Suomi ja Kypros nimesivät DC-joukkueensa

8.9.2009  |  17:00

Suomi ja Kypros nimesivät tiistaina nelimiehiset joukkueensa Salohallissa 18.-20.9. pelattavaan tenniksen Davis Cup –otteluun.
Tässä Eurooppa/Afrikan II ryhmän ottelussa Suomea edustavat Jarkko Nieminen, Henri Kontinen, Henri Laaksonen ja Harri Heliövaara.
Kyprokselta Saloon tulevat Marcos Baghdatis, Photos Kallias, Demetrios Leontis ja Raresh Cuzdriorean. Joukkueen kapteeni on Yiannos Hadjigeorghiou.

Baghdatis Kyproksen tähtenä

Kyproksen joukkueen kirkas tähti on Marcos Baghdatis, joka on ATP-rankingissa pudonnut 100 huonommalle puolelle polvivammojen vuoksi. Viime vuosi oli Baghdatisille vaikea. Hän pelasi loukkaantumisten vuoksi vain 12 turnauksessa. Tämän vuoden alussa Marcos hävisi Brisbanen turnauksessa Jarkko Niemiselle, eteni neljännelle kierrokselle Australian avoimissa ja oli helmikuussa puolivälierissä sekä Johannesburgissa että Delray Beachissa. Sen jälkeen hän tuli tappioita ensimmäisellä tai toisella kierroksella, kunnes otti ATP Challenger-turnauksen voiton elokuun alussa Vancouverissa, Kanadassa. Tällä viikolla Marcos Baghdatis pelaa Ranskassa ATP Challenger-turnauksessa.
Baghdatis on pelannut Kyprokselle Davis Cupissa 37 kaksinpeliä, joista on hävinnyt vain kolme.
Kyproksen kakkospelaaja, 26-vuotias vasuri Photos Kallias (ATP 470), on ollut joukkueessa kahdeksana vuonna ja pelannut 25:ssä DC-ottelussa. Baghdatis ja Kallias pelaavat nykyisin lähes aina DC-otteluissa nelinpelin.
Kyproksen joukkueessa ovat lisäksi 30-vuotias vasuri Demetrios Leontis ja romanialaista syntyperää oleva, nyt ensimmäisen kerran Kyproksen Davis Cup-joukkueeseen nimetty 23-vuotias Raresh Cuzdriorean. Kummallakaan ei ole ATP-rankingiä.

Nuoret leijonat

Jarkko Nieminen on jälleen Suomen DC-joukkueessa. Heinäkuussa Naantalissa hän joutui seuraamaan ranneleikkauksesta toipuvana sivusta, kun Suomen nuoret leijonat Henri Kontinen ja Henri Laaksonen ratkaisivat 3-2 voiton Monacosta.
Paluun pari viikkoa sitten pelikentille tehnyt Nieminen pelasi ensimmäisen Davis Cup-ottelunsa kymmenen vuotta sitten Italiaa vastaan Sassarissa, Sardiniassa.
Henri Kontinen (ATP 640) voitti Vilnassa ensimmäisen ITF Futures-turnauksensa elokuun alussa ja oli sitä edeltävällä viikolla Tampereen ATP Challenger-turnauksen puolivälierissä.
Harri Heliövaara (ATP 1421) oli viime viikolla uransa ensimmäisen kerran ITF Futures-turnauksen loppuottelussa Almeressa, Hollannissa. Sen vaikutus hänen rankingiinsa näkyy ensi maanantaina.
Komean Davis Cup-debyytin Naantalissa tehnyt Henri Laaksonen osallistui US Openin poikien luokkiin.

Jaa:

Seuraava uutinen: T.Nieminen voitti Roger-Vasselinin… →