu kaksi parasta,
Victor Hanescu ATP-102 ja Adrian Ungur ATP-110, mutta 21-vuotias Marius Copil on erittäin kovasyöttöinen, hyvin verkolla pelaava ja siten vaarallinen.
Kakkospelaajaa 30-vuotiasta Victor Crivoita Tiilikainen luonnehtii tasaisemmaksi, takakentältä varmemmin  pelaavaksi.
-Hänkin on ollut kolme vuotta sitten ATP-rankingissa sijalla 75, totesi Tiilikainen.
Horia Tecau ja Florin Mergea voittivat parina vuosina 2002 ja 2003 Wimbledonin poikien nelinpeliturnauksen ja menestyvät juuri nelipelissä. 193-senttinen Horia Tecau on  ATP nelinpelirankingissa sijalla 5, joka on hänen uransa toistaiseksi paras. Hän on tänä vuonna voittanut 4 ATP-nelinpeliturnausta ja ollut kolmen finaalissa, joista yksi oli Grand Slam-kisa Wimbledon. Kaikissa hänellä on ollut parina Ruotsin Robert Lindstedt.
Tecaulla on nelinpelin turnausvoittoja urallaan kaikkiaan 13 ja finaalejakin 11.
Florin Mergean ATP-nelinpeliranking on 102. Hänellä ei ole ATP nelinpeliturnausten voittoja, mutta tältä vuodelta kaksi ATP Challenger -turnauksen voittoa ja ITF Futures -kisoista jo kuusi.

Tuleva DC-ottelu on maitten toinen keskinäinen ottelu. Vuonna 1996 maat kohtasivat Talissa Eurooppa-Afrikan I ryhmässä ja Romania voitti ottelun 3-2.
Syyskuisen ottelun voittaja pysyy I ryhmässä, häviäjä kohtaa vielä lokakuussa Tanskan. Sen ottelun hävinnyt putoaa II ryhmään. 

Jaa:

Seuraava uutinen: Nousut ja laskut… →