Suomi ja Kypros kohtaavat kolmannen kerran Davis Cupissa

13.7.2009  |  17:00

Ottelu pelataan Suomessa 18.-20.9.

Suomi kohtasi Kyproksen Davis Cupissa ensimmäisen kerran vuonna 1987 Talissa, Helsingissä. Suomen voitto tuli lukemin 5-0, eikä Suomi hävinnyt ottelussa eräkään. Olli Rahnasto ja Veli Paloheimo pelasivat kaksinpelit, Rahnasto ja Mika Hedman nelinpelin.
Seuraavaa kertaa saatiinkin odottaa kaksikymmentä vuotta. Huhtikuussa 2007 maat kohtasivat Nikosiassa Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisellä kierroksella. Suomen voitto ei enää läpihuutojuttu, vaan ratkesi vasta viidennessä ottelussa. Joukkueessa pelasivat Jarkko Nieminen, Juho Paukku, Timo Nieminen ja Tuomas Ketola.
Kolmas maitten välinen Davis Cup-ottelu tulikin varsin pian edellisen jälkeen. Ottelu pelataan Suomessa 18.-20.9. Davis Cupin koti-vierasottelusäännön mukaan nyt on jälleen Suomen vuoro järjestää maitten kohtaaminen. Tennisliitto päättää Kypros-ottelun pelipaikasta lähiaikoina.
Joukkueiden taival kolmannelle kierrokselle kulki seuraavasti: Suomi voitti ensimmäisellä kierroksella Koldingissa Tanskan ja toisella kierroksella Naantalissa Monacon, Kypros ensin Portugalin ja sitten Irlannin, kumpikin ottelu pelattiin Nikosiassa. Kaikki Suomen ja Kyproksen tämänvuotiset ottelut Davis Cupissa ovat päättyneet 3-2.

Baghdatis tähdittää

Kyproksen joukkueen ehdoton tähti on 24-vuotias Marcos Baghdatis (ATP 151), joka nuoresta iästään huolimatta on pelannut maansa DC-joukkueessa vuodesta 2000 kaikkiaan 33:saa ottelussa. Hän voittanut 34 kaksinpeliä, hävinnyt vain kolme, ne kaikki massalla. Nelinpelejä Baghdatis on pelannut Kyprokselle 24, joista voittanut 15. Joukkueen kakkosena on pelannut 25-vuotias vasuri Photos Kallias, joka on ollut joukkueessa vuodesta 2001 ja pelannut 25:ssä maaottelussa.
Kypros pääsi nyt ensimmäisen kerran Eurooppa-Afrikan II ryhmän kolmannelle kierrokselle. Toisella kierroksella se oli viime vuonna, mutta hävisi Portugalille 0-5.

Jaa:

Seuraava uutinen: Huurinainen ja Paukku… →